Regresyon Uygulaması - Bilinçaltı Kayıt Temizliğinde Kaynak Olaya Ulaşmak.



Bugün yaşadığımız sorunun kaynağı yirmi yıl öncesinde ya da çocukluğumuzda yaşadığımız deneyimimizde yatıyor olabilir. Geçmişten getirdiğimiz korkular, acılar ve hayal kırıklıklarımızla yüzleşmediğimiz zaman şimdiki hayatımızda ilişki kurmakta zorlanıyoruz, bağımlı oluyoruz ya da öfkemizi kontrol edemeyen bireyler haline dönüyoruz...
Sürekli olarak aynı olayları yaşayıp, hayatımıza aynı tür insanları çekiyor ve bundan rahatsızlık duyuyorsak bütün bunların kaynağı geçmişimizde zihnimize yerleştirdiğimiz düşünce kalıplarıdır. Ancak birçok kimse bunun farkında olmadığı ya da yaşadığı olaylardan kendini sorumlu tutmayı kabul etmek istemediği için etrafındaki insanları ve onların davranışlarını değiştirmeye çalışıyor. Etrafındaki insanları suçluyıp kurban rolü oynamayı tercih ediyor. 

Sürekli olarak sizi rahatsız eden aynı olayları hayatımıza çekiyorsanız köklü çözüm için yapmamız gereken şey ise bu olayların kaynağı olan bilinçaltı kayıtlarını bulup kaynakta onu çözümlemektir.



Örneğin evimizde sivrisinek tarafından sokulmamız gibi. Evimizin içinde sivrisinek varsa onlardan kurtulacak köklü çözümler bulmadığımız, evin içine girmelerini ve üremelerini engellemediğimiz sürece sivrisinekler bizi sokmaya devam edeceklerdir. Evin pencerelerine tel yapabilirsiniz ama kapı açık kaldığında ya da tel bir şekilde açık kaldığında sinekler eve girecektir. Bir başka tedbir olarak ilaçlama yapabilirsiniz. Fiziki tedbirlerle desteklemediğiniz sürüce ilaçlamanın etkisi geçtiğinde yine sinekler bir şekilde gelecektir. Sivrisineklerin ortaya çıkmasına neden olan bataklık kurutulmadıkça bu olay sürekli tekrarlanacaktır.
Yaşamımızın ilk 5-6 yılı bizim bilinçaltı kayıtlarımızın oluştuğu kritik yıllardır. Bakıma muhtaç bir durumda olduğumuz için hayatta kalmak adına anne ve babamıza bağlı bir hayat sürmekteyiz. Bu nedenle de bizi hayatta tutan kişilerin davranışları bizim için çok önemli olmaktadır. İstediğimizi elde etmek, yaşamımızı idame ettirmek için ihtiyaç duyduğumuz şeyleri almak adına anne ve babamızı memnun etmek için onların davranış kalıplarını alırken diğer taraftan da yaptığımızda onların bizi seveceklerini düşündüğümüz davranış kalıplarını ediniriz. Kendimizi güçsüz çaresiz bakıma muhtaç hissettiğimiz için onların birçok davranışını istesek ya da istemesekte kabul etmek zorunda kalırız. Onların geçmişten gelen bilinçaltı kayıtları nedeniyle şiddete, baskıya ya da tacize maruz kalabilir onlara itiraz edemediğimiz için bunların hepsini içimize atar öfke, kırgınlık, sevgisizlik, değersizlik birçok duygu ve korkunun oluşmasına izin veririz. İletişime açık olamadığımız kendimizi ifade edemediğimiz için bunları sırtımızda yıllarca taşırız. 
Hayatında sorun yaşayan ve hayatının kontrolünü eline almak isteyen birçok kişinin en çok ihtiyacı olan şey kaynak olayın farkına varmak ve ona ulaşmaktır. Bunun için yapmanız gereken şey kendinizde detaylı bir sorgu yapmaktır. Ancak bilinçli zihin devredeyken bazen bu sorgulardan istediğimiz verimi alamama ihtimali yüksektir. 

Kaynak olay tespitinde en kolay yöntem tüm vücudu gevşetip trans haline geçmek zihnimizi alfa dalgası seviyesine indirerek bilinçaltına ulaşmaktır.
 Kendini keşfetme yolculuğuna çıkan kişilerin kaynak olaya ulaşmalarında kullanabileceği telkin ses kaydını  ve içeriğini aşağıda paylaşıyorum. 

Bu ses kaydı regresyon olarak adlandırılan çalışmadır. Regresyon terapisi, bir konunun asıl kaynağına inmektir. 'Bana niye böyle yaptı?' diyerek kurban rolüne girmek ve sorunların nedenini başkasını suçlamak yerine sorunun kaynağının kendi içinde olduğunun farkına varmanızı ve yaşadığımız sorunla geçmişindeki olayın bağlantısını kurmamıza yardımcı oluyor.

Telkin ses kaydında hedef sadece kaynak olayı göstermeyi hedeflemektedir. Kaynak olayı tespit ettikten sonra kaynak olay içerisinde yaşadığınız his ve duygularınıza bakarak korkularını temizlemek ve yok etmek için EFT-Duygusal Özgürleştirme Tekniği, İçsel Temizlik, Z.Ponopono gibi teknikleri kullanabilirsiniz.
Bir seferde her sorunu halletmek mümkün olmayabilir. Bilinçaltı kayıtlaımız soğan gibi katman katmandır.  Bir yaşamın, ruhun sorununu sadece bir seferde hafifletebilirsin. Birkaç kez yapıldığında kalıcı çözümler oluşacaktır.

Sevgilerle
Halis Şahiner



**********************************************************
Telkin ses kaydında önce tüm vücudun gevşetme telkinleri devamında ise transa geçirme telkinleri bulunmaktadır. Trans telkinlerinden sonra ise aşağıda metni bulunan regresyon telkini bulunmaktadır. Devamında ise transtan çıkarma telkinleri bulunmaktadır.


Verimli bir çalışma için sessiz, sakin bir ortamda bir sandalye ya da koltukta oturarak dinlemeniz etki için daha uygun olacaktır. En az kırk beş dakika kadar dingin kalabileceğinizden emin olun!
Başlangıçta düşüncelerin akınına uğradığınızı düşünebilirsiniz. Size huzur vermediklerini hissedebilirsiniz. Onlardan kurtulmaya çabalamayın. Direnmeyin. Bırakın ve sadece izleyin. Bir süre sonra akıp gideceklerdir.
Seans sonrasında, daha önce sizi rahatsız eden olayla ilgili olarak yaşamında bir olayı canlandırıp ve tepkilerinize bakmanız telkinin etkili olup olmadığının kontrolünü sağlayacaktır.  Olayı tüm duyularınızla hissederek canlandırma yaptıktan sonra içinize dönüp tepkilerinize bakın.  Ne hissediyorsunuz. Sizi rahatsız eden duygularınızda azalma var mı?
Bu telkin tek başına bir hastalık tedavi yöntemi değildir. 
Ses kaydındaki tüm konuşmalar duyulabilir, açık ve nettir. 
Ses kaydını dinlerken rahatsızlık hissederseniz (nefes alamama, panik atak vb.) telkini dinlemeyi bırakın. 
Uzun süre yüksek sesle dinlemek işitme bozukluklarına yol açabilir. 
Olabilecek rahatsızlıklardan dolayı tüm sorumluluk telkini dinleyen kişiye aittir.

     Dikkat : Tibbi tedaviye ihtiyaç duyan psikolojik rahtasızlığı olan (Panik Atak vb.) kişiler için uygun olmayabilir.

*****************************************************************
Bildiğin gibi şu anda bu kaydı dinlemenin nedeni seni rahatsız eden bir duygunu çözümlemek.
Bu güne kadar bu duygundan dolayı birçok kez istediğin şeylerden vazgeçmek zorunda kaldın, acı çektin, kendini sınırladın.
Burada olmanın nedeni kararını vermiş olmandır. Seni rahatsız eden bu duyguyu değiştirmenin son kararını vermiş bulunuyorsun ve seni rahatsız eden olayı çözümlemeye ve hayatının kontrolünü eline almaya karar verdin. Yarın değil, gelecek hafta, gelecek yıl değil tam şu anda. Bu kararında hiçbir ayrıcalık tanımayacaksın. Dürüstçe ve gerçekten seni rahatsız eden bu duygunun nedeni olan olay ya da olayların sendeki etkilerini değiştirip senin istediğin sonuçları almanda sana yardımcı olacak yeni duygu ve davranış kalıplarını hayatına çekmek istiyorsun.
İçinde bir duygu var, bugün seni buraya getiren duygu, seni bu çalışmayı yapmaya zorlayan, rahatsız eden duygu. Şimdi ben 1' den 10' a doğru sayarken bu duyguyu gittikçe güçlü hissetmeye başlıyorsun. 
1, işte sorununu yaratan duygu­yu hissetmeye başladın. 
2, bunu gittikçe güçlü hissediyorsun. 
3, sanki bir barajın kapakları açıldı da bu duygu bedenine sular seller gibi dolmaya başladı. 
4, işte duygu bu duygu. 
5, şimdi bedeninin belli bölgesinde bunu daha güçlü hissediyor­sun. 
6, duygunun şiddetinin artmasına izin veriyorsun.  
7, bu duygu ile beraber bu duyguyu yara­tan geçmiş olaylarda canlanıyor. 
8,güçleniyor.
9, yaşamında hissetmediğin ka­dar şiddetli hissediyorsun. 
10, işte duygun bu duygu.
 Bu duyguyu nerende hisse­diyorsun?

Bu duyguyu hissettiğin, geçmişinde yaşadığın değişik olaylar var. Bu duygu geçmişe bir köprü oluşturuyor, geçmişte böyle hissettiğin her olay ile bağlantısı var.

"5' den 1' e doğru saymaya başladığımda, sen yaşamındaki eski bir tarihe, bu duyguyu ilk hissettiğin geçmiş bir zamana gideceksin.
Ve olayı sanki şu anda oluyormuş gibi yeniden yaşamaya ve hissetmeye başlayacaksın... 
5, geçmişe doğru gidiyorsun. Bu duyguyu hala içinde taşıyan bir an bir olay, bir sahne yavaş yavaş zihninde canlanıyor. 
4, gittikçe olayın içine giriyorsun, sanki şu anda yaşı­yormuş gibi hissetmeye başlıyorsun. 
3, işte şimdi sahne gittikçe açılmaya ve belirginleşme başlıyor. 
2, gittikçe daha net görmeye başlıyorsun.
1, şimdi oradasın... İlk izlenim."

Ne hissediyorsun?

Oradaki kendine şunu sormanı istiyorum. Orada hatalı algıladığı şey neymiş. Bunu görsün

Evet şu anda seni rahatsız eden duygunla ilgili ilk sahneye ulaştık. Ve ondaki duygularını gördün. Şimdi bu duygunla ilgili başka sahneler varmı bunu görmek için yeniden bir seyahate çıkacağız

"Dikkatini duyguna yoğunlaştır ve ben 5' den 1' e doğru sayarken sen daha ön­ceki bir zamana, aynı duyguyu hissettiğin daha önceki bir tarihe doğru gideceksin."
5, geçmişe doğru gidiyorsun. Bu duyguyu hala içinde taşıyan bir an bir olay, bir sahne yavaş yavaş zihninde canlanıyor. 
4, gittikçe olayın içine giriyorsun, sanki şu anda yaşı­yormuş gibi hissetmeye başlıyorsun. 
3, işte şimdi sahne gittikçe açılmaya ve belirginleşme başlıyor. 
2, gittikçe daha net görmeye başlıyorsun."
1, evet şimdi oradasın... İlk izlenim neler."
Şimdi ayaklarına bakmanı istiyorum. Ayaklarında ne var?
Ayakkabın var mı, Varsa ne renk?
Harika yere bakmanı istiyorum döşemeleri hisset, döşemeleri hissetmeye başladığında yavaş yavaş bulunduğun yer netleşmeye etraftaki ayrıntıları görmeye başladın değimli?
"Gündüz mü, gece mi?" 
"İçerde misin, dışarıda mı?" 
"Yalnız mısın, yanında birisi var mı?" 
Eğer birisi varsa, " Kiminlesin?" 
Eğer yalnızsa "Ne hissediyorsun yalnız?" 
Kaç yaşlarındasın?
Ne hissediyorsun, ne görüyorsun, ne duyuyorsun?
Duyguyu bedeninin neresinde hissediyorsun?
---------------------------------------
Oradaki kendine şunu sormanı istiyorum. Orada hatalı algıladığı şey neymiş. Bunu görsün

Evet şu anda seni rahatsız eden duygunla ilgili ilk sahneye ulaştık. Ve ondaki duygularını gördün. Şimdi bu duygunla ilgili başka sahneler varmı bunu görmek için yeniden bir seyahate çıkacağız

"Dikkatini duyguna yoğunlaştır ve ben 5' den 1' e doğru sayarken sen daha ön­ceki bir zamana, aynı duyguyu hissettiğin daha önceki bir tarihe doğru gideceksin."
5, geçmişe doğru gidiyorsun. Bu duyguyu hala içinde taşıyan bir an bir olay, bir sahne yavaş yavaş zihninde canlanıyor. 
4, gittikçe olayın içine giriyorsun, sanki şu anda yaşı­yormuş gibi hissetmeye başlıyorsun. 
3, işte şimdi sahne gittikçe açılmaya ve belirginleşme başlıyor. 
2, gittikçe daha net görmeye başlıyorsun."
1, evet şimdi oradasın... İlk izlenim neler."
Şimdi ayaklarına bakmanı istiyorum. Ayaklarında ne var?
Ayakkabın var mı, Varsa ne renk?
Harika yere bakmanı istiyorum döşemeleri hisset, döşemeleri hissetmeye başladığında yavaş yavaş bulunduğun yer netleşmeye etraftaki ayrıntıları görmeye başladın değimli?
"Gündüz mü, gece mi?" 
"İçerde misin, dışarıda mı?" 
"Yalnız mısın, yanında birisi var mı?" 
Eğer birisi varsa, " Kiminlesin?" 
Eğer yalnızsa "Ne hissediyorsun yalnız?" 
Kaç yaşlarındasın?
Ne hissediyorsun, ne görüyorsun, ne duyuyorsun?
Duyguyu bedeninin neresinde hissediyorsun?
-------------------------------------------
Çok güzel. Şimdi seni rahatsız eden duygunun kaynağına ulaştık. Şimdi senden istediğim bu olayın olduğu zamanın biraz daha ilerisine gitmen birkaç saat ya da birkaç gün öncesine. Harika
--------------------------------
Eğer yaşamında seni orada bekleyen gibi bir çocuğun olsaydı onu sever miy­din?
Harika
Öncelikli olarak oradaki küçük çocuğa sevgilerini sunmanı istiyorum. O küçük çocuğa iyi ki varsın de, sen olduğun sen bu deneyimleri yaşadığın için ben şu anda varım de. Seni çok seviyorum. Her zaman senin yanındayım de. Ve gelecekten aldığın tüm özellikleri o çocuğa aktar. Bir şey yapmana gerek yok sadece o çocuğa sıkı bir şekilde sarılmanla o özelliklerin hepsi o küçük çocuğa geçti artık. O çocuk daha güçlü ve onda da güzel bir koruma kalkanı oluştu.
Artık o küçük çocuk yaşamış olduğu olayla yüzleşmeye hazır. 
-----------------------
Çok güzel.
Şimdi senden o küçük çocuğun elini tutarak birlikte rahat ve kendinizi güvenli bir yere oturmanızı ve seni rahatsız eden olayı gözünüzün önünden bir film şeridi gibi geçmesini seyretmenizi istiyorum. Yanındaki küçük çocukla birlikte filmi üçüncü göz olarak izleyin.
Olan olayları ve hissettiklerinize bakın.
--------------------------
Harika film bitti. Şimdi yeniden içindeki duygulara bakmanı istiyorum.
 Ne hissediyorsun?
Şu anda hislerinde bir azalma var mı?



************************************************


 Daha fazla yaratım aracı ve bilgi için kitaplarımı satın alarak hayatınıza  katkıda bulunmak ister misiniz?



Kontrol Sende - Çekim Yasası ve Bilinçaltı Dönüşüm Rehberi Kitabı - 2019 - 2 nci Baskı


 KONTROL SENDE
İzin Ver GELSİN, İzin Ver OLSUN
Çekim yasası ve Bilinçaltı Kayıt Dönüşüm Rehberi

Düzenlemiş İkinci Baskı


************************************************


Bilinçli Yaratma Sanatı Kitabı


Daha İyi Bir yaşam için

BİLİNÇLİ YARATMA SANATI


******************************

Kitapları Temin İçin : cekimyasasi@hotmail.com

Tel/Whatsapp : 0 553 06 00 464

www.halissahiner.com


13 yorum :

  1. Halis Bey inanın hayattan o kadar çok bıktımki içinde bulunduğum psikolojik durum o kadar kötüki ben değişmek istedikçe olumlu yaklaşmaya çalıştıkça daha çok psikolojim bozuluoyr psikolojik olarak bittim resmen çökmüş durumdayım bilinçaltım o kadar negatif programlarla doluki hayatım ailem bana o kadar uzakki anlatamam size kendimi anlatayım benim annem depresyon hastasıdır 2 yıl ilaç tedavisi gördü hala o ilaçları kullanıyor ama gittikçe durumu kötüleşiyor ben doğduktan 2 ay sonra annemin öz kızkardeşi yani teyzem vefat etmiş onun üzerine annem depresyon hastası oldu babam ise dışadönük konuşkan neşeli birisidir abim de babama çekmiş olmaki oda babam gibi neşelidir ama gelin görünki bana olan davranışları psikolojimi alt üst ediyor annem depresyon hastası olduğundan her fırsatta ezmeye çalışyor beni ama abime öylmei davranıyor canım cici oğlum bana da demediğini bırakmıyor babamda toplum içinde beni ezmeye çalışıyor hatta başarıyor geçen misafirliğe gittiğimizde yok ben çekingenim yok eziğim misafirlerin içinde bide yerin dibine soktu resmen abimi göklere çıkardı beni yerin dibine soktu abimde aynı babam ona sesimi çıkartmaya korkuyorum resmen. ben 7 24 evdeyim sıkıntıdan ölecem beni düşündüklerimi var ama abime gelince bi gün sinemada bi gün arkadaşlarıyla buluşmuş bi gün tatile gitmiş bu arada aynı evde yaşıyoruz ailecek ben bi gün arkadaşımın doğum gününe gitmek istedim yok ben gidemezmişim yok ben kızmışım felan tabi abimi sosyal hayatın içine sokarsanız onunla ilgilenirseniz o dışadönük bnde evde otura otura pısırık olurum çocukluğumda okul değiştirmem sonucu özgüven denen şey yok oldu resmen Lütfen yardım edin ben eskisi gibi neşeli özgüveni yüksek kız olmak istiyorum sitenizde yazanların hepsini okudum ama değişeceğimi hissetmiyorum yani inanmak istiyorum ama içimde o istek heves heyecan yok :(

    YanıtlaSil
  2. Ne istediğinizi bilmiyorsanız ve değişeceğinizi hissetmiyorsanız kimse size yardım edemez. Bilinçaltı kayıt temizlik rehberini okumanızı tavsiye ederim.
    Ne istediğinizi kara vermenize yardımcı olacaktır.

    YanıtlaSil
  3. mrb kardeşim.yukarıda yazdıklarına göre sıkıntılı bir dönemdesin.bu durumu doğru okumak gerekir.sende açığa çıkması gereken bir cevher varsa allah bu seni yaşadığın durumlara benzer şekilde yaşatarak ortaya çıkarıyordur.tıpkı madenlerin işlenip değerli hale gelmesi gibide düşünebilirsin.öncelikle bunu anlamalısın ve rahatlamalısın....
    Sorunun 2. cevabına gelince;subliminal telkin(bilinçaltı telkinleri) dinleyebilirsin çok faydasını göreceksindir.örn;depresyon -kendine güven -mutluluk-sosyal fobi- sosyallik arttırıcı ,gibi telkinler faydalı olacaktır.
    ayrıcı kendini geliştirmek istersen; ferrarisini satan bilge - şimdinin gücü- ben oyum- kitapları oldukça faydalıdır...

    YanıtlaSil
  4. Regresyon ses telkinin sonunda, geri sayim yaparken soylediginiz telkinlerinizde "icinizde bana sukran ve hayranlik hissi ile uyaniyorsunuz" demissiniz..Birkac kez dinledim.Ben mi yanlis duydum? Sizi severek ve guvenerek takip ediyordum,boyle bir telkinde bulunmaniz beni hayalkirikligina ugratti..

    YanıtlaSil
  5. Calışma faydalı olduysa onu hazırlayan kişiye teşekkür edebilirsiniz değil mi? Son cümleyi bu anlamda değerlendirin. Birde telkini veren kişiyi ne kadar otarite yerine koyarsak telkin o kadar etkildir. İnandırıcılığın artırılması için söylenmiş bir cümle yeni telkinlerde konuyu dikkate alacağım.

    YanıtlaSil
  6. :)Inanirmisiniz ben zaten yazilarinizi okurken de size tesekkur ediyordum:)Bence zaten harika yazilariniz var.Iyi niyetli,yapici bir elestiri olarak kabul edin lutfen..Cunku bende tam tersi inandiriciligi azaltti.Sizin iyi niyetle herkese yardim etme cabaniza zarar vermesin,benim gibilere de faydasi olsun:),digerlerinin dustugu tuzaga dusmeyin lutfen;)(nacizane dilegimdir),Sevgi ve saygilar..

    YanıtlaSil
  7. Merhaba halis bey
    Ben bu telkini dinledikten sonra hızlı bir şekilde geçmişte yaşadığım olaylar bant gibi geçiyor uzanarak ve gözlerim açıkken gözümün önünden film şeridi geciyor ama o çocuğu kendime inandiramiyorum

    YanıtlaSil
  8. O çocuğun dilinden anlayan sizsiniz. Onu inandıra yönteminide siz bulacaksınız. Kendinize yeterince inandırıcı gelmiyorsanız bu konudaki sorununuza bakın. Neden kendinize inanmıyorsunuz

    YanıtlaSil
  9. Merhaba Halis bey. Ben benzer problemi hayatimin farkli donemlerinde yasiyorum. Neden kurtulmaya çalistigimi biliyorum ama telkini dinledigimde kok inanca tam inemedim qaliba. Ilk sefer diyemi böyle? Ayni hissi yaşatan en eski olayi hatirlayamiyorum. Hatirladigim bir animda ise bundan da eski olaylar var düşüncesi oluyor

    YanıtlaSil
  10. Kendinize biraz zaman tanıyın serbest bırakın daha sonra yeniden deneyin.
    İçinizdeki bir şey olayların ortya çıkmasını engelliyor olabilir.
    Olayla yüzleşmeye hazır değilsinizdir.

    YanıtlaSil
  11. Merhabalar Salih Bey. Sitenizi ve yazılarınızı kış döneminde keşfedip bi solukta okumuş, okuduklarımın da doğruluguna inanmıştım. Ancak bir hayata döküp uygulama fırsatı bulamamıştım. Burada okuduklarım gerçekten ruhuma iyi geliyor ve kendim için istedigim yönde degisim gerceklestirebilecegime inancımı arttırıyor. Elinize emeğinize sağlık.....Danışmak istediğim konu şu. Hayatıma baktığımda arkadaslik anlaminda hep dışarıda kalan 3. Kişi oldum. Yeni sosyal ortamlar beni fazlasıyla gerer. Yeni bir ortama alışana kadar ben ben olamıyorum.. falan filan. Hep tek tabancaydım. Sanırım icimdeki sabotajcı sirf bu durum bozulmasın diye 9 senelik arkadaşlığımı bile bitirdi.Bir taraftan etrafimdaki insanların ne kadar yüzeysel ilişkileri olduğunu düşünürken bir taraftan da benim de arkadaşlarım olsun istiyorum. Durum kısaca bu. Bu duygular ile telkin ses kaydını dinledim. Ancak canlanan parça parça resimler ve anlar. Evet bir seyler daha net. Daha once fark etmedigim olayların beni etkilediğini fark ettim ama bu yeter mi. Acaba hatirladigim en eski anı mı bana bu duyguları yaşatan gerçekten. Bundan nasıl emin olabilirim. Kaynak olaya inip inmedigimi bilemiyorum.

    YanıtlaSil
  12. Yaptığınız çalışmaların yansımasını hayatınızda kontrol edebilirsiniz. Bunun için çalışmaya başlamadan önceki hislerinizin farkında olmanız gerekiyor. Neleri yapıp neleri yapamadığınız. Düşünceleriniz.
    Çalışma sonrasında yeniden bunlara bakmanız gerekiyor.
    Düşünceler değişmişmi? Olaylara yaklaşımınızda değişiklik varmı? Bunlar varsa aşama kaydetmişsiniz demektir. Yoksa biraz daha devam etmenizi tavsiye ederim.
    Israralı çalışmlar sonuç verir.
    çalışmalarınızın somut sonucuna odaklanırsanız size netlik kazandırır.

    YanıtlaSil