Bize Engel Oluşturan Yedi Endişe -3

 

3. Başarısız olma endişesi

Başarısız olma fikrine inanmıyorum. Pek çok kişinin başarısız olmak olarak adlandırdığı şeyin aslında geribildirim olduğuna inanıyorum. Eğer bir şey size gerçekten ilham veriyorsa ve değerlerinizle bağlantılıysa, başarısız olamazsınız çünkü pes etmezsiniz. Hedefinizin peşinde koşmaya devam edersiniz. Belki defalarca başarısızlığa uğrayabilirsiniz ancak toparlanıp yeniden yola devam edersiniz.





Başarısızlığa uğrayıp da tekrar ayağa kalkmazsanız ne olur? Bu size verilen bir armağandır, çünkü tekrar ayağa kalkmak konusundaki isteksizliğiniz, peşinde olduğunuz şeyin aslında sizin için gerçekten de önemli olmadığını anlamanızı sağlar. Sizin için gerçekten önemli olan şeyler söz konusu olduğundaysa pes etmezsiniz. Sizin için önemli olmayan şeyler söz konusuysa pes edersiniz.


İşte bu nedenle başarısız olmak diye bir şey olmadığını, bunun aslında geribildirim olduğunu söylüyorum. Başarısızlık, gerçekte sizin değerlerinizle uyumlu olmayan bir şeyi başarmayı umduğunuzda kendinize uygun gördüğünüz bir etikettir. Bu beklenti bir fanteziden ibarettir, çünkü kendinizden değerleri dışında yaşamayı bekliyorsunuzdur ve bunun sürdürülmesi imkânsızdır. Dolayısıyla başarısızlık olarak görünen şey, sizi kendiniz için gerçekten önemli olan daha anlamlı hedefler belirlemeye yönelten geribildirimden başka bir şey değildir.

Üstün başarılı çoğu kişinin, sizinkinden daha büyük sözde başarısızlıkları vardır. Ancak onlar bu deneyimleri başarısızlık olarak değil, hedeflerini yeniden gözden geçirmelerine imkân tanıyan, neyin işe yarayıp neyin yaramadığı konusunda kendilerine bilgi sunan ya da kendileri için neyin önemli olduğunu anlamalarını sağlayan geribildirimler olarak görürler. Üstün başarılı kişi, ne zaman başarısızlığa uğrasa, yeniden ayağa kalkar çünkü dünyanın onların yararına çalıştığını bilirler.

İşte kendi değerlerinizle bütünüyle uyumlu bir hedef belirlediğinizde söylediklerinizle yaptıklarınız bir olur. Liderliğinizi ve güveninizi uyandırırsınız. Şükran duyarsınız. Her şeyin sizin yararınıza olduğuna inanmaya başlarsınız. Kendi değerlerinize göre yaşadığınızda, geçmişinizin kurbanı değil, kaderinizin efendisi olursunuz.

Diğer yandan, kendi değerlerinizle uyumlu olmayan hedefler belirlediğinizde, hedefinizi gerçekleştirmeye yönelik çabanızı ertelemeye, tereddüt etmeye ve hüsrana uğramaya meyilli olursunuz. Olumsuzluğun ABCD'sini yaşamaya ve kendinizi küçük görmeye meyilli olursunuz. Sonra kendinizden şüphe etmeye ve kendinizi değerlerini kendinize aşıladığınız insanlarla karşılaştırmaya başlarsınız. Sonra da muhtemelen hedefinizden vazgeçersiniz. Özgün, gerçek ve güçlü benliğinizle omuzlar  üzerinde yükselmekten ziyade, başkalarının gölgesinde yaşamaya ve küçülmeye başlarsınız.

Dolayısıyla endişe ve başarısızlık sizi durduruyorsa, çözüm basittir: Değerlerinizle tekrar bağlantı kurun ve misyonunuzun, değerlerinizin ve hedefinizin bütünüyle birbirleriyle uyumlu olduğundan emin olun. Değerlerinizi belirlediğinizden emin olun ve hedefinize ulaşmanızın değerlerinizi gerçekleştirmenize yardım etmesinin en az 200 yolunu bulun. Kendi değerlerinizin peşinde olduğunuzda, acı ve zevki yaşamaya razı olacaksınız ve sözde başarısızlıklar anlık geribildirimler olarak görünecek. İşte bunun anahtarı yine Değerler Prensibidir.

Değerler Prensibi Kitabından

 John DEMARTİNİ

 

*****

 

Halis ŞAHİNER

 

Daha fazla bilgi ve yaratım araçları için online atölye

çalışmalarıma katılabilir veya kitaplarımı satın alabilirsiniz.

 

İletişim: 0 553 06 00 464




Kontrol Sende - Çekim Yasası ve Bilinçaltı Dönüşüm Rehberi Kitabı - 2019 - 2 nci Baskı


 KONTROL SENDE
İzin Ver GELSİN, İzin Ver OLSUN
Çekim yasası ve Bilinçaltı Kayıt Dönüşüm Rehberi

Düzenlemiş İkinci Baskı
Sayfa : 312

************************************************


Bilinçli Yaratma Sanatı Kitabı


Daha İyi Bir yaşam için

BİLİNÇLİ YARATMA SANATI


Sayfa : 256


******************************

Kitapları Temin İçin : cekimyasasi@hotmail.com

Tel/Whatsapp : 0 553 06 00 464

0 yorum: