Hedef, Rüya, Hayal ve Fantezi

 

Eğer hayallerinize karşı takıntılı olursanız bu takıntı ileride pişmanlık duyacağınız şeyleri size çekebilir. Oysaki sizinle dalga geçerlerken olanı biteni sakin ve berrak bir şekilde değerlendirip duygusal tepkilerden uzak durabilirseniz eğer bu sizin hayalinize inancınızın sağlam olduğunu ve kendinizi hayalinizin gerçekleştiği noktada gördüğünüzü gösterir. 




Öte yandan, sizinle dalga geçip alay ettiklerinde kendinizi kırılmış hissederek savunmaya geçerseniz, o zaman hayallerinize takıntılı derecede bağlanmışsınız demektir. Belki de kurduğunuz hayal çok fazla abartılıdır, bu durumda onu tekrar gözden geçirerek daha mütevazi bir hale getirmeniz faydalı olabilir. Her iki durum da sizi geliştirir.

Hayallerimize odaklanarak geçirmediğimiz her anı şüphe ve sorunlara odaklanarak geçiririz. Çiçeklere odaklanmadığımız her anı dikenlere odaklanarak geçiririz. Dâhiler kendi kalplerinin çiçeklerine odaklanır ve deneyimlerinden buketler derlerler. Dehasını uyandıramamış sıradan insanlar ise dikenlere, şüphelere ve korkuya odaklanırlar ve dikkatleri dağılır.


Benim de kendime güvensiz olduğum zamanlar var. Bazen kendimi önemsiz hissediyorum fakat bu da oyunun bir parçasıdır, bu benim kendini önemli hisseden tarafımı dengeler. Böyle hissettiğim zamanlarda algılarımı tekrar amacıma odaklarım çünkü o şüpheler aslında yolculuk sırasında benim büyük desteklerimdir. Her şeyi yapabileceğimi zannettiğim zamanlarda beni dengeleyip merkezde tutarlar. Bu anları yasamak iyidir, onlar sizi hayallerinizden uzaklaştırmazlar, aksine onlar adeta birer hediyedir.

Dikenler, çiçeklerinizin berraklığıyla ters orantıdır. Sorunlar sadece gözünüzü hedefinizden ayırdığınızda gördüğünüz şeylerdir. Hayallerinize doğru atiğiniz her adim sizi daha yaratıcı, daha ilham dolu ve daha becerikli yapar. Herkesin bir hayali vardır fakat deha sahibi olan kişi o hayali tekrar tekrar tamamlayıp hayalini gerçekleştirmek için doğru adımları atar.

Bir keresinde, bir gazeteci, röportaj sırasında Donald Trump'a, "Rüya gibi bir hayatiniz var değil mi?" diye sordu.

Trump, "Hayır hayatım rüya gibi değil. Rüya, bir hayaldir, bir fantezidir, fanteziyi hayal eder ama asla yasayamazsınız. Ben ise hayallerimdeki hayati yaşıyorum, çünkü her an onlarla ilgili planlar yapıp aksiyon almaya devam ediyorum" diye cevap verdi.

Fanteziler, gerçek hayatimizle mukayese ettiğimiz dengesiz yanılsamalardır, en sonunda bizi depresyona sokarlar. Hayaller ise, hayatımızda hedef olarak belirleyip ulaşabileceğimiz gerçekçi hedeflerdir.

Bu gece uyumadan önce, yarın hayallerinizi gerçekleştirmek adına bir adım daha atacağınıza dair kendinize söz verin.

Hayalinizi zihninizde ne kadar net görürseniz yaratıcı dehanız o kadar büyük olur. Mükemmel dengeyi gördüğünüzde içsesiniz daha duyulur hale gelir, içsel vizyonunuz berraklaşır ve çok yüksek seviyede enerjiye sahip olursunuz. Bu sayede önünüzdeki engelleri aşıp, her ne olursa olsun hedefinize ulaşabilmek için gereken güç ve cesareti kazanırsınız.

 ALISTIRMA

Size ilham vermesi için dünyanın en büyük dâhilerinin; filozofların, oyuncuların, bilim insanlarının, müzisyenlerin, politikacıların biyografilerini toplayıp okumaya başlayın.

İnsanlığa bir miras bırakanların hayatını okuyun. Bu dâhilerin hayatlarını okurken onlardan ilham alırsınız. Onların hayatlarının da inişler ve çıkışlarla dolu olduğunu görür, onlardan çok da farkınız olmadığını anlarsınız. Elinizi tutkal dolu bir kavanoza sokarsan, bir kısmı elinize yapışır. Bu dâhilerin hayatlarını okurken de onların dehalarından bir kısmı size yapışır.

 

GÜÇ VE BILGELIK SÖZLERİ

 

Kendimle konuşurken, bir dâhi ile konuşuyormuş gibi saygılı konuşuyorum.

Tanıdığım herkesin içindeki dâhiyi ararım.

Yasadığım her şeyin amacımla olan bağlantısını görürüm ve hayatım ilhamla doludur.

Korktuğum o karanlık kapının eşiğinden geçip ışığı açıyorum.

Kalbimi dinlerim, o da benim deham uyandır.

Deham beni gündelik yaşamın yanılsamalarının ötesine taşır.


Dönüştüren Deneyim

Dr. John DEMARTİNİ

  *****************************


Daha fazla yaratım aracı için kitaplarımı satın alabilirsiniz 







Kontrol Sende - Çekim Yasası ve Bilinçaltı Dönüşüm Rehberi Kitabı - 2019 - 2 nci Baskı


 KONTROL SENDE
İzin Ver GELSİN, İzin Ver OLSUN
Çekim yasası ve Bilinçaltı Kayıt Dönüşüm Rehberi

Düzenlemiş İkinci Baskı
Sayfa : 312

************************************************


Bilinçli Yaratma Sanatı Kitabı


Daha İyi Bir yaşam için

BİLİNÇLİ YARATMA SANATI


Sayfa : 256


******************************

Kitapları Temin İçin : cekimyasasi@hotmail.com

Tel/Whatsapp : 0 553 06 00 464


0 yorum: