Daha Fazla Para Kazanmak


Herkes bana daha fazla para kazanmak islediğini söylüyor. Karşılaştığım en zengin insanlar bile daha fazla para kazanmak istiyor. Bunun basit bir yanıtı yok çünkü bu sizin nerede olduğunuzla ve ne yaptığınızla ilgili olan bir konudur. Emin olduğum tek kural eğer saat üzerinden para kazanıyorsanız daha fazla para kazanmanın tek yolunun daha uzun saatler çalışmak olduğudur.

Kendi kaynaklarınızı ele alıp onları bir şekilde yatırıma dönüştürmenin bir yolunu bulmak zorundasınız. Bazıları parayı borsaya yatırır ama bunun için borsayı bilmeniz ve içine para yatırmadan önce kâğıt üzerinde oynamanız gerekir. Bazı insanlar eski evleri satın alıp tamir ederler, ben eskiden bunu yapardım. Eski, ucuz binaları satın alıp onları yenileyip, yeni bir oda ekleyip badana yapar, bahçeyi düzenler ve sonra belli bir karla satardım. Müteahhit arkadaşlarım olduğu ve süreci anladığım için buradan para kazanmam mümkün olmuştu. Ama bunu yaparak para da kaybedebilirsiniz.

İnsanların, hatta milyarderlerin bile yaptığı büyük bir hata şudur, bu insanlar belli bir konuda uzmanlaşarak bir servet kazanmışken birisi çıkıp gelir ve onlara farklı, daha önceden herhangi bir deneyime sahip olmadıkları bir iş fırsatından söz eder ve onlar da bunun üzerine atlarlar. Kendi uzmanlık alanlarında sahip oldukları uzun süreli ve kişisel deneyimlerine dayalı olarak hareket etmek yerine başka birine güvenirler. Buradaki sorun şudur, bunu yaptıklarında bir şeyin doğru karar olup olmadığına karar verebilecekleri bir referans noktasına sahip değillerdir. Çok miktarda para kaybetme riskini almış olurlar.


 On tane araba galerisi olan bir arkadaşım vardı ve otomobil endüstrisi ile ilgili olarak bilinebilecek her şeyi bilen biriydi. Biri ona farklı bir yatırım alanı önermişti. "Bu işten milyonlarca dolar kazanabilirim!" diyerek benim tavsiyeme başvurmaya geldi. Ben de ona, "Evet ama şu anda yaptığın işi yaparak da milyonlar kazanabilirsin. Neden paranı alıp yirmi araba galerisi yatırımı yapmıyorsun? Çünkü böylece hiçbir şey bilmediğin bir konuya yatırım yapmaktansa bildiğin işi yapıyor olursun." diye yanıt verdim. Bu sadece milyarderler için geçerli bir şey değildir, hepimiz için geçerlidir.

Ben çok girişimci bir insanım ve bir insanın işi varken bile onun yanında başka bir küçük ölçekli işi olması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle de bize küçük ölçekli yatırımlar yapma konusunda çok sayıda fırsat tanıyan internete sahip olduğumuz bu günlerde bunu yapmamız gerektiğine inanıyorum. Küçük bir şey yapın ve onu normal işlerinizin yanında salmaya başlayın; ya da sizin olabilecek bir işe dönüştürebileceğiniz bir servis hizmeti de yapabilirsiniz, böylece artık saat bazlı çalışmaktan kurtulmuş olursunuz. Kısa bir süre sonra siz yanınızda saat bazlı çalışan kişileri çalıştırmaya başlarsınız. Bu iyi bir şeydir.

İki tür gelir vardır. Bunlardan birincisi üretken gelir, diğeri ise zaman bazlı gelirdir. Birçok insan bir işte çalışır ve eninde sonunda bir maaş artışı, sonra başka bir zam alır. Eğer doğru işle çalışıyorsanız eninde sonunda daha iyi kazanan bir hale gelirsiniz. Ama eğer yanlış işteyseniz tüm hayatınızı çalışarak, aynı şeyi yaparak geçirebilirsiniz çünkü küçük bir palamudu dev bir meşe ağacına dönüştürebileceğinize ilişkin bir inancınız yoktur.

Bu gezegende, özellikle de özgür toplumlarda fırsatlar her yerdedir. Bu gerçekten de böyledir. Birçok insanı durduran tek şey basit bir şeyi yapabileceklerine dair inanç eksikliğidir. Onlar yaptıkları işi bırakmak zorunda değiller. Sadece yeni bir şeye başlamak zorundalar.

Eğer doğru inançtan inşa eder ve her şeye doğru bir mercekten bakarsanız, iyi bir şekilde planlama yaparsanız, sırf biri size bunun kazançlı bir iş olacağını söylediği için anlamadığınız bir şeyleri yapmaya kalkışmazsanız, bir girişimi başarıyla tamamlayabilirsiniz. Bunu gerçekten yapmış insanlarla konuşuyor olmanız gerekir.

İlk gençlik yıllarından emekliliğe kadar işleri başarılı bir şekilde yönetmiş insanlara gidip bu başarıları ile ilgili sorular sorduğunuzda size bilmek istediğiniz her şeyi anlatıyor olmaları bana her zaman şaşırtıcı gelen bir konudur. Bu işi tüm o uzun yıllar boyunca yapmalarının nedeni, o işten para kazanmaları değil, onu sevmeleridir. Büyük şirketleri yönetmiş insanlar bana potansiyel hatalar, düşüşler ve gözden kaçan şeyler konusunda çok sayıda öğüt verdi.

Şirket kuran insanların çoğu yeterince zeki değildir, bu kişiler genellikle muhasebecilerini ya da avukatlarını yönetim kuruluna sokarlar ve bu büyük bir hatadır. Bunun yerine başarılı olmuş insanlar bulun ve onların size tavsiyelerde bulunmasını sağlayın. Çünkü onlar yaptıkları işte iyi olan kişilerdir. Ticarette asla başarılı olmamış bir avukat ya da bir muhasebecinin sağlam tavsiyelerde bulunmasını bekleyemezsiniz. Bir yönetim kurulunun size başarılı olma konusunda yönlendirmelerde bulunması gerekir. Tanımadığınız, size herhangi bir duygusal bağı olmayan ya da işin başarısını engelleyecek çıkarları olmayan kişiler bulmanız gerekir. Eğer deneyimi olan sizseniz işleri tamamen onların söylediği şekilde yapmak da çok mantıklı değildir. Kararları veren kişi siz olmalısınız, yeterince deneyiminiz olmadığı durumda da deneyimi olan kişiler bulun.

Bu gezegende birçok milyoner var. Ben gençken bu kadar milyoner yoktu. Caddelerimizde artık birçok başarılı insan dolaşıyor. Ayrıca geçmiş başarılarının sırlarını paylaşmaktan memnun olacak çok sayıda başarılı ve emekli insan var.

Bankalarda daha akıllıca para kazanmak için size tavsiyelerde bulunabilecek kişiler var. Fakat onlar size onlardan borç aldığınız para ile ne yapabileceğinize dair iyi tavsiyelerde bulunamaz, aksi durumda zaten bir bankada çalışmıyor olurlardı; o kişiler size sadece bildikleri şeyi anlatabilirler. Eğer bunu akılda tutacak ve yeterli sayıda insanla konuşacak olursanız, yeterince mantıklı tavsiye alırsanız ilerleyebilirsiniz. Ama evde oturup "Bunu asla yapamayacağım, hiçbir şey olmayacak," diyerek kıvranıp durursanız o zaman dedikleriniz de doğru çıkar.

Ben sizin bu konuda yanılıyor olabileceğinizi öne sürüyorum. Dışarı çıkın ve neyi bilmediğinizi bulun, onu öğrenin ve onu yaparak zaman harcayın. İşe sıfır noktasından başlayıp şimdi birçok şeye sahip olan çok sayıda insan tanıyorum. Size bunlardan biri olmanızı öneriyorum.

 

Eskimeyen Değişim

Richard Bandler

 

*****

 

Halis ŞAHİNER

 

Daha fazla bilgi ve yaratım araçları için online atölye

çalışmalarıma katılabilir veya kitaplarımı satın alabilirsiniz.

 

İletişim: 0 553 06 00 464




Kontrol Sende - Çekim Yasası ve Bilinçaltı Dönüşüm Rehberi Kitabı - 2019 - 2 nci Baskı


 KONTROL SENDE
İzin Ver GELSİN, İzin Ver OLSUN
Çekim yasası ve Bilinçaltı Kayıt Dönüşüm Rehberi

Düzenlemiş İkinci Baskı
Sayfa : 312

************************************************


Bilinçli Yaratma Sanatı Kitabı


Daha İyi Bir yaşam için

BİLİNÇLİ YARATMA SANATI


Sayfa : 256


******************************

Kitapları Temin İçin : cekimyasasi@hotmail.com

Tel/Whatsapp : 0 553 06 00 464

0 yorum: