Kendi Değerinizi Yükseltin

  

"Bir insanın kaderini belirleyen ya da daha doğrusu gösteren, kendisi hakkında ne düşündüğüdür."

- Henry David Thoreau

 

BU DÜNYADA, nihayetinde tam olarak hak ettiğinizi düşündüğünüz şeyi alırsınız, ne eksik ne fazla.

Henüz 17 yaşındayken, hayatımı değiştiren 93 yaşında güçlü bir adamla tanıştım. Bunu, gerçek değerimi yükselten ve benim için neyin mümkün olduğuna dair inançlarımı değiştiren, kaderimin derin ve ilham verici bir vizyonunu benden çıkartarak yaptı. Bana şunu öğretti, sen onu gördüğün zaman, o olabilirsin. O olağanüstü adam bana "Ben bir dâhiyim ve dehamı kullanıyorum” olumlamasını verdi ve bunu hayatımın geri kalanında her gün söylememi söyledi. O zamanlar okuma yazma bilmeyen genç bir sörfçü olmama rağmen, ona güvendim ve rehberliğini özenle takip ettim. 31 yılı aşkın bir süredir bu olumlamayı bir gün bile kaçırmadan söyledim ve şu anda olduğum kişi ve yerde olmamın en önemli nedenlerinden birinin bu olduğunu biliyorum.



Neye inandığınız ve kendinize ne söylediğiniz, başınıza gelecekler ve nasıl bir hayat süreceğiniz üzerinde muazzam bir etkiye sahiptir. Kendi kaderinizin yaratıcısısınız. Her düşüncenizle hayatınızın senaryosunu yazıyorsunuz. Kendinize ne kadar çok saygı ve sevgi beslerseniz, hayatınız o kadar büyük ve finansal olarak daha fazla ödüllendirilecektir.


Bir dahi olmanın, yüksek bir IQ'ya sahip olmak veya hatta bir üniversite diplomasına sahip olmak anlamına gelmediğini anlayın. Bunlar sadece ikincil özelliklerdir ve doyumu ya da bilgeliği garanti etmezler. Olumlamamın ne anlama geldiğini nihayet anlamam uzun yıllara dayanan bir deneyim gerektirdi: Bir dahi olmak, ruhunuzun, içsel varlığınızın sesini dinlemek ve onun aydınlanmış rehberliğini takip etmek demektir. Tek gereken bu, çünkü o ses sizi tanıyor ve verdiği mesajlardan biri de sizin büyüklüğe layık olduğunuzdur. Zenginliğe layık hissetmiyorsanız, zenginliği tezahür ettirmenin ve elde tutmanın daha da zor olduğunu göreceksiniz. Ama gerçekten değerli olduğunuzu ve olmayı, yapmayı ve dünyanın sunduğu en büyük armağanlara sahip olmayı hak ettiğinizi bildiğinizde, sizi hiçbir şey durduramaz. Hayat bir akıl oyunudur ve öz-değer, en güçlü zihnin ve ilham veren yaşamın anahtarıdır. Kim olduğunuzu sandığınız, ne olacağınızı ve ne alacağınızı belirler.

Yeni bir ülkeye girdiğinizde, sınırda durmak ve mallarınızı bildirmek zorundasınız. Bu bedende ortaya çıktığınızda, hayatında ne yapmak istediğinizi bildirmekte aynı derecede önemlidir. Ne kadar çok açıklar ve benimserseniz, o kadar çok alırsınız. Evren, kendinize bir değer biçmenizi bekliyor ve açıkladığınızdan daha fazlasını veya daha azını alamazsınız. Eşsiz yaşam ifadenizin değerini kabul etmezseniz, hangi biçimde olursa olsun, siz kabul edene kadar dünya onun değerini düşürmeye devam edecek. Bu bir lütuf! Bu, kendinize değer vermeyi öğreten kusursuz bir mekanizmadır ve siz bunu yapana kadar evren sizin hayallerinizi inkâr etmeye ve kıçınızı tekmelemeye devam edecektir. Standardı siz belirlersiniz ve bu değeri ne kadar yükseltirseniz o kadar alırsınız.

Kendine değer verene kadar, başkalarından bekleme. Kendine değer verenler sonunda zengin olur, değer vermeyenler ise fakirleşir. Bu basit bir denklem ve tamamen kendi kendine değer meselesi, bu yüzden kendinize değer vermeyi öğrenmezseniz, servete sahip olmayı beklemeyin. İnandığınız gibi alacaksınız.


How to Make One Hell of a Profit and Still Get to Heaven

John DEMARTINI

 

  *****************************


Daha fazla kişisel gelişim konusunda bilgi ve  yaratım aracı için kitaplarımı satın alabilirsiniz 







Kontrol Sende - Çekim Yasası ve Bilinçaltı Dönüşüm Rehberi Kitabı - 2019 - 2 nci Baskı


 KONTROL SENDE
İzin Ver GELSİN, İzin Ver OLSUN
Çekim yasası ve Bilinçaltı Kayıt Dönüşüm Rehberi

Düzenlemiş İkinci Baskı
Sayfa : 312

************************************************


Bilinçli Yaratma Sanatı Kitabı


Daha İyi Bir yaşam için

BİLİNÇLİ YARATMA SANATI


Sayfa : 256


******************************

Kitapları Temin İçin : cekimyasasi@hotmail.com

Tel/Whatsapp : 0 553 06 00 464

0 yorum: