Affetmek ve Özgürleşmek


Birçoğumuz affetmek hakkında çelişkili ve değişken düşüncelere sahibiz. Doğaldır ki belli bir farkındalık seviyesine ulaşmamış kişilerden affetmek konusunda anlayış oluşturmasını beklemek mümkün değildir. Sürüngen beyni henüz sabit olan, değişim ve dönüşüm programına henüz girememiş kişiler genellikle sebep sonuç ya da karma dediğimiz kozmik oyunu sürdürmek eğiliminde olurlar. Benlik arzuları onları affedici olmak yerine intikam alıcı olmaya yönelik tutar. Bu durumda affetmesi için kendince hiçbir neden yoktur. Tam tersine olarak kendisine acı ve zorluk yaratan kişi veya kurumlara karşı negatiftir. Cezalandırarak acı ve zorluk içine sokmak arzusundadır ve ancak bu şekilde deşarj ve tatmin olarak rahatlayacağını düşünmektedir. 
 Oysaki bu davranışının başına yeni oyunlar açacağından, acı ve zorluk yaratacak benzer sonuçları devamlı bir şekilde farklı kişilerle de olsa tekrar üzerine çekeceğinden habersizdir. Bu kozmik oyunu sona erdirmenin karşı enerji yaratmamaktan geçtiği bilinmelidir. Kendisine acı ve zorluk yaratan kişi ve kurumları kendisinden uzaklaştırmanın tek yolunun onlara karşı ve herkese karşı negatif duygu ve düşünce üretmemek, bu yönde seçimler yapmamak olduğunu, ayrıca; bunun tam tersi olarak kişi ve olayları kalbine alarak, beklentisiz bir sevgi içersinde, olanı olduğu gibi kabul etmek zorunda olduğunu bilmemektedir. 
Bizi devamlı oyunda tutan kutupsal düşünce yapımızı ve içimizde yatan intikam alma duygusunu Holoterapi Nefes Çalışmaları ile düzeltebilirsiniz. Holoterapi içinizde yanan intikam ateşini söndürmekte son derece etkin olacaktır. Gerçekten affetmek istediğinizde zorlandığınızın farkına varırsanız düşen enerjinizi tekrar eski seviyeye getirebilirsiniz. Çok kısa zamanda karşı tarafa zarar, acı ve zorluk verme duygunuzun söndüğünü fark edersiniz. 

Affetme gücünüzün artması ve bunu rahatlıkla uygulama kabiliyeti oluşturmanız için sizi bu yönde harekete geçiren kök nedenleri bulmanız ve onları çözmeniz gerekir. Kök nedenler; bilinçaltınızda daha anne karnında başlayan, annenizin yaşadığı olaylarda onunla birlikte algıladığımız ve bilinçaltına kaydettiğiniz duygusal travmalardır. ( Annenin çocuğunu sevmemesi, onu doğurmak istememesi veya doğum yaklaşırken hissettiği korkular vs..gibi), Anne karnı, bebeklik, çocukluk dönemiyle onu takip eden gençlik ve erişkinlik dönemlerinde acı ve zorluk algıladığınız olayların ve karşılaştığınız kişilerin bilinciniz de yer tutmamasına rağmen bilinçaltınızda derin izler yaratmış tesirlerin hepsi, sizin affetme konusunda önünüzdeki engellerdir.
    Bilinç altı temizliği en iyi, en kolay ve en çabuk şekliyle Holoterapi nefes terapileriyle yapılabilir. Ritmik ve yeterli nefeslerle ciğerlerinize bol miktarda oksijen alarak kısa zamanda, beynin korteks bölgesinin enerjisinin düşürülmesini ve arkaik alanların yükseltilmesini sağlayabilirsiniz. Bu sayede bilincin, bilinçaltını okuyabilmesi imkanını hazırlanarak, geçmişte yaşadığınız olayların düşürücü etkilerini, bilinç tarafından gözlenebilir hale getirirsiniz. Teta seviyesine gelen kişilerin bilinçaltına ekilecek bilgi ve farkındalık pasları, bilinçaltının derinliklerine inerek kişinin geçmiş anıların oluşturduğu duygusal travmaların kendi varlığı üzerindeki acı, zorluk hissiyatını çözmesini ve tamamen etkisiz hale getirmesini mümkün kılar.
    Bilinçaltı tamamen saf, temiz ve nötr hale gelen kişinin affetme ve bağışlama potansiyelleri artar. Acı ve zorluk algıladığı sebep ve sonuçların bir daha tekrarlanmaması için, kişi ve olaylar üzerinde yaptığı bağışlamalarla ilgili kozmik oyunun bitmesini sağlar. Bu sayede akışta kalıp oluşa izin vereceği, nötr ve tarafsız bir bakış açısı ile yüksek bir farkındalık kazanabilir. Kader programına tekrar benzer kişi ve kurumların girmesine engel olarak onların yaratacağı gereksiz, düşürücü, acı ve zorluk algılamalarını kendi üzerine çekmemeyi başarır. 

Mustafa Kartal

0 yorum: