Değerlerinize Göre Yaşamak

Bir itirafta bulunacağım.

Kendimi çalışkan ve hırslı biri olarak görsem de -ailem ve arkadaşlarım da beni böyle tanımlasalar da— çalışkan olduğumu nadiren hissediyorum. On sekiz saatlik çalışmalar ve uluslararası konferanslarımı gerçekleştirmek için planlanan yoğun seyahat programım, bana sıkı çalışmak gibi gelmiyor. Hatta tam tersine, dünyadaki en güzel tatilmiş gibi geliyor. Bu, çalışmak zorunda olmadığım bir konumda olsam da, yapmayı en sevdiğim şey.



Aynı şekilde, uluslararası alanda çok satan onlarca kitabımı gördüyseniz ya da çalışmalarımı güncel tutabilmem için yaptığım araştırmalara göz attıysanız, benim disiplinli biri olduğumu düşünebilirsiniz. Öyle olduğuma çok emin değilim. Ama bunun önemi yok, çünkü sevdiğiniz bir işi yapıyorsanız, o işi  disiplin bakımından değerlendirmezsiniz. Amacınızı gerçekleştirmek öyle mutluluk vericidir ki o işi yapmak için sabırsızlanırsınız.


İşte benim de hayatım hakkındaki düşüncem bu: Her gün, araştırma yapmak, yazmak, seyahat etmek ve öğretmek için yataktan kalkmak için sabırsızlanıyorum. Verdiğim seminerler, yazdığım kitaplar, yürüttüğüm araştırmalar ve yaptığım seyahatler, hayal edebileceğim en heyecanlı ve mutluluk verici aktiviteleri oluşturuyor. Vereceğim semineri iple çekiyorum.  Yeni danışanımla görüşmek için sabırsızlanıyorum. Yeni kitabımı hazırlamak için masaya heyecanla oturuyorum. Üstelik birkaç gün içinde pek çok şehir ve ülkede bulunmamı gerektiren yoğun seyahat programım da cabası.

  Hayatım nasıl bu kadar ilham dolu olabiliyor? Sıra dışı bir şansa sahip olduğumdan ya da para kazanmak konusunda hırslı ve başarılı olduğumdan değil. Capcanlı bir hayatım var çünkü değerlerime -araştırma, yazma, seyahat etme ve öğretme— göre yaşıyorum ve hedeflerimi ve isteklerimi de bu değerlere göre belirliyorum.       

Değerlerimi anlayabildiğim ve hedeflerimi onlara göre belirlediğim için çok kazançlı çıktım. Değerlerimin, araştırma yapmak yazmak, seyahat etmek ve öğretmek olduğunu bilmek, bu değerleri en üst seviyede anlamaya dayalı bir meslek seçmemi ve iş kurmamı sağladı. Değerlerime yürekten bağlı kaldığım ve onlara göre bir hayat sürdüğüm için fiziksel, zihinsel ve manevi kaynaklarıma -liderliğime, yaratıcılığıma ve enerjime— tam erişim sağladım. Hayatımdaki her şey, değerlerimi karşılamaya yönelik olduğundan, hayatım anlam dolu ve zengin hale geldi.

Eğer işiniz, gerçekten yapmayı sevdiğiniz bir işse, anlamlı ve tatmin edici olur. Hayatınız, değerlerinizi destekleyen insanlar ve aktivitelerle dolu olduğunda, sizin için tatmin edici olur. Her iki  tarafın da değerlerinin karşılıklı olarak kabul edilmesine dayalı olan bir ilişki, hayal bile edemeyeceğiniz kadar tatmin edici olur.

 Değerler Prensibi'ni anlamak, sıra dışı bir hayata sahip olmamı sağladı. Siz de Değerler Prensibi'ni anladığınızda, aynı şekilde sıra dişi bir hayat yaşayabilirsiniz. Böyle bir hayat sürebilmek için gereken her şeye sahipsiniz. İşin anahtarı, değerlerinizi bilip anlamak ve hedeflerinizi belirlerken onları kullanmak. 

Değerler Prensibi

John DEMARTİNİ


******


ÖZ DEĞER YÜKSELTME ATÖLYE ÇALIŞMALARI




 Düzenleyici : Halis Şahiner


Saat : 20:00 - 23:00

Atölye Çalışma Ortamı :  ZOOM Programı

İletişim Tel /Whatsapp :  0 553 06 00 464

Lütfen Ön Kayıt Yaptırınız.


  *****************************


Daha fazla kişisel gelişim konusunda bilgi ve  yaratım aracı için kitaplarımı satın alabilirsiniz 







Kontrol Sende - Çekim Yasası ve Bilinçaltı Dönüşüm Rehberi Kitabı - 2019 - 2 nci Baskı


 KONTROL SENDE
İzin Ver GELSİN, İzin Ver OLSUN
Çekim yasası ve Bilinçaltı Kayıt Dönüşüm Rehberi

Düzenlemiş İkinci Baskı
Sayfa : 312

************************************************


Bilinçli Yaratma Sanatı Kitabı


Daha İyi Bir yaşam için

BİLİNÇLİ YARATMA SANATI


Sayfa : 256


******************************

Kitapları Temin İçin : cekimyasasi@hotmail.com

Tel/Whatsapp : 0 553 06 00 464

0 yorum: