Zihnimizi Doğru Yönlendirmek

Yaşamımızda çoğu zaman, bir şeyler istediğimizi söyleriz. Aynı zamanda da bol bol ona nasıl sahip olamadığımızın mazeretlerini sıralarız.

Sanırız ki ona nasıl sahip olamadığımızı ne kadar çok konuşursak ya da nasıl sahip olamadığımızın hikâyesini anlatırsak istediklerimize ulaşabiliriz.



Bir şeyi istediğimizi anlatırken ona nasıl sahip olamayacağımız konusunda mazeretlerle birlikte anlatıyorsak aslında o şeyi gerçekten istemiyoruzdur. Yaptığımız şey, egomuzu yatıştırmaktır. İstek ve arzumuza sahip olamamanın acısı ile baş edebilmek için zihnimizi rahatlatıcı bir durum yaratmaktır.

Bir şey isteyen olmazsak bir amacımız olmazsa bu realitede kendimizi gereksiz, değersiz ve yetersiz hissederiz. Aynı zamanda bu, kendimizi kötü hissettirir. Bu durumdan kaçınmak amacıyla zihnimize, onu yatıştırmak için peşinde olacağı bir şeyler vererek onu yatıştırma yoluna gideriz. Zihnimizin, ilgileneceği bir meşguliyet yaratırız.


Hiçbir şeyin olmaması, zihin için tehlikeli bir durum olarak kabul edilir. Bu durumdan çıkmak için sürekli bilindik bir durum yaratma çabası içindedir. Bunun ne olduğu önemli değildir. Sadece bilindik bir şey olması, zihni yatıştırır. Bir şeye ulaşamama veya onun imkânsız olduğunu bilmek bile onun için yatıştırıcı bir durumdur. Ancak sorun şudur ki; zihin, kendisine verilen düşünceyi, fiziksel hayatta gerçekleştiren bir makine gibi çalışır. Zihnimizi yatıştırmak için verdiğimiz şey yaşamımızda daha fazla eksiklik yaratır. Bu da bizi kısır döngü içinde tutar.

Bu durumdan çıkmak için nasıl davrandığımızın farkında olmak gerekir. Zihnimizi, hangi düşüncelerle beslediğimiz ve yatıştırdığımızın farkında olmamız gerekir.

Kendimizi kötü hissetmemek için kendimize hangi yalanları söylüyoruz?

Kendimizi kötü hissetmemek için yaşantımızda hangi meşguliyetleri yaratıyoruz?

Gerçekte sahip olmak istemediğimiz hangi şeyleri, isteğimiz diye sahiplenip kendimizi kandırıyoruz?


Bundan daha iyi nasıl olur?

Daha başka neler mümkün?


BİLİNÇLİ YARATMA SANATI Kitabımdan

Halis ŞAHİNER


*****************************

Daha fazla yaratım aracı için kitaplarımı satın alabilirsiniz 



Kontrol Sende - Çekim Yasası ve Bilinçaltı Dönüşüm Rehberi Kitabı - 2019 - 2 nci Baskı


 KONTROL SENDE
İzin Ver GELSİN, İzin Ver OLSUN
Çekim yasası ve Bilinçaltı Kayıt Dönüşüm Rehberi

Düzenlemiş İkinci Baskı
Sayfa : 312

************************************************


Bilinçli Yaratma Sanatı Kitabı


Daha İyi Bir yaşam için

BİLİNÇLİ YARATMA SANATI


Sayfa : 256


******************************

Kitapları Temin İçin : cekimyasasi@hotmail.com

Tel/Whatsapp : 0 553 06 00 464


0 yorum: