Hayır! Kullanmıyorum” Diyen Biri Olmak…


Öncelikle doktorunuzun tavsiyesini almanızı önemle hatırlatmak isterim.
Burada ne bir tıbbi öneri, ne de bir tedavi amacı güdülmemektedir.

Yeri gelmişken şimdi burada şu anda okuduklarınız, yaşamınızda arzuladığınız olumlu değişimleri yaratacak yetenek ve gücü kendi içinizde bulmanızı sağlamayı ve sadece bunu hatırlatmayı hedeflemektedir.
Geçmişte ne kadar “başarısızlık” dediğiniz sonuçlar almış olsanız da,hedeflerinize ulaşmanız olası görünmese de, binlerce insanın başardığını başararak değişebilmenize yardımcı olmayı amaçlıyorum.
Bunlar öylesine verilmiş sözler değildir. Değişebilirsiniz ve bu değişim zor ve acılı olmak zorunda değil.
Farkında mısınız?
Birçok insanı değişmeyi sadece denemekten bile alıkoyan ana etken değişim sürecinin sancılı olacağı inancıdır.
Şu soruyu bir düşünün.
Eğer trans denen bir bilinç haline girseydiniz
– şu anda sadece olasılıktan bahsediyoruz –ve söz konusu değişimleri uygulamaya başlasaydınız, bilinçaltınızın şimdi bugün sizi sigaraya “Hayır! Kullanmıyorum” diyen biri olma hedefinizi gerçekleştirmek için çalışmaya başlamasına izin vermek nasıl birşey olur?
Okumaya devam ettikçe bu süreçten hiçbir zorluk yaşamadan nasıl geçeceğinizi öğreneceksiniz.


Eskiden günde 1,5 – 2 paket içenlerdendim.
Bu nedenle, sigarasız yapamayacağından, sigara içmezse ne kadar zorlanacağından korkmanın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum.
İşin asıl ilginç tarafı, sigarayı bırakmayı deneyeceğim zaman olacağından korktuğum her şey oldu.
Bunun gibi bir destek olmaksızın sigarayı bırakma denemelerimin zor olacağını biliyordum.
Öyle de oldu.
Kaç defa bırakmayı denediniz ve bir noktaya geldiniz ve bir tane yakmazsanız yapacaklarınızın hiç hoş olmayacağından korkup bu gerilim dolu zamanın nihayetinde bir sigara yaktınız ve içerken de bu tiryakiliğin çok güçlü bir bağımlılık olduğunu ve bundan kurtulma sürecinin çok zor oluşu yüzünden başarıp başaramayacağınız konusunda endişe ettiniz?
Hatta sizin için tehlikeli bile olacağını düşündünüz.
Hiç böyle düşünüp, bu hisleri yaşadınız mı?
Şimdi, burada nasıl değişebileceğinizi anlatmaya başlamadan önce şunu aklınızın bir kenarında bulundurmanızı rica ediyorum.
Nikotin alışkanlığı yüzünden böyle çaresiz hissetmiş ve aynen sizin gibi düşünmüş binlerce eski tiryaki var dünyada.
Büyük bir çoğunluğu bırakmaya karar verip bu işi kökünden çözmüş ve bunu yapmak düşündüklerinden çok daha kolay olmuş.
Eveeet! Bazıları ciddi bir mücadele vermiş ama onlar bir azınlık.
O halde sorarım size: eğer binlerce insan benim, sizin gibi binlerce insan bu alışkanlıktan kurtulabiliyorsa sizin kurtulmanız da mümkün değil midir?
Tabii ki. Bu çok kuvvetli bir olasılık ve bunun zor olması da gerekmiyor.
Danışanlarımın beni arayıp “canım hiç istemiyor artık” demeleri dünyanın en harika müjdesi.
Böylece burada en önemli bölüme geliyoruz.
Farklı bilinç hallerine geçiş yani trans yaratarak sigara içme alışkanlığından kurtulmak, sigarayı bırakmak mümkün, olası ve de kuvvetle muhtemel.
Binlerce insana bu imkanı sağladı.

Bir gün içinde binlerce şeyi unuttuğumuza göre sizin bu alışkanlığı sürdürmenize sebep olan minicik bir şeyi unutmanıza yardım etsek nasıl olur? Ne dersiniz?
Eğer bilinçaltınız, çünkü alışkanlığın yeri zaten burası, farkında mısınız ki çoğunlukla bilinçsizce düşünmeden yakarsınız bir tane.
Ya bir şekilde sizin bilinçaltınız o bir tanecik ayrıntıya ilgisini yitirseydi.
O ayrıntı her ne ise… Sizi alışkanlığa bağlayan o ufak ayrıntı.
Şunu hatırlatmalıyım; bir alışkanlık ya da bir zincirin gücü en zayıf halkası kadardır.
Demek ki zincirleme sigara içen bir dudak tiryakisi de olsanız bu alışkanlığı alt edebilirsiniz.
…Ve bunu yapmak sancılı, zor olmak zorunda değil.
Buna bir seviyede inanmıyor olsanız da burada sizinle paylaşacağım sıra dışı bilgilerden sonra bu değişecektir.
Fakat bilincinizin farklı seviyelerindeki zihninizi sigarayı bırakabileceğinize ikna etmek öncesinde bir soru ile bilinçli zihninize düşünecek bir şeyler vereyim.
Sizin de bunu yapabileceğinize inanmanız için sigarayı işkencesiz ve zor olmadan bırakmış kaç kişiyle tanışmanız gerekir.
Hatta bunun mümkün olduğunu düşünmeniz için…
Bir de şöyle düşünün; şimdi önünüze 1 trilyon nakit para konsaydı ve sancısız zor olmadan sigarayı bırakma yöntemi bulduğunuzda bu para sizin dense idi…
Hemen yapabileceğinizi düşünür müydünüz?
Biliyorum bunu okuyan bazılarınız 1 trilyona bile olmaz diyorsunuz.
Eğer gerçekten, sahiden, yürekten bunu demek istiyorsanız bu yazıyı sigarayı gerçekten bırakmak isteyen birilerinin okumasını sağlayın. Lütfen!!!
Tamam mı?
Aksi taktirde lütfen zihninizi sigarayı bir daha hiç istemeksizin bırakabileceğiniz fikrine açın lütfen.
Nasıl mı? Kolay.
Su anda 1 trilyonunuz varmış, hepsi sizinmiş gibi yapın. Hadii…”mış gibi yapın” dedim. Hadi sizi kimse görmez. Gerçekten bir trilyonu bir sigaraya verir miydiniz?
Ya da şöyle sorayım; şu anda şimdi nefes alamadığınız icin bir hastahane odasında olsaydınız ve bazı insanlara göre sigaradan dolayı nefes almanızı engelleyen bir hastalığınız var.
sigarayı bırakmak istiyorumGerçi tütün firmaları akciğer kanseri ya da astımla sigaranın bir bağlantısı olmadığına hatta doğuştan bozukluklara ya da anne karnında ki bebeklerin sağlıklarına bir etkisi olmadığına (yeni doğan bir bebeğe vermek için ne hoş bir hediye değil mi?) bizi inandırmaya çalışıyorlar.
Haydi gelin bunları doğru kabul edelim. Tütün kartellerine inanalım.
Ne de olsa söylediklerinin doğru olduğunu ispat etmek için hazırlanmış araştırma sonuçları var. Değil mi?
Neyse diyorum ki gelin tütün firmalarına İnanalım. Neden olmasın?
Burada benim anlatmaya çabaladığım şey; O hastahaneden tamamen sağlıklı biri olarak çıkabilmek icin neler verirdiniz?
Kulak verin!
Eski bir tiryaki olduğumdan sigaranın ne kadar zararlı olduğunu ve neden hemen şimdi sigarayı bırakmak gerektiğini ve tüm diğerlerini biliyordum.
 Burada daha önce herkesin size anlatıp durduğu şeyleri anlatmaya çalışmayacağım çünkü bir işe yaramaz.
Ayrıca, eminim kendinizi yeterince kötü hissediyorsunuzdur. Biliyorum çünkü bunları ben de yaşadım. Birilerinin sigarayı bırakayım diye beni kötü hissettirmeye çalışmalarına sinir olurdum. Bu tarz yaklaşımlar ne işe yarıyordu biliyor musunuz? Bir sigara yakmayı daha çok istiyordum. Size hiç boyle oldu mu?

Eğer biraz benim gibiyseniz başarısızlık korkusu veutancı olmadan sigaradan kurtulmak istiyorsanız. Okumaya devam.
Bu mesajın içinize taaa derinlere yer etmesini istiyorum. Binlerce, binlerce insan eskiden sigara içerken bir daha içmemek üzere bu alışkanlığı hayatlarından çıkarmak için zihinlerinin onları ilk başta bu tuzağa çeken bölümünü doğru kullanarak sigara kullanmayan insanlar olarak yaşamlarını sağlıklı  bir şekilde sürdürüyorlar.
Bu ne demektir?
Bu sigara kullanmayan biri olarak yaşamayı Alışkanlık haline getirebilirsiniz demektir.
EVEEET Yapabilirsiniz.
Burada size komik bir soru yöneltmek istiyorum.
Ya sigara kullanmayan biri olmaktan yani bu alışkanlıktan kurtulmak, sigarayı bırakmak kadar zormuş gibi gelirse size?
Anlatabiliyor muyum?
Nefes alıp verme alışkanlığınız var mı? Tabii ki var.
Bir tiryakinin sigarayı bırakmasını engelleyen nedir?
Benim bildiğim bir tane var.
Sigarayı bıraktığımı hayal ettiğim her seferinde tüm yaşamımın bu rezil alışkanlığa bağımlılıkla
mücadele ederek geçişi gözümün önüne geliyordu. Kaçımız bunu yaşadı. Hiç böyle hissettiniz mi? Yüzlerce insanın bu karabasanı tarif edişini dinledim. Bu düşüncenin yanlış bir tarafı var. Tamamı doğru değil.
Gelin.
Bir şekilde bir yolla nikotinin fiziksel bağımlılık yaratan bir kimyasal olduğunu varsayalım. “ Tabii ki öyle ” türünden itirazlarınıza başlamadan önce Bana kulak verin. Birazcık sabır Lütfen! Bedeninizde bir yerlerde şeytani Nikotin Bağımlılık Mikrobu var diyelim. Sizce siz sigarayı bıraktıktan ne kadar sonra bu mikrop ölmeye başlayacaktır.
Buna biraz kafa yormanızı rica ediyorum. Lütfen!!! Bir insan bedeninin bir kimyasaldan tamamen arınması için o insan bu kimyasalı içine çekmeyi bıraktıktan sonra ne kadar zaman geçmesi gerekir?
Benim okuduğum yapılmış bir çok araştırmanın tahminlerine göre nikotinin insan bedeninden tamamen atılması 36-48 saat sürüyormuş.
2 gün!!!
Bu bir yaşam boyu değil. Di mi? Vurgulamak istediğim şu; Bir noktadan sonra fiziksel bağımlılık kalmıyor.
Diğer bir deyişle beden bu işi bitirmiş oluyor. İşte şimdi şu anda siz de biliyorsunuz ki bu alışkanlığın fiziksel bölümünün bitişi sadece bir zaman meselesi.
Değil mi?
Pekiiii?
Geriye kalan nedir?
Eveet! Aynen Öyle. Zihinsel olan bölümü.
İşte burada konu daha da ilgi çekici oluyor. Bu konudaki tavrınızı kökünden değiştirecek bilgilerden önce şu bağımlılık meselesine dönüp bir göz atalım. Atalım ki ne olduğunu açıkça görebilesiniz.
Size şöyle sorayım; Eğer tütün bu kadar fiziksel bağımlılık yaratan bir madde ise hani şu bir kaç haftalığına yatılan tedavi klinikleri nerede? Hani şu uyuşturucu ve alkol bağımlılarının gidip yattıkları türden olanlar. Neden nikotin için olanları yok? Ben hiç duymadım.
Bu bağımlılık konusunu ele alacaksak, şunu rahatlıkla iddia edebiliriz. Eğer böyle bir bağımlılık gerçekten varsa bile ömrü çok kısa olmalı. Belki de bu yüzden nikotin bağımlılarının yatacağı türden klinikler yoktur. Çünkü nikotin fizksel bağımlılığı diye bir şey gerçekten yoktur.
Eeee? Eroinmanlardaki gibi bir bağımlılık yoksa sigara içen birini yıllar sonra da sigaraya iten NEDİR?

Hipnoz!!!
Tütün firmalarının böyle bir şey yaptıklarını, insanları sigarayı bıraktıklarında ne kadar zorlanacaklarına veya sigaranın bağımlılık yaptığına inandırmak için insanları hipnotize ettiklerini söylemiyorum. Söylediğim şey; Eğer siz kendi kendinizi bu sancılı ve zor dönemden geçmek zorunda olduğunuza inandırmışsanız tütün firmalarının buna hiç itiraz etmeyecekleridir.
Ya da olduğundan daha zor daha sancılı algılanmasının gerçekliğine…
sigarayı bırakmak istiyorumAltını Çizmek istediğim fikir şu; Sigara içenlerin bir şekilde bir yerlerde kendilerini sigarayı bırakmanın bedelinin bırakmamaktan daha ağır olduğuna inandırmış olmaları. Tanıdık bildik geliyor mu? Bana gelmişti.
Zihnimin bir seviyesinde sigarayı bırakmanın hayatımın en sancılı işi olacağını düşünüyor ve ona göre davranıyordum. Sigarayı bırakmakta bu kadar zorlanmış olmam, bunun imkânsız olduğunu düşünmem bundanmış.
Başınıza geleceğini düşündüğünüz, bu böyledir dediğiniz şeylerin aynen sizin öngördüğünüz şekilde meydana geldiğini yaşamışlığınız muhakkak vardır.
Çünkü korktuğumuz genelde başımıza gelir. Her seferinde olmasa da genelde bu böyledir.
İşte bu yüzden; Belkide geçmişte sigarayı bırakmayı isterken beklentiniz, korktuğunuz şey sigarayı bırakmanın sancılı ve imkansız derecede zor olacağı inancınızdan dolayı size sancılı ve imkansız derecede zor gelmiş olabilir mi?
“Çok zor!” , ”Bu sıkıntıya değmez!” , ”Amaaan canım 3 günlük ömrümde…”
İşte tam burada; “İstediğim an bırakabilirim“, “Şu anda bırakmak istemiyorum ki!” ler hep oralarda bir yerlerde hazırdır.
Evet. Çok doğru, bu süreçten geçmektense paslı bir çiviyi dişerinizle söküp çıkartmak size daha kolay gelir. Ya da “İradem o kadar güçlü değil” diyenler de var. Çok saçma. Eaaaahhhggggkkkk!!!     Yanlış!
Sigara içmenin, bunu sürdürmenin, kendinizi buna alıştırmanın, bu alışkanlığı devam ettirebilmenin ne büyük bir irade gücü gerektirdiğini hiç düşündünüz mü?
Tamam,
Tamam,
Konu bu noktaya geldiğinde bir çok danışanım bana sanki bir kuş alnıma hediyesini bırakmış gibi bir ifade ile bakmaya başlarlar. Biliyorum. Lütfen biraz sabır. Sigara içen biri her gün büyük bir irade gücü kullanmaktadır.
Sigarayı içebilmek için katlandıkları ve yapmak zorunda oldukları için dünya kadar gayret ve çelik gibi bir irade gereklidir.
Neden söz ettiğimi çok iyi biliyorsunuz.
Sigara,
Çakmak,
Kibrit,
Küllüğünüz olmalı,
Külünüze, ateşin üstünüze düşmesine, dikkat etmelisiniz!
Üstünüz başınız kokmasın diye fazladan özenli olmalısınız!!!
Bir de bugünlerde kapalı mekanları terkedip, diğer sigara içenlerle birlikte dışlanmanın utancını yaşamalısınız. Bu duyguyu hala hatırlıyorum.
Sigara dudaklarımdayken Malboro kovboyu gibi acayip havalı olduğumu sanıyordum. Zavallı adamın akciğer kanserinden öldüğünü yıllar sonra öğrendim.
Bir sorum daha var.
Bir günde içtiğiniz sigaralardan kaç tanesinin keyfini %100 çıkartabiliyorsunuz?
Yani yaktığınız andan söndürdüğünüz ana kadar. Eğer sigara içenlerin çoğunluğu gibiyseniz, fazla değildir.

Gerçekten dikkat ederseniz, fazla olmadığını siz de fark edersiniz çünkü kendi deneyimimden hatırlıyorum, sadece 2 ya da 3 tanesinin keyfini çıkartabiliyordum. Kahverengi yapışkan katranı filtrede hatta o ağızlıklarda, elimde, dudaklarımda hatta dilimde tadarak.

İçtiklerimin hepsinde bu katranı görmüyordum ki… Bazılarını fırlatıp atıyordum. Taa ki bir gün ufacık kızım bunun çevreye verdiği zarardan söz edip anlamlı anlamlı gözlerimin içine bakana kadar tüm bu utanç dolu anları yaşamışlık… Neyse…
İradeye geri dönecek olursak, sigarayı bırakmak için size öğretildiği gibi iradenize başvurmak bu dünyadaki en son şeydir.
Neden mi bahsediyorum???
Şundan. Bir değişiklik yapmak istediğimizde bize öğretildiği gibi iradeye başvurmak geri tepecektir.
Nasıl mı?
Ayne Şöyle.
Birazdan söylediklerimi uygulamak için tüm iradenizi kullanın ve sakın bir portakal düşünmeyin. Dahası var. Turuncu yusyuvarlak bir portakal düşünmeyin.
Evet?
Ne düşünüyorsunuz?
Di mi?
Ne yaparsanız yapın. Portakalı düşünmemek için önce portakal düşünmeniz gerekiyordu
Siz de düşündünüz. Ne kadar saçma bir sebebi olursa olsun bu iş böyledir. Değil mi?
Kolay ikna olmayanlarınız şunu deneyebilir. Mavi rengi düşünmeyin.
Hatta içinde mavi renk olan etrafınızdaki hiç bir şeyi düşünmeyin.
Dediklerime samimiyetle uyduysanız farkına varmış olmalısınız çünkü zihniniz mavi rengi düşünmeyeceğini düşünürken mavi rengi düşünmek durumunda.
Zaten adı geçer geçmez aklınızdan geçmiş olmalı. Değil mi?
İşin asıl zorluğu ; düşünmeyi tamamladığınızda zamanda geri gidip Bu düşünceyi düşünmemeniz gerekmesi. İşte bu nedenle, Size soruyorum;
Dünyanın tüm iradesi bunu başarmaya yetebilir mi?
Hayır. En azından bu günün koşullarında olası değil.
İşte tam bu nedenle kendinizi zayıf ya da yeterince güçlü değilim diye damgaladıysanız kendinize yüklenmekten vazgeçebilirsiniz. Sigarayı düşünmeyeceğim diye kendinize yaptığınız her telkinle ne başardınız? Maalesef sigarayı ve sigara içmeyi düşünmüş oldunuz. Bir resim binlerce söze bedeldir sözünü duydunuz mu?
Şimdi kendinizi eskiden sigara içme alışkanlığı olan biri olarak düşünün. Çünkü bir çok kişi kendini bırakmış biri olarak tanımlar ya da sadece bıraktım der.
Di mi?
Bunu söylerken kendinizi eskiden sigara içen biri olarak tanımlamış oluyorsunuz
Hatta bazılarınız kendinizi geçmişte sigara içerken hatırlıyorsunuz. Lütfen, buraya dikkat edin!
Buradaki sinsi oyun hoşunuza gidebilir. Bilinçaltınız sigara ve onu içmeyi düşünüp, hissetmekle uğraşırken, bilinciniz içmiyorum ya da bıraktım diye debeleniyor.
Sonuç olarak hissettiğiniz ne oluyor? Tabii ki bir sigara yakma dürtüsü Çünkü kendizi sigara içerken üşünüyor, bunu canlandırıyor ve hissediyorsunuz.
Veee siz kendinize sigara içmemeyi söylerken zihniniz sizin tam olarak yapmak istemediğiniz şeyleri yaparken canlandıran hayaller, düşünceler ve duygular üretmekle meşgul oluyor.
Buna Kendi kuyunu kazmak denir.
Bırakma gayretlerinizin başarısızlıkla sonuçlanmasına sebep olan, sizi arkanızdan bıçaklayan, kaleyi içerden çökerten hep buydu. Şimdiye kadar…
Hiç sigarayı bırakmayı denediniz mi? Kısa bir süre için olsa da…
Sonuçta daha fazla sigara içtiniz ya da daha fazla içmeyi istediniz mi?

Benim için de sigarayı bırakmak isteyen bir çok danışanım için de hep böyle oluyordu.
Bugüne kadar iradenizi, size öğretildiği gibi, işinize yaramak şöyle dursun yanlış zorluyordunuz. Aslında mükemmel işliyordu değil mi?
Sigarayı bırakmayı, sigara içmemeyi düşündükçe sigara fikri bir sigara yakma fikri ile doluveriyordu zihniniz. Değil mi?
İşte bu sebepten kendinizi suçlamayı bırakın! Kulak verin bana!
Eğer iradenize güvenecekseniz; ona nerede ve nasıl güveneceğinizi bilerek hareket ettiğinizde yeterinden çok daha güçlü olduğunu gururla göreceksiniz.
Eğer kendinize kolayca, rahatça gevşeme izni verirseniz, sigara içme isteğinizin kaybolduğunu keşfedeceksiniz ve çok kısa sürelerde sigara fikri aklınıza geldiğinde, iradeniz yetip de artacaktır. Bir kaç saniye veya daha kısa süreliğine istemediğiniz düşünceyi yok etmek için iradenizi devreye sokabilirsiniz.
Sigarayı temelli hayatınızdan çıkartmak için bu yol akla daha uygun gelmiyor mu?
Yaşam boyu süren bir mücadele yerine bir iki saniye veya daha az ve her geçen gün daha da azalan sürelere indirgeme fikri daha kolay gelmiyor mu?
Hatta bütün içtiğiniz sigaralar yerine sadece 2 ya da 3 tanesi için iradenize gerek kalacak olması bu işi çok daha kolaylaştırmıyor mu?
Neden mi? Çünkü sigara içenlerin çoğu gün boyu içtikleri çoğu sigarayı içmeden günü geçirebilirler. Bu çok kolay! O halde bütün gün boyunca sadece toplamda birkaç dakikalık iradeye gereksiniminiz var.
İnatçı olanlarınız için bile bütün gün en fazla 5 dakika boyunca ki bu süre de küçük küçük sürelere bölünmüş olacak.
Hayır demek için yeterli bir irade bu işe yarayacaktır. Bütün gün sigara içmemeyi düşünerek dolaşamazsanız çünkü içmemeyi düşünmek; içmeyi düşünmek demektir ya da sigarayı bıraktığınızı düşündüğünüz ve bunu dile getirdiğiniz zaman da yine kendinizi hem tümce içinde hem de zihninizdeki resmin içinde sigara ile birlikte kullanmış olursunuz….
Ve kendi başarınızı kendiniz baltalamış olur veeee yine sigara içersiniz.
Peki, bütün bir günü sigara içmeyi düşünmeden nasıl geçireceksiniz?
Çok basit!
İşte bu konuda Derin Bilinçaltı Temizlik yönteminden yardım alacaksınız.
Her sigara içme fikri geldiğinde kendinizi kolayca farklı bir şey düşünmeye,
Bilinçaltı seviyede koşullandırabilirsiniz.
Birçok danışanım: “Peki, ya bilinçli olarak sigarayı düşünürsem ne olacak?” diye sorarlardı.
Düşünmemeye çabaladıkça daha çok düşünmüş oluyorum.
Çok iyi bir soru. Burada hatırda tutmanız gereken; eğer bırakırsanız zihniniz bilinçli olarak düşünecek farklı bir şeyi çok çabuk buluverecektir.
Bunun işe yarayacağını nereden mi biliyorsunuz?
Basit!
Başlıca araştırma raporlarına göre günde yaklaşık yüzbin düşünce üreten bir zihnimiz var.
Şimdi! İşte bu nedenle sigara içme fikrini de herhangi bir düşünce diye algılar ve oluruna bırakırsanız, çok kısa bir süre içinde emniyettesiniz.
Tehlike bu fikre takılıp kaldığınızda ve sigara ya da nikotini aklınızdan çıkarmadığınızda ve buna krize giriyorum dediğiniz yerdedir.
Aklınıza biraz olsun yatmaya başladı mı? Bir de şöyle düşünün; Mesela en sevdiğiniz yemek, tatlı ya da içeceğin devasa, renkli ve muhteşem posteri önünde bütün gün dursaydınız ve devamlı gözünüzün önünde duran koca resme bakıp kendinize “bunu düşünme” deyip dursaydınız.
Şimdi – Düşünmek istemediğiniz şeyin kocaman, renkli, capcanlı, ağzınızın sularını akıtan bir posterinin önünde duruyorsunuz veee Kendinize “onu düşünme “diyorsunuz. Şu anda bile o posterde olduğunu düşündüğünüz şeyi canınız çekmedi mi? Çekti tabii ki.

Şimdi biraz acıkmış olduğunuzu hayal edin ve en sevdiğiniz yemeğin nefis leziz bir posteri önünde dursaydınız ve hatta o kadar canlı ki burun deliklerinizde kokusunu duyuyorsunuz veeee
Kendinize OLMAZ, HAYIR diyorsunuz. Sonunda ne yapacağınızı düşünüyorsunuz? Tabii ki resmettiğiniz şey her ne ise onu… 
Eğer posteri yemeye başlamazsanız, yemeye ya da içmeye gideceksiniz ve sonunda yiyecek ve içeceksiniz. İşte belki, belki iş sigara konusuna geldiğinde de kendinize yaptığınız da aynen bu olabilir mi? Ne dersiniz? Aynen bir yiyecek ya da içecek ve hatta her ikisi için oluşturduğunuz resim yüzünden yarattığınız açlık gibi bir nikotin krizi, dayanılmaz sigara içme arzusunu yaratıyor olabilir misiniz?
Hiç sigara istediğinizde sanki açlık hissediyormuş gibi oldunuz mu? Şimdi sizinle gerçekten sizi şaşırtacak olanı paylaşayım. Nikotin krizi aslında sizin dostunuz. Nasıl mı? En gerildiğiniz zamanlarda en çok bir sigara yakma isteği duyduğunuzu fark ettiniz mi? İşte o anda hayatınızın en önemli arzusunun bu olduğunun, bunun bir açlık gibi olduğunun farkına vardınız mı hiç? Niye? Niye bir sigara istiyorsunuz?
Zaten bedeniniz gerilmiş belki de bu gerilimden bitkin düşmüşken niye bir de sigara ile her fırt ile binlerce zehirli gaz ile üstüne gitmeniz gerekiyor?
Niye olduğunu ben söyleyeyim. Çünkü o sigarayı yaktığınızda kendinize rahatla, çok iyi hisset ya da o zehir dolu duman üretkeninden tatsız zehiri çekmeye başladığınızdan beri ne hissetmeyi diliyor idiyseniz onu hissetmesini söylüyorsunuz. Başka bir deyişle; bir hipnoz sonrası devam eden telkinin etkisindesiniz.
Yani kendinize çook uzun zaman önce bu sigara denen illetten bir fırt aldığınızda hissedeceğinizi programladığınız hissi aynen yaşıyorsunuz. Veee bu hipnoz sonrası telkin kafanıza nasıl takılıp kaldı biliyor musunuz? Aslında bir çok sigara tiryakisinin içtikleri ilk sigaralardan birinde hissettikleri o baş dönmesi gibi olan his yüzünden.

Hepimiz için ilk sigara biraz tatsızdı ama hangi his daha canlı hafızanızda? Öksürüp boğulacak gibi olmak ve ağzınızdaki dumanın acı tadı mı? Yoksa o çakır keyf baş dönmesi mi? Ben o uyuşma benzeri hissi gayet iyi hatırlıyorum.
Eminim siz de bu kafanızın iyi oluş anısını hatırlıyorsunuzdur. Aslına bakarsanız bu çakır keyf deneyimin ilk sigaranızda olmuş olması büyük bir olasılık çünkü çoğu sigara tiryakisinin ki böyle.
Sonuç olarak: hissetmiş olduğunuz bu uyuşukluğun güçlü anısı, normalde içinize çektiğiniz nefesle ciğerlerinize doldurduğunuzdan daha fazla oksijen alışınız birleşir.
Normalde aldığından daha fazla oksijen aldığında bedeniniz ne tepki verir biliyor musunuz? Bedeniniz zorunlu, tekrar ediyorum, elinizde olmayan zorunlu Bir tepki verir. Bir şekilde rahatlamak zorunda kalır. Niye mi?
Çünkü fiziksel bedenin yapısı böyle. Bu böyle. Şimdi sorarım sizce hangi olasılık daha olası;
Sigara içtiğinizde daha rahat oluyorsunuz çünkü;

a)    İçinde bedeni daha da uyaranlar bulunan binlerce zehirli gaz sizi daha iyi hissettiriyor ve daha rahatlatıyor ya da
b)   Ciğerlerinize çektiğiniz fazladan oksijen rahatlamanıza yardımcı oluyor.

Anılarınızın bir yerinde ki o ilk çakır keyf hissi ve sigarayı yakarken kendinize söylediğiniz ve sizin rahatlayıp gevşemenize yardımcı telkinleri saymıyoruz bile. Bunu hiç yaptınız mı? Kendinize ya da başka birine hiç “sanırım bir sigara yakıp dinleneceğim” türünden ya da benzeri tümceleri kurduğunuz oldu mu? Veya buna benzer şeyler düşündüğünüz.
“Bir sigara içmezsem çıldıracağım” ya da “zevki mi kalır sonrasında bir sigara yakamayacaksan yediğin yemeğin” veya “sigara içmezsem kafam çalışmaz benim”

Ne olduğunu duyuyor musunuz? Ne demek istediğimi anlatabiliyor muyum? Sigaranın bir yoldaş haline getiriliş hikayesinin ayrıntılarını görebiliyor musunuz? Bunu yıllardır kendinize yaptığınızı hissedebiliyor musunuz?Sizi iyi hissettirmesi gerek ve gereksinim duyduğunuzda orada olması gerek.
Gereksinim mi? Neye?
 Baş edebilmek, üstesinden gelmek ve daha iyi hissetmek için. Stresten kurtulmak için. Stresten kurtulmak konusunda zehirli gazları içinize çekmek gerçekten işe yarıyorsa neden bundan sonra her gerildiğiniz ya da yorulduğunuzda eğilip bir egzostan koca bir nefes çekmiyorsunuz?
Bunu yapmanızı size kesinlikle tavsiye etmiyorum ama bu da aynı derecede mantıklı.
Değil mi? Kesinlikle öyle.
- Pekii
- Şimdi
- Diyelim ki…
Sizin sigara kullanmayan biri olmanızın olası olma olasılığını olabilir görebilme olasılığınızın bir şekilde gerçek olma olasılığının eğer sadece zihninizi sandığınız kadar sancılı ve zorlu olmayacağı olasılığına açma fikrine bir göz atacağız.
Bu arada ve bu gerçekten şu anda önemli. Acaba kaç tane sigarayı bırakmayı denemiş ama başaramamış kişiyi şahsen siz tanıdınız. Bir tahmin yürütün.
Kesin bir rakam gerekmez. Kaç kişidirler sizce?
5 – 10 ya da daha fazla. Diğer taraftan, sigarayı bırakmayı kolayca başarabilmiş kaç kişi tanıdığınızı hatırlamanızı istiyorum. Burada önemli olan şu; Sigarayı bırakmayı başaramamış, yeniden içmeye başlamış insanların hikayelerinden etkilenmiş olmanızın olasılığı çok yüksektir.
O zaman birini öldürmeden sigarayı bırakmayı başarmış birinin hikayesi yerine daha çok bu insanların hikayelerinden etkilenmişsinizdir.
Başka bir deyişle birileri sigarayı bırakabilmişlerdir. Ve bu o kadar da kötü bir deneyim olmamıştır.
Buraya dikkat!
Sigarayı bırakmanın ne kadar kolay olduğundan söz eden birinin hikayesini dinlemeye siz ne kadar istekliydiniz? Dahası inanır mıydınız onlara?
Sizin ve sizin tanıdığınız insanlar için bu kadar zor iken…
Nereye gittiğimi görebiliyor musunuz?
Çoğu sigara içen insan diğer sigara tiryakileri tarafından sigarayı bırakmanın ağrı kesici iğne olmaksızın kendi dişini çekiçle kırmaktan daha işkenceli olduğuna ikna edilmiştir.
…veeee eğer sigarayı çıldırmadan bırakabilmiş biriyle karşılaştıysanız…
Doğruyu söyleyin! Bu umurunuzda bile olmadı. Değil mi? Tabii ki hayır.
Sinir bozucu. Sigarayı bıraktım hem de kolayca. Anladık. Tamam.
Git başımdan yahu!
Şimdi
Bu yazıyı okuduğunuza göre inanıyorum ki sigarayı bırakmanın doğru yolunu Keşfetmeye hazırsınız. Şu anda - Sizin sigarayı bıraktım başarınızın nasılından önce çoğu tiryakiyi durduran bir şeye daha göz atalım
– Fazla kilo.
Kimbilir kaç danışanım sigarayı bırakacağını ama şişmanlamak istemediğini söylemiştir. Böyle bir kalıp ya da kaçınılmaz sonuç zorunlu değil.
Size bir şey sorayım; Sigarayı bırakmış ama kilo alınca bundan vazgeçmiş ve yeniden başlamış kaç tiryaki tanıyorsunuz?
Büyük olasılıkla bir ya da en fazla iki kişi veya siz sigara tiryakilerine soruyorum; Kaçınız sigarayı bırakmayı başarmış ama sigarayı bırakınca balinaya dönmüş birini tanıdınız?

Yine bu örneklerden ne öğrendiniz? Şunu öğrendiniz. Öğrendiniz ki sigarayı bırakmanın bedeli çok yüksek ve çok sancılı. Ya da buna bir zamanlar inandınız. Şu anda - Ortada kaldınız. Aşağısı sakal yukarısı bıyık çünkü bırakmanız gerektiğini biliyorsunuz.
Ama alışkanlığın yerine bir şey koymak yüzünden kurtulana kadar ağzınıza bir şeyler tıkıştırmak ya da katil balina Orkanın kuzeni gibi olmak fikrinden de nefret ediyorsunuz. Burada, sakın! benim sigarayı bırakanların geçtikleri sancılı dönemi ya da hissettikleri işkenceyi göz ardı ettiğimi sanmayın.
Biliyorum çünkü onları ben de deneyimledim. Yaşadım ama size şunu söylüyorum; Bunları yaşamak zorunda değilsiniz. Bunları hissetmek zorunda değilsiniz.
Sigarayı bıraktığında bazı insanların kilo almasının ana sebebi: Hayatlarında karşılaştıkları duygularla başetmek için bu pis meretin arkadaşlığından başka hiçbir yolları olmamasıdır. O halde buradaki mesele şudur;
Derin bilinçaltı temizleme bu konuda nasıl bir yardım sağlar?
İki yolla.
Birincisi; Size sizin sigaraya uzanmanıza sebep olan stresi azaltacak güçlü telkinler verilecek. Çoğunuzun bunu yapmasının sebebi bu değil mi?
Aghh, bir sigara içsem. Gerildim rahatlamam lazım.
Şimdi artık biliyorsunuz ki ya da en azından bir fikriniz edindiniz ki sizin kendinizi iyi hissetmenizi sağlayan gerçekte sigaranın içinde bulunan kimyasallar değil. Sizin bunu bekliyor olmanız ve bunu kendinize telkin ediyor olmanızdır. Bu nedenle o sigaraya uzanmanıza neden olabilecek olan stresini azaltacak güçlü telkinler size verilecek.
Bütün bunlar işe kesinlikle işe yarayacaktır. Yeter ki kendinize karşılaşacağınız her tür stres ile baş edebilmeniz için daha iyi yollar bulabilmek konusunda yardımcı olacak telkinleri kabul etmesi için zihninizin açık olmasına izin verin. Bu önemli!!! Siz istediğiniz herhangi bir telkini kabul edebilir ya da reddebilirsiniz. İşte bu nedenle; size bunu başarmanızda destek olacak telkinleri kabul etmeye hazırlıklı olabilmeniz için şimdi uyarıyorum.
İkinci olarak, size kilonuzu etkin bir biçimde idare edebilmenizde yardımcı olacak güçlü telkinler verilecektir. İçerik olarak bu telkinler size yemek yemeyi abartmadan durmanızda yardımcı olacak. Şunu lütfen aklınızda bulundurun.
Derin Bilinçaltı Teknikleri insanların alışkanlıklarından kurtulmaları konusunda çok başarılı yöntemler bütünüdür. Kişiye basitçe alışkanlığı bırakma yeteneği vererek bunu yapar.
Evet – sadece tek başına bu bile ikame, yerine bir şeyler koyma etkisi yüzünden insanların çılgınca yemeğe yönelmelerine başlı başına engel olur. Niye?
Çünkü birileri sigarayı bırakmayı denediğinde,tüm yaptıkları sigarayı düşünmeyi durdurmak ya da sigara içmediklerini düşünmek olduğundan şüphesiz ağızlarına bir şeyler götürmek istiyorlar. Doğru mu?
Ellerindeki sigarayı ağzına götürmeyen insanlar için onları iyi hissettirecek, en kolay yolla bunu ikame edecek şey? Yiyecek!
Derin Bilinçaltı Tekniklerini uyguladığımızda – bunu seçerseniz- Aşırı yemenizi engelleyecek telkinleri kabul edeceksiniz.
Bunu ortadan kalkmış sigara dürtüsü ile birleştirdiğinizde ki bu ağzınıza bir şeyler götürme dürtünüzün de ortadan kalkmış olması demektir.ve bu SİZ kilo almadan sağlıklı, mutlu ve sigara kullanmayan biri olma yolundasınız demektir.

 Bandler Onaylı NLP Sertifika Programları
Meditasyon. Trans. Allerji ve Fobilerin eliminasyonu. NGH Sertifikalı Hipnoz Eğitmeni
NGH Certified Hypnotist,Certified Instructor, INALPTA & The Society of NLP Master Practitioner, NLP Trainer, Diabetes Motivational Coach, Reiki ART degree, Certified Trainer in : Leadership-Relationship-Effective Communication Skills-Self Discovery-Anxiety Disorders-Handling Manipulation-Meditation.


0 yorum: