Bize Engel Oluşturan Yedi Endişe -6

 

6. Reddedilme endişesi

Sevdiğiniz şeyi yaptığınız ya da kendi değerlerinizin peşinden gittiğiniz için birilerinin sizi reddedeceği endişesiyle, özgün bir lider olmaktan kendinizi alıkoyduğunuz oldu mu? Bu güçlü endişe, sizi sadece içinizdeki liderin farkında olmaktan ve onu uyandırmaktan değil, aynı zamanda yapabileceğinizi hayal etmekten bile alıkoyar.



Kendimizden üstün gördüğümüz ya da kendimizi bağımlı hissettiğimiz kişilerin bizi reddetmesinden endişe duyarız. Diğer insanların hayranlık duyduğumuz özelliklerine aynı derecede sahip olduğumuzu anladığımız an, onların bizi reddetmesi endişesinden kurtuluruz ve kendimize liderlik imkânı tanırız.

Vizyonunuzun büyümesine ve gelişmesine izin vermeniz, tam liderlik potansiyelinize ulaşmanızın yoludur. Daha önceki mesleğim kiropraktörlüktü. Omurgayla ilgili konularda çalıştım ve bu konuda gayet iyiydim. Houstondaki en büyük tesislerden birine sahip oldum.


Sonunda daha ileriye gitme zamanımın geldiğini hissettim. En çok heyecan duyduğum şeye odaklanabilmek için, bana fazla heyecan vermeyen daha az öncelikli işler için başkalarını yetkilendirmeye başladım. Önce bir başka doktoru ve birkaç personeli, sonra ikinci doktoru ve birkaç personeli daha işe aldım. Zamanla on üç doktoru işe almış oldum, herhangi bir dönemde benimle çalışan beş doktor birden oldu.

Sonra sabah, öğlen ve akşam halka konuşmalar yapmanın, bana ofiste oturup tüm gün hasta tedavi etmekten daha çok hasta sağlayabileceğini anladım. Houston genelinde, radyoda, televizyonda konuşmalar yapmaya başladım. Televizyonda "Dr. Demartini'den Sağlık İpuçları” adında kendi programımı yaptım. En iyi yaptığım şeyin insanlara ulaşıp sağlıklı ve daha tatmin edici bir yaşam tarzı konusunda onlara ilham vermek olduğunu fark ettim.

Daha sonra da sunabileceğim hizmeti kendi ofisimle sınırlamış olduğumu fark ettim. Eğer etki alanımı genişletmek istiyorsam, dışarıya çıkıp birkaç ofis daha açmalı ya da iyi bir ücret karşılığında yaptığım işi başka doktorlara öğretmeliydim.

İkinci seçeneği tercih ettim. Binlerce doktorla görüşüp on lam danışmanlık yaptıktan sonra, sadece sağlıkçılarla kendimi sınırladığımı, ulaşabileceğim daha başka pek çok sektör oldu-

Dolayısıyla o kapıdan adım atarak ilerlemeye karar verdim. Bugün ofisimde olduğundan çok daha fazla sayıda hastayı etkileyebiliyorum çünkü şu an yüzlerce farklı sektöre ulaşabilirken dokuz bin doktorla görüşüyorum.

Etki alanım genişledi. Diğer bir deyişle sınırlı düşünce yapı zincirlerinden kendimi kurtarıp, kendime ilham aldığım şeyi yapma imkânı sunmam gerektiğini anladım. Sorumluluk devrettikçe ve kendi değerlerimle daha uyumlu hale geldikçe, vizyonum ve etki alanım genişledi. Kendi endişelerinizin -özellikle de reddedilme endişenizin- sınırlamalarından kurtulduğunuzda neler yapabileceğinizi merak ediyorum. Endişe, dengesiz bir bakış açısına dayalı olan gerçekdışı bir beklentidir. Destekten çok zorlukla, zevkten çok acıyla, olumlu sonuçlardan çok olumsuzlukla, kazançtan çok kayıpla karşılaşacağımıza dair bir varsayımdır.

Ancak dünyada böyle bir dengesizlik olamaz. Dolayısıyla biz olumsuzluktan ziyade olumlu sonuçlar elde edeceğimize dair gerçekdışı bir fanteziyle, olumlu sonuçlardan ziyade olumsuzlukla karşılaşacağımıza dair bir endişeyle yaşadığımız sürece; hedefimizin peşinde ilerlemek yerine harekete geçemeyiz.

Dönüştüren Deneyimde, herkesin hayatını gözden geçirmesini ve hata olarak gördükleri şeyleri tekrar değerlendirmelerini ve sonra bu durumun onlara ve başkalarına nasıl bir katkı sağladığını anlamalarını sağlıyorum. Bu sayede onları hüsrana uğratacak ve utandıracak bir şeye değil, şükran duyacakları bir şeye sahip oluyorlar. Bu dönüşüm, onları yüklerinden kurtarıyor ve harekete geçiriyor. Sonra geleceğe dair endişelerinden kurtuluyorlar ve geçmiş deneyimlerinin gelecekte olağanüstü bir şey başarmaları için onları harekete geçirmesine imkân tanıyorlar. İşte böylece reddedilme endişesinin üstesinden gelebilirsiniz: Algılanan her olumsuz durumun, aynı zamanda içinde Olumlu bir yan barındırdığını, gerçekte endişe edilecek bir şey olmadığını anlayarak.


Değerler Prensibi Kitabından

 John DEMARTİNİ

 

*****

 

Halis ŞAHİNER

 

Daha fazla bilgi ve yaratım araçları için online atölye

çalışmalarıma katılabilir veya kitaplarımı satın alabilirsiniz.

 

İletişim: 0 553 06 00 464




Kontrol Sende - Çekim Yasası ve Bilinçaltı Dönüşüm Rehberi Kitabı - 2019 - 2 nci Baskı


 KONTROL SENDE
İzin Ver GELSİN, İzin Ver OLSUN
Çekim yasası ve Bilinçaltı Kayıt Dönüşüm Rehberi

Düzenlemiş İkinci Baskı
Sayfa : 312

************************************************


Bilinçli Yaratma Sanatı Kitabı


Daha İyi Bir yaşam için

BİLİNÇLİ YARATMA SANATI


Sayfa : 256


******************************

Kitapları Temin İçin : cekimyasasi@hotmail.com

Tel/Whatsapp : 0 553 06 00 464

0 yorum: