Kalite Soruları Kanunu

 

Aşağıdaki sorular  arasındaki farka dikkat edin:

1. "Seyahat etmeyi ve yurt dışına, belki de Asya'ya gitmeyi çok isterdim ama bunun bedelini nasıl ödeyebilirim?"

2. "Asya'ya gitmeyi çok isterim. Oraya nasıl gidip para alabilirim?"

Her seçeneğin farklı bir sonuca yol açtığı açıktır çünkü hayatınız, sorularınızın kalitesine göre hareket eder. Aynı şekilde, "Faturalarımı nasıl ödeyeceğim? Bunu nasıl karşılayacağım?" Kendinizi belirttiğiniz sonuçlarla sınırlandıracaksınız: faturaları ödemek ve bir şeyleri karşılayabilmek. Ama eğer "Tam olarak sevdiğim şeyi yapmak için nasıl para alacağım?" diye sorarsanız. Tamamen farklı bir şey elde edeceksiniz: eğlendiğiniz için maddi ödüller.




Bu bölüm size hayatınızda kullanabileceğiniz harika sorular sunuyor. Bunları uzun yıllardır kendime sorduğum için işinize yarayacağını biliyorum ve tekrar tekrar çalışmanızı tavsiye ediyorum.


1. Şununla başlayın: " Hayatımda kesinlikle ne yapmayı isterdim ?" İlk başta, ben gevşemem diye düşünebilirsiniz. Ama kendinize bir dakika ayırın, fikirler gelecektir. O zaman önemsiz görünse bile sevdiğiniz her şeyi listelemeye başlayın. Hayatınızda olmayı, yapmayı ve sahip olmayı isteyeceğiniz her şeyi eklemeye ve iyileştirmeye devam edin.

2.    Sonra şunu yazın: "Bunu yapmak için nasıl cömert, güzel ve inanılmaz derecede para alabilirim?" Bu başlangıçta sizi şaşırtsa da, sadece sormaya devam edin ve aniden tutkunuzu takip ederek nasıl muhteşem bir şekilde kazanabileceğinize dair yaratıcı fikirler akmaya başlayacaktır. İmkânsız, çılgın ya da zor görünse bile tüm düşüncelerinizi yazın. Ayrıntılar ve daha fazla fikir eklemeye devam edin.

3.    "Bunu gerçekleştirmek için bugün yapabileceğim en yüksek öncelikli yedi eylem adımı nedir?" Yedisini de yazdıktan sonra, bunları sizin için öncelik sırasına koyun.

4.    Sonra şunu cevaplayın: "Hangi engellerle karşılaşabilirim ve bunları önceden nasıl çözebilirim?" Cevap verdiğinizde, olasılıklarınızı yerine getirmiş olacaksınız.

5.    Bu temel konuları anlattıktan sonra, "Bunu daha etkili ve verimli bir şekilde nasıl yapabilirim?" diye sorun. Düşünmek! Buradaki çözümler üretkenliğinizi ve memnuniyetinizi önemli ölçüde değiştirebilir.

6.    İleriye olduğu kadar geriye de bakmayı unutmayın: "Bugün ne işe yaradı, ne yaramadı?" İç kaynağınızdan gelen geri bildirimleri dinleyin ve takip edebileceğiniz daha kaliteli eylemlere ve sorulara odaklanın.

7.    Hayatta istediğim şeyleri elde etmeme yardımcı olduğunu son derece güçlü bulduğum son soru şudur: "Olumlu ya da olumsuz her şey bana nasıl hizmet etti?" Faydalarını görün ve hayatınızda olup bitenlerden dersler çıkarın.

Unutmayın, kaliteli sorular sorduğunuzda hayatınız değişir. Yedi sorunun tümü için kullanışlı bir referansa sahip olmanız için konuyu özetleyelim.

HER GÜN SORULACAK KALİTELİ SORULAR

1. Hayatımda kesinlikle ne yapmayı isterdim?

Ž. Sevdiğim şeyi yapmak için nasıl cömert, güzel ve inanılmaz derecede para kazanabilirim?

3. Bunu gerçekleştirmek için bugün yapabileceğim en yüksek öncelikli yedi eylem adımı nelerdir?

4. Hangi engellerle karşılaşabilirim ve bunları önceden nasıl çözebilirim?

5. Bunu daha etkili ve verimli bir şekilde nasıl yapabilirim?

6. Bugün ne işe yaradı, ne yaramadı?

7. Başıma gelenler -olumlu ya da olumsuz- işime nasıl yaradı?

Bu yedi soruyu mutlaka her gün kendinize sorarsanız ve cevapları gerçekten arar ve bunlara dikkat ederseniz, daha doyuma ulaşacağınızı ve ilham alacağınızı garanti ederim.

Kalite Soruları Yasasını kullanarak hayatınızı, yaşamayı hak ettiğiniz muhteşem hale getirin. Hayatınızı sonsuza kadar değiştirebilir ve bugün başlarsanız bir fark yaratacaksınız.

GÜÇ SÖZLERİ

Her gün kendime kaliteli sorular soruyorum. 

Kaliteli bir hayat yaşıyorum. 

Hayallerimin yaşamını tanımlıyor ve peşinden koşuyorum. Sevdiğim hayatı yaşıyorum.


John DEMARTİNİ

You Can Have An Amazing Life In Just 60 Days


*****

 

Halis ŞAHİNER

 

Daha fazla bilgi ve yaratım araçları için online atölye

çalışmalarıma katılabilir veya kitaplarımı satın alabilirsiniz.

 

İletişim: 0 553 06 00 464




Kontrol Sende - Çekim Yasası ve Bilinçaltı Dönüşüm Rehberi Kitabı - 2019 - 2 nci Baskı


 KONTROL SENDE
İzin Ver GELSİN, İzin Ver OLSUN
Çekim yasası ve Bilinçaltı Kayıt Dönüşüm Rehberi

Düzenlemiş İkinci Baskı
Sayfa : 312

************************************************


Bilinçli Yaratma Sanatı Kitabı


Daha İyi Bir yaşam için

BİLİNÇLİ YARATMA SANATI


Sayfa : 256


******************************

Kitapları Temin İçin : cekimyasasi@hotmail.com

Tel/Whatsapp : 0 553 06 00 464

0 yorum: