Yaşamda Dengede Olmak

 

Yetişkinlikteki hayallerimizin ve özlemlerimizin kaynağı çoğunlukla çocuklukta yaşanan yoksunluklardır.

Genellikle çocuklukta hastalık yasayanlar ileride şifacı ya da atlet olurlar.

Çocukken sevilmemiş olanlar tüm ömürlerini sevmek ve sevilmek peşinde geçirirler. Değersiz hissettirilenler önemli isler yaparak kendilerini kanıtlamaya, fakirlik çekenler zengin olmaya çalışırlar.

Boşluğu doldurmaya çalışırız, bizler "bizde eksik olduğunu" düşündüğümüz şeyi aramaya programlanmışızdır.



O zaman farkında olmasam da, yaşadığım öğrenme zorluğu ve disleksi hastalığı benim özgür olmamı sağlamıştı ve o sayede hayatıma şekil veren pek çok olağanüstü insanla tanıştım.

Bana neyi yapamayacağım söylenirse onu yapmak için büyük bir arzu geliştirdim. Hiçbir zaman okuma-yazma öğrenemeyeceğimi ve iletişim kuramayacağımı söylemişlerdi, oysa bugün senenin 300 günü seyahat ederek tam da bunu yapıyorum.


Bir şerrin aslında bir hayır içeriyor olduğunu bilmek bilgeliktir fakat bir hayrın aslında bir şer içeriyor olabileceğini bilmek daha da büyük bir bilgeliktir. Bunu bildiğimiz zaman karşılaştığımız zorluklar bizi daha az üzer, fırsatlar daha az sevindirir. Çevremizde ne olursa olsun biz dengede kalırız. Bu, kişisel kontrolün en büyük sırlarından biridir.

Kötü şeylerin çok da korkunç, iyi şeylerin çok da harika olmayabileceğini anladığınızda basınıza gelen her şey için sessiz bir minnet duyabilirsiniz.

Denge, iyimser de kötümser de olmamak demektir. Denge, o tarafa ya da bu tarafa eğilmez, tam ortada oturur. Denge "minnettarlıktır", içinde bilgelik ve hakiki gücü barındırır. Dengeyi yakaladığınız zaman, umutlarınız ya da korkularınız tarafından sürüklenmezsiniz, kendinize sadık kalırsınız. Artık yolunuzdan ayrılmazsınız.

"Daha iyi ya da daha kötü" illüzyonuna kapıldığınızdan, sürekli daha bereketli toprakların peşinde koştuğunuzda asla anın içinde olamazsınız ve hayatınız sizi asla tatmin etmez.

Kendi kendinize, "Bir gün karıma ve çocuklarıma onlar ne kadar çok sevdiğimi göstereceğim. Her şey düzelince o isi yapacağım, o seyahate çıkacağım, o kitabi yazacağım" dersiniz. Siz, aslında var olmayan "bir gün" adasında yasamaktasınız.

Düşün ve Zengin Ol isimli kitabin yazarı olan Napoleon Hill, "Fırsatları uzak bir yerde, uzak bir gelecekte aramayın, onları bulunduğunuz yerde yakalayan çünkü bulunduğunuz yer zaten olmanız gereken yerdir, o yüzden mükemmeldir ve dengededir" der. Su anda, hayatınıza dolu dolu yasamak için gereken her şeye sahipsiniz.

Dönüştüren Deneyim’ in amaçlarından birisi de sizin olaylara iç gözünüzle bakmanızı sağlayıp zaten mevcut olan dengeyi görmenizi mümkün kılmaktır. Gerçekten minnettar ve şükran dolu olduğunuzda bu bakışa sahip olacaksınız.

 

Dönüştüren Deneyim 

Dr. John DEMARTİNİ


 *****************************


Daha fazla yaratım aracı için kitaplarımı satın alabilirsiniz 







Kontrol Sende - Çekim Yasası ve Bilinçaltı Dönüşüm Rehberi Kitabı - 2019 - 2 nci Baskı


 KONTROL SENDE
İzin Ver GELSİN, İzin Ver OLSUN
Çekim yasası ve Bilinçaltı Kayıt Dönüşüm Rehberi

Düzenlemiş İkinci Baskı
Sayfa : 312

************************************************


Bilinçli Yaratma Sanatı Kitabı


Daha İyi Bir yaşam için

BİLİNÇLİ YARATMA SANATI


Sayfa : 256


******************************

Kitapları Temin İçin : cekimyasasi@hotmail.com

Tel/Whatsapp : 0 553 06 00 464


0 yorum: