Bilinçaltının Gücü-1- Joseph Murpy




Bilinçaltının Gücü kitabında dikkatimi çeken önemli konuları burada paylaşmak istedim. 
Joseph Murphy ait kitap bilinçaltı ile ilgili çok güzel bilgiler içermektedir. Okumamış olanlar tavsiye ederim.

*****************************************

Bireyin bilinçaltı, o kişinin zihnindeki tabloya ya da düşünceye karşılık verdiğinde, dilekler gerçekleşir.
Fizik, kimya, matematik işlemleri prensiplere dayandığı gibi bilinçaltınızı işleyişi de bir prensiptir. İnanç yasalarına göre işler. İnancın ne olduğunu, neden ve nasıl çalıştığını bilmeniz gerekmez.
İnandığınız şey doğru ya da yanlış da olsa sonuç elde edersiniz. Bilinciniz zihninizdeki düşünceye yanıt verir. Zihninizdeki düşünceyi bir inanç olarak kabul edin, bu kadarı bile yeterli olacaktır.
Vücudunuz sürekli yenilenmektedir. Her saniye vücudunuzda yeni bir hücre oluşmaktadır. İnsan bilinçaltınızı yeniden tasarlayarak kendinizi yeniden yaratabileceğinizden emin olun.
Bilinciniz akıl yürüten zihindir. Zihnin seçim yapan safhasıdır. Bütün kararlarınızı bilincinizle veririsiniz.
Bilinçaltınız kendisine iletilenleri ya da bilinçli olarak inandıklarınızı kabul eder. Bilinciniz yaptığı şeyleri muhakeme etmez ve tartışmaz. Düşüncelerinizin iyi ya da kötü, doğru ya da yanlış olduğunu kanıtlamaya çalışmaz. Düşüncelerinizin ya da telkinlerinizin doğasına göre tepki verir. Örneğin bir şeyin bilinçli olarak doğru olduğunu varsayıyorsanız, bu yanlış olsa da, bilinçaltınız bunu doğru kabul eder ve siz bilinçli olarak doğru olduğunu varsaydığınız için, buna uyacak sonuçlar ortaya çıkarır.
Zihninizde nihai sonucu canlandırmanız, bilinçaltınızın karşılık vermesini ve zihinsel resmin gerçekleşmesini sağlar.


Bilinçaltınız sizinle tartışmaz. Bilincinizin emirlerini kabul eder.” Buna param yetmez derseniz.” Derseniz, bilinçaltınız bunu doğru kılmak için çalışır. Daha iyi bir düşünce seçin; Onu alacağım. Bunu zihnimde kabul ediyorum.” diye komut verin. Seçme gücüne sahipsiniz. Bunu kullanın.
Başkalarının telkin ve ifadelerinin sizi incitme gücü yoktur. Tek güç, kendi düşüncelerinizin hareketidir. Başkalarının düşünce ve ifadelerini reddetmeyi ve iyiyi kabul etmeyi seçebilirsiniz. Nasıl tepki vereceğinizi seçme gücüne sahipsiniz.

Hastalığa ya da sizi incitecek, size zarar verecek herhangi bir şeye inanmak aptalcadır. Mükemmel sağlığa, zenginliğe, huzura, refaha ve ilahi yol göstericiye inanın.

İçte neyse, Dışta o.
Altta neyse, üstte o.
                          Hermes Trismegistus.

Hastalıkların kaynağı zihindedir. Zihinsel bir kalıpla bağlantılı olmadığı sürece bedende hiç bir şey ortaya çıkmaz.
Tek bir iyileştirme süreci vardır, o da inanç. Tek bir iyileştirici güç vardır, o da bilinçaltımız.
Tıpkı suyun içinde aktığı borunun şeklini alması gibi, hayat prensibi de sizin düşüncelerinizin doğasına göre akar. Bilinçaltınızdaki iyileştirici varlığın içinizde uyum, sağlık, huzur, keyif ve bolluk olarak aktığını bilin. Bunu canlı bir zekâ harika bir yol arkadaşı olarak düşünün. İçinizde sizi canlandırarak, zenginleştirerek ve size ilham vererek aktığına inanın. Size bu şekilde karşılık verecektir. Neye inanırsanız, onu yaşarsınız.

İnancın toprağa ekilen bir tohuma benzediğini, ancak bakılırsa büyüyeceğini bilin, Fikri( tohumu) zihninize ekin, onu umutla sulayın gübreleyin. Böylece kendini gösterecektir.
Bilinçaltınızda bilinçli zihninizin düşünde bile görmediği çok muazzam kaynaklar var. Yapmanız gereken tek şey bunları kullanmak.
Bir başkası için dilekte bulunurken, sizin iyilik, güzellik ve kusursuzluk konusunda sessiz içsel farkındalığınızın diğer kişinin olumsuz bilinçaltı kalıplarını değiştireceğini ve harika sonuçlar yaratacağını bilin.
Sağlık hissi sağlığı, zenginlik hissi zenginliği çağırır. Siz nasıl hissediyorsunuz?
Geleneksel yöntemlerden bağımsız düşünün ve plan yapın. Her sorunun bir cevabı ve çözümü olduğunu bilin.

Neye inanırsanız başınıza o gelir.
Zihniniz kötü değildir. Doğanın hiçbir gücü kötü değildir. Önemli olan, doğanın güçlerini nasıl kullandığınızdır. Zihninizi her yerde insanları korumak, iyileştirmek ve onlara ilham vermek için kullanın.
Her on bir ayda bir yeni beden inşa edersiniz. Düşünceleriniziz değiştirerek ve değişmeye devam etmelerini sağlayarak vücudunuzu değiştirin.
Bilinçaltı bir fikri kabul ettiğinde, bunu yerine getirmeye başlar.
Uyku halinde bilinç ve bilinçaltı çatışmalarından kaçının. Yine uyumadan önce arzunuzun gerçekleştiğini tekrar tekrar hayal edin. Huzur içinde uyuyup keyifli uyanın.

Hayatın yasası inanç yasasıdır. İnanç zihninizdeki düşüncedir. Size zarar verecek yada sizi incitecek şeylere inanmayın. Bilinçaltınızın sizi iyileştirme, güçlendirme, zenginleştirme ve size ilham verme gücüne inanın. İnanmanız halinde bunlar gerçekleşir.

Elde etmek için, inanarak istemeniz gerekir. Zihniniz düşünceden objeye kayar. Önce zihinde bir imge olmadığı sürece hareket edemez, çünkü ona doğru ilerleyebileceği bir şey yoktur. Zihinsel eylem duanız, bilinçaltınızın gücü üzerinde oynamadan ve bunu üretken hale getirmeden önce zihinde bir imge olarak kabul edilmelidir. Zihninizde bir kabul noktasına gelmeniz, mutlak ve tartışılmaz bir anlaşma durumuna varmanız şarttır.
Hayal kırıklığınızın nedeni; tatmin olmayan arzularınıza bağlıdır. Eğer bunu engeller, ertelemeler ve zorluklar üzerinde durursanız, bilinçaltınız da buna bağlı olarak karşılık verecek ve kendi iyiliğinize engel olacaktır.
Zihninizin gizli stüdyosunda geliştirdiğiniz düşüncelerle pırıl pırıl sağlık, başarı ve mutluluk inşa edebilirsiniz.
Zihinsel bilimin yardımıyla kolay yoldan başarmayı arzulayın.
Eğer satacak bir eviniz ya da malınız varsa, önce zihninizde kendinizi fiyatın doğru ve her iki taraf içinde adil olduğuna inandırmanızı öneriyorum. Bunu yaptıktan sonra zihninizi sükunete kavuşturun, gevşeyin, kendinizi serbest bırakın bütün zihinsel çabaları en aza indiren uyku haline geçin. Sonra çeki/parayı ellerinizde görün ve sevinin, para/çek için teşekkür edin ve zihninizde yarattığınız zihinsel filmin doğallığını hissederek uykuya dalın.

Baudoin Tekniği;
Fikri ya da düşünceyi bilinçaltına iletmenin basit bir yolu, telkinin hedefi olacak fikri yoğunlaştırmak, bunu hafızaya kolayca kazınacak biçimde kısaca özetleyip bir ifadeye dönüştürmek ve tekerleme gibi sürekli tekrarlamaktır. 


Yıkıcı bir alışkanlıktan kurtulmak için, rahat bir duruş belirleyin, bedeninizi gevşetin ve hareketsiz kalın. Uyku haline geçin bu haldeyken, sessizce tekerleme gibi şunu tekrarlayın: “Bu alışkanlıktan tamamen kurtuldum. Zihnimin uyum ve huzuru muhteşem durumda.” Her sabah ve gece beş ya da on dakika süreyle bu sözleri yavaş yavaş, sessizce ve sevgiyle tekrarlayın.
Zenginlik için “zenginlik. Başarı” sözcüklerini tekrarlayın. Veya “Zenginliğim için teşekkür ederim.”  Veya “Her gün her gece kazandıklarımla refahım artıyor.” cümlesini her gece ve sabah 4-5 dakika tekrarlayın.

Unutmayın; matematiğin bir prensibi vardır, ama hatanın yoktur. Doğruluğun bir prensibi vardır ama yalancılığın yoktur. Zekânın bir prensibi vardır ama cahilliğin yoktur. Uyumun bir prensibi vardır ama çatışmanın yoktur. Sağlığın bir prensibi vardır ama hastalığın yoktur. Bolluğun bir prensibi vardır ama yoksulluğun yoktur.

************************************************


 Daha fazla yaratım aracı ve bilgi için kitaplarımı satın alarak hayatınıza  katkıda bulunmak ister misiniz?



Kontrol Sende - Çekim Yasası ve Bilinçaltı Dönüşüm Rehberi Kitabı - 2019 - 2 nci Baskı


 KONTROL SENDE
İzin Ver GELSİN, İzin Ver OLSUN
Çekim yasası ve Bilinçaltı Kayıt Dönüşüm Rehberi

Düzenlemiş İkinci Baskı


************************************************


Bilinçli Yaratma Sanatı Kitabı


Daha İyi Bir yaşam için

BİLİNÇLİ YARATMA SANATI


******************************

Kitapları Temin İçin : cekimyasasi@hotmail.com

Tel/Whatsapp : 0 553 06 00 464

www.halissahiner.com





***********************************************
Komut Tekniği;

Sürekli arayan ve rahatsız eden kişi içi kullanılan telkin örneği; “ ……..  Allaha havale ettim. O hep olması gereken yerde. Ben özgürüm o özgür. Şimdi sözlerimin sınırsız zihne ulaşmasını ve hayat geçmesini istiyorum.”

Bir zihinsel resim, bin sözcüğe bedeldir. Bilinçaltınız, zihninizde tuttuğunuz ve inançla desteklediğiniz her resmi hayata geçirecektir.
Bilinçli olarak beyan ettiğiniz şeyi, birkaç dakika sonra zihinsel olarak reddetmemelisiniz. Bu beyan olumlu ifadeyi etkisiz hale getirecektir.
Hazine sandığınız içinizdedir. Yürekten arzuladığınız şeylerin karşılığını almak için içinize bakın.
Bilinçaltı süreçleriniz her zaman hayata yöneliktir ve yapıcıdır. Bilinçaltınız vücudunuzu yapar ve onun bütün hayati fonksiyonlarını sürdürür. Her gün yirmi dört saat iş başındadır ve hiç uyumaz. Her zaman size yardımcı olmaya ve sizi tehlikelerden korumaya çalışır.
Bilinçaltınız daima sınırsız hayat ve sınırsız bilgelikle temas halindedir, dürtüleri ve fikirleri hep hayata yöneliktir.
Bilinçaltınız sizinle önseziler, dürtüler, sezgiler, tutkular ve fikirler aracılığı ile konuşur.
Bütün çağların büyük adamlarının en büyük sırrı, bilinçaltlarının güçleriyle temas kurabilmeleri ve bunları ortaya çıkarabilmeleriydi. Sizde bunu yapabilirsiniz.
Uyumadan önce, bilinçaltınıza bir sorununuza çözüm geliştirme görevi verin; size çözüm sunacaktır.
Düşüncelerinize dikkat edin. Doğru kabul edilen her düşünce bilinç korteksi tarafından bilinçaltı beyin yapısına gönderilecek ve bir gerçeklik olarak dünyanıza yansıyacaktır.

Etki düşünceniz, tepki ise bilinçaltınızın verdiği karşılıktır.
Bir taksiye bindiğinizi ve taksiye bir sürü farklı yön söylediğiniz düşünün. Kafası karma karışık olurdu herhalde. Sizi hiçbir yere götürmek istemeyebilirdi. Talimatlarınıza uymaya çalışsa da bunu yapamayabilirdi. Sonunda kendinizi hiç kimsenin aklına gelmeyen yerde bulabilirdiniz.
Bilinçaltınızın müthiş güçleriyle çalışırken de aynı şey geçerlidir. Kafanızda net bir fikir olmalı. Bir çıkış yolu olduğuna, bir çözüm bulunduğuna inanmalısınız.
Daha çok çalışmak daha iyi sonuçlar doğurmaz. İrade gücünü değil hayal gücünü kullanın.
İnanmak bir şeyi doğru kabul etmek o varmış gibi yaşamaktır. Bu ruh halinizi koruduğunuz sürece, dileklerinizin gerçekleştiğine tanık olmanın keyfini yaşarsınız.

Bir dileğin gerçekleşmesi için üç aşamaya ihtiyaç vardır.
-       Sorunu fark etmek ya da kabul etmek.
-       Sorunu, en iyi çözümü ya da çıkış yolunu bilen bilinçaltına devretmek.
-       Gerçekleştiğine derinden inanarak huzur bulmak.

7 yorum :

  1. Merhaba, peki olmasını istediğmiz dileğimize inanırsak hiçbir şüphe duymadan olacağına inanırsak ve yine de olamzsa bu sefer de hayal kırıklığı yaşayıp üzülmez miyiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Masanın üstüne kalem koyun ve onu almaya deneyin.. Yapabiliyormusunuz? Bu ne demek almaya dene? O kalemi ya alırsınız ya almazsınız bu sizin kararınız. Biliç altı neyin yalnış ve neyin doğru oldunu bilmiyor.. Siz ben başarısızım derseniz bilinçaltı seni başarısız yapmaya çalışır ve kesin olarak yapar. Fakat aksini söylerseniz ben başarıyım derseniz onu da yapar. O yüzden o kalemi ya alırsınız elinize ya almasınız.. Deniyorum deniyorum ama olmuyor deye bir şey yok. İstediklerinizin sonuçları vardır.

      Sil
  2. Oradaki ince nokta akışa bırakmak. İsteği yapmak ve işin sahibine havale etmek. Hayırlısını dilemek. İ

    YanıtlaSil
  3. Zor olan kısmı da o; akışına bırakmak. İstediğin şeyin sürekli kafanda dönüp duruyor olması. Nasıl kurtulurum bunu yapmaktan bilemiyorum

    YanıtlaSil
  4. Kendini sevmen kendinle barışman bunun içinde içindeki incinmiş çocukla iletişime geçip onu desteklemen onun yaralarını sarman sana yardımcı olacaktır.

    YanıtlaSil
  5. Eğer içinizde yanılacağınıza dair bir Kuşku var ise siz zaten yanılma payını kabullenmiş ve yanılabileceğinize inanıyorsunuz ancak eğer sadece sonuca odaklanıp pozitif düşünür iseniz gerisini pek de kurcalamanıza gerek yok eğer istediğinizi alamadıysanız merak etmeyin siz sadece HENÜZ alamadınız

    YanıtlaSil
  6. Allah insanları o kadar mukemmel yaratmiski herkezin dünyasi kendi düsüncelerin icinde,ilk ayet oku okuki kendinin ne kadar mukemmel yaratildıgınin farkina var

    YanıtlaSil