Tanrı Ayrıntılarda Gizlidir


 Amerika'nın en iyi mimarlarından biri, New York'un birçok gökdelenini tasarlayan dahi bir adam, şaheserlerine geniş temellerle başlar ve sonra onu geliştirmeye devam eder. Tek bir proje bile yıllar alabilir ama bitirdiğinde her cıvatayı, her bir halıyı, her duvarın boyutunu ve ne kadar boyaya ihtiyacı olacağını bilir. Her ayrıntıyı son derece net bir şekilde gördüğü ve işi daha sorunsuz aktığı için alanının zirvesindedir.

Hayaliniz ne olursa olsun, onu ayrıntılı bir şekilde gerçekleştirmek için zaman ayırın. Göremediğiniz ve görüş alanınızdan çıkardığınız herhangi bir ayrıntı, çekeceğiniz veya karşılaşacağınız bir engel veya meydan okuma haline gelir ve engeller, görüşünüzü netleştirmenize yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Harika bir soru, hayatınız detayları ustalıkla planlamaya değer mi? Büyük Tasarımcı sizi neredeyse sonsuz ayrıntıyla tasarladı, yoksa hayatta kalamazdınız. Aynı kaynaktan gelen maksatlı hayalinizin değeri daha mı az?



Mevcudiyet, detayın sonsuzluğuna yaklaşmaktan başka bir şey değildir.

Ayrıntılarınız ne kadar büyükse, varlığınız o kadar büyük olur ve fırsatları ve kaynakları manyetik olarak çekmek için o kadar fazla gücünüz olur. Plan yapmamak, başarısız olmayı planlamaktır, ancak hayatınızda tam olarak ne olmak, yapmak ve sahip olmak istediğinizi tanımlamak ve geliştirmek için zaman ayırırsanız, ortaya çıkmaya başlayan şey budur.


Dişlerinizi günde birkaç kez fırçalarsınız. Bu kadar küçük bir görev için yaklaşık beş dakika. Amacınızı keşfetmeye, iyileştirmeye ve gerçekleştirmeye her gün aynı miktarda zaman ayırsanız ne olur? Oturup şunu "Hayatımı tam olarak neye vermek veya adamak isterim? Amacım ne?" sormak için kendinizi disipline ettiyseniz, günde beş dakikanın hayatınız üzerinde nasıl bir etkisi olabilir?

Bazı insanlar, "Planlama zahmetine girmem, çünkü Tanrı'nın gülmesini istiyorsanız, ona planlarınızı anlatın" derler ama bu tam olarak akıllıca ya da doğru değildir. Elbette yol boyunca zorluklarla karşılaşacaksınız, ancak hayatlarını, kariyerlerini ve mali durumlarını planlayanların daha da ileri gittiği ve sonunda planlamayanlara göre daha fazla yaşam ve servete sahip oldukları basit bir gerçek. Aynı ilke hayatınız için de geçerlidir. En yüksek hayalinize ve vizyonunuza uygun bir hayatı seviyorsanız, bunun ne olduğu konusunda net olmaktan sorumlusunuz. Ayrıntılı bir plan, zihninizin neyin mümkün olduğunu bilmesini sağlar, bu da korkunun bir kısmını ortadan kaldırır. Şüpheyi ortadan kaldırır, kesinlik katar ve sizi yeni fırsatları çeken bir rezonansa sokar.

John DEMARTİNİ


*****************************

Daha fazla yaratım aracı için kitaplarımı satın alabilirsiniz 



Kontrol Sende - Çekim Yasası ve Bilinçaltı Dönüşüm Rehberi Kitabı - 2019 - 2 nci Baskı


 KONTROL SENDE
İzin Ver GELSİN, İzin Ver OLSUN
Çekim yasası ve Bilinçaltı Kayıt Dönüşüm Rehberi

Düzenlemiş İkinci Baskı
Sayfa : 312

************************************************


Bilinçli Yaratma Sanatı Kitabı


Daha İyi Bir yaşam için

BİLİNÇLİ YARATMA SANATI


Sayfa : 256


******************************

Kitapları Temin İçin : cekimyasasi@hotmail.com

Tel/Whatsapp : 0 553 06 00 464





0 yorum: