Gerçeklik Algını Değiştir Yaşamın Değişsin



Şu anda olduğun kişi ve sahip olduğun şeyler senin kendinle ilgili kim olduğun, ne olduğun, neye sahip olabileceğin, neye sahip olamayacağın konusunda almış olduğun kararların ve kendinle bakış açılarının bir yansımasıdır.
Yaşamındaki sahip olduğun şeylerden memnunsan o zaman zihnini bu düşünelerle beslenmeye devam et. Değilse o zaman bu düşünceleri değiştir.


Çünkü zihnimizin yaptığı şey ona verdiğimiz düşünceleri gerçek hayatımız ortaya çıkması için çalışmaktır. Gerçek hayatta bizim düşüncemize uygun durumlar yaratıp ne kadar haklı olduğumuzu bize göstermektir.
Bu bizim kendimizle ilgili yaşamla ilgili gerçeklik algılarımızı oluşturur.

Gerçeklik algısı, neyin nasıl olabileceği, nasıl yapılabileceği, bir şeye nasıl sahip olunabileceği gibi inandığımız sabit fikirlerdir.
Bu bazı durumlarda yaşamı kolaylaştıran bir şeyken bir çok durumdada bizi sınırlar. Olduğumuz sınırların dışına çıkmamıza engel olur.
Bir şeyin sonsuz ve sınırsız olma ve yapılma şekli vardır. Yapmamız gereken şey yaşamımızda bizi kısıtlayan sınırlayan engelleyen şeylerle ilgili sabit bakış açılarımızın farkına varıp oradaki hangi gerçeklik algısına sahip olduğumuzu görüp onu bize alan açan, hafif hissettiriren seçme özgürlüğü verecek gerçeklik algısı ile değiştirmektir.
En güzel şey de soru sormaktır?
Bu nedir?
Burada neye inanıyorum?
Neye tutunuyorum?
Bu duruma kendimi inandırmak için hangi referansları kullanıyorum?
Farklı düşünmek için neye ihtiyacım var?
Farklı bir durum yaratmak için nasıl düşünebilirim?
Kendime ne söyleyebilirim?
Kendimi neye inandırabilirim?
Başka hangi seçeneklerim var?
Daha başka neler mümkün?

Halis Şahin

Kitabımı edinerek kendinize ve bana katkıda 

bulunmak ister misiniz?












KONTROL SENDE

Çekim Yasası Ve Bilinçaltı Dönüşüm Teknikleri Kitabı




      

0 yorum: