Bize Engel Oluşturan Yedi Endişe -7

7. Hedefinizi gerçekleştirmeniz gereken zindeliğe görünüşe ya da bedene sahip olmama endişesi

Bu endişe, özellikle de orta yaş ve üstü kişilerde ortak bir endişedir. Ancak bu da incelediğimiz diğer altı endişe kadar yanıltıcıdır. Örneğin, yakın bir zamanda görünüşünü ve yaşını kafasına takmış elli yedi yaşında bir hanımefendiyle çalıştım. Bana, "Otuz beş ya da kırk yaşında biriyle rekabet etmemin mümkün olmadığını biliyorum” dedi. "O kadınlar, genç ve göz alıcılar. Kocamı onlardan birine kaptıracağımı biliyorum. O kadın, çocuklarımla da çok daha fazla ilgilenecek, böylece ben ona ailemi kaptırmış olacağım. Ve işimde etrafta bu tür kadınlardan çokça var, eminim ki benim arzuladığım terfii onlar alacak ve hatta işimi bile elimden alacaklar. Onlarla rekabet edemem.”



Ona, "Eğer eşinize ve işinize sahip çıkmaya gerçekten değer veriyorsanız, fiziksel açıdan görünüşünüzü yenileyin. Aynaya bir bakın. Onlarla rekabet etmek için hiçbir şey yapmıyorsunuz.  Bugün makul bir fiyata tüm görünümünüzü yenileyebilirsiniz,   böylece oradaki her kadınla rekabet edebilirsiniz. Eğer gerçek-   ten de otuz beş yaşındaki birinin görünüşüne sahip olmamaktan dolayı endişeliyseniz, neden görünüşünüzü yenilemek ve aynı zamanda eğitiminizi veya becerilerinizi geliştirmek için bir antrenöre, cilt uzmanına ya da plastik cerraha başvurmuyorsunuz?” diye sordum. 


  Dehşete kapılmış bir halde, "Ama bunu yapmam gerekmiyor!” dedi,

        Ona, "Dışarıdaki dünyanın gerçeği şu ki insanlar kendi değerlerine göre yaşıyorlar ve gençlik, güzellik, zekâ ve beceriler rağbet görüyor” dedim. "Kocanız ve patronunuz, sahip olduklarından dolayı memnun değilse, farklı alternatif arayışına girerler. Bir miktar gerçeklikle yüzleşmek akıllıcadır. Uzun süreli bir ilişkiniz olsa bile, değerleriniz yerine getirilmiyorsa, ilişkinizin size katkı sağlayıp sağlamadığını sorgulamaya başlarsınız.   Gerçekte başka biriyle ilişki içinde değilsiniz. Siz, ikinizin değerleriyle ilişki içindesiniz. Eğer partneriniz sizin değerlerinizi yerine getirmiyorsa, içeriye girmesi için başkalarına kapıyı açarsınız. İlişkiler genellikle daha tatmin edici bir şey algılan madiği zaman olağan olarak devam eder. Daha cazip bir şey algılamadığınızda genellikle aynen devam edersiniz. Gerçekten istiyorsanız, ilişkinizi ya da işinizi nasıl koruyabilirsiniz? Bunu korumanın en iyi yolu, hayatınıza güç katmaktır. Parlayın. Böylece partneriniz ve patronunuz güzel, heyecan veren, üretken görünen birinin yanında olsun ve sonra becerilerinizi onların değerleri çerçevesinde sergileme sanatını öğrenin. Bunu yaptığınızda -rekabetçi güzelliğinizi ve becerilerinizi koruduğunuzda- onlar da başka birine bakmak istemeyeceklerdir, çünkü daha tatmin edici bir karşılık bulamayacaklardır. Siz kalkıp aynaya bakarak, 'Hey bebeğim,  bende bir şey var' dediğinizde, sahip olduğunuz şey için kendinize değer verdiğinizde, etrafınızdaki dünya da içinizdeki dünyanın size davrandığı gibi davranacaktır.

Ancak kendinizi küçük görmeye devam ettiğinizde, onlar da sizi başka birine göre küçük görürler. Siz elli yedi yaşındasınız. Eğer otuz beş ya da kırk yaşında bir kadının sizden daha fazlasına sahip olduğunu düşünüyorsanız, kendinize değer vermiyorsunuz demektir. Dolayısıyla sahip olduklarınızın de-  ğerini bilerek veya mevcut görünümünüzü yenileyerek görünüş ve beceri açısından daha genç kadınlarla rekabet edebilir hale gelebilirsiniz. Ya da istikrar, zekâ, deneyim ve becerilerinizin eşsiz halinin faydalarını keşfedebilirsiniz. Sizin deneyiminiz var. Bir patron daha genç bir kadını sizin yerinize almayı düşündüğünde kumar oynamış olur. Ne demek istediğimi anladınız mı?” 

Öncelikle ona yoksun olmadığı şeyi gösterdim. Sonra da fiziksel açıdan rekabet edebilir hale gelmek istiyorsa, biraz çaba harcayarak bunu yapabileceğini anlamasını sağladım. Ancak başka birinin bizim sahip olmadığımız bir şeye sahip olmasından endişe ediyorsak, kendimizi küçük görürüz.

Değerler Prensibi Kitabından

 John DEMARTİNİ

 

*****

 

Halis ŞAHİNER

 

Daha fazla bilgi ve yaratım araçları için online atölye

çalışmalarıma katılabilir veya kitaplarımı satın alabilirsiniz.

 

İletişim: 0 553 06 00 464




Kontrol Sende - Çekim Yasası ve Bilinçaltı Dönüşüm Rehberi Kitabı - 2019 - 2 nci Baskı


 KONTROL SENDE
İzin Ver GELSİN, İzin Ver OLSUN
Çekim yasası ve Bilinçaltı Kayıt Dönüşüm Rehberi

Düzenlemiş İkinci Baskı
Sayfa : 312

************************************************


Bilinçli Yaratma Sanatı Kitabı


Daha İyi Bir yaşam için

BİLİNÇLİ YARATMA SANATI


Sayfa : 256


******************************

Kitapları Temin İçin : cekimyasasi@hotmail.com

Tel/Whatsapp : 0 553 06 00 464


0 yorum: