| |

Bedel Biçmek

Yaşamımızda yaptığımız şeylerden biri de bir şeyler yaratmayı ya da bir şeylere sahip olmayı bir bedele veya paraya bağlı kılmaktır. Böylelikle ona sahip olan olarak aslında, kendimizi değerli kılmaya çalışırız.

Bedelini ödeyerek aldığınız bir şey üzerinde, çok rahat bir şekilde hak sahibi olduğunuzu iddia edebilirsiniz. Ve bu size, bu dünyada farklı bir konum sahibi olma şansı yaratabilir.

Bu durumun, hayatımıza olumlu yönde katkısı olduğu gibi aynı zamanda negatif yönde de etkisi olmaktadır. Olayı aşırı kontrol etme haline getirdiğimizde ise kolaylıkla elde edebileceğimiz şeyi, elde edemez hale geliriz. Bedelini ödemediğimiz şeyi, kabul etmekte zorlanırız. Onu sahiplenemeyiz.

Kolay şekilde elde ettiğimiz şeyi, sanki elimizi yakıyormuş gibi hemen elimizden çıkarmaya çalışırız.

Gerçek şu ki yaşamımızda olan şeyleri, hem bedel karşılığı hem de bir bedele bağlı olmadan elde edebiliriz. Bu, seçimimizle alakalı bir durumdur. Kişilerin öncelikleri ve yaşama bakış açıları ile ilgili bir durumdur. Bir malzeme için 1 TL bile vermeyecek birçok insan olduğu gibi 1000 TL verecek birçok insan olabilir.

Bu, o malı ne değerli yapar ne de değersiz. Sadece olduğu yer ve zamana göre kişilerin o malzemeye karşı seçimlerini gösterir.

Burada farkında olunması gereken şey şudur: Bir şeyi kendimiz için çok önemli ve değerli yaparsak, bir süre sonra, o şey bizi etkisi altına alır. Onun bize hizmet etmesi gerekirken onu kaybetmemek adına biz ona hizmet etmek zorunda kalırız.

Bir şey yapacağımız zaman, zihnimiz bizim önceliğimize göre davranmak yerine, o şeyi öncelik olarak alır ve onun sınırlamalarına göre davranır. Bu da kolaylıkla sahip olabileceğimiz şeylerin önüne filtre koyarak, onların bize gelmesini engelleyen bir durum yaratır. Normalde hiç dikkat etmesek, odağımızın bir parçası olmadığı için hayatımıza hiç gelmeyecek bir şeye enerji göndererek, onu yaşamımızda ortaya çıkaran duruma geliriz.

Bu aslında, enerjimizin gereksiz şekilde harcanması anlamına gelir. Sürekli doğru muyum, doğru mu yapıyorum diye kendimizi kontrol etme ihtiyacı hissederiz ki bu durum bizi ileriye götürmek yerine yerinde saymamıza hatta gerilememize neden olur.

Hayattaki her şeyi bir bedel karşılığında almanın nesini seviyoruz?

Hayattaki her şeyin bir bedeli olduğuna, kendimizi inandırmak için hayatımızda hangi sınırlamaları yaratıyoruz?

Bütün bunların ötesinde istediğimiz her şeyi yaşamımızda kolaylıkla yaratan bir kişi olabilmemiz için hangi zihin yapısına sahip olmamız gerekir?

Daha başka neler mümkün?

Bilinçli Yaratma Sanatı Kitabı
Halis ŞAHİNER

Halis Şahiner’le Bireysel Danışmanlık

Kontrol Sende Kitabım için lütfen aşağıdaki linki tıklayınız

Bilinçli Yaratma Sanatı Kitabım İçin lütfen aşağıdaki linke tıklayınız

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir