Gevşeme Egzersizi

Gün içerisinde enerjinizi yenilemek için yapabileceğiniz basit bir çalışmayı burada paylaşmak istedim.

Dik bir şekilde ve rahatça oturun, önce nefesinizi tamamen verin ve burnunuzdan yavaşça derin bir nefes alın, nefesinizi birkaç saniye tutun ve bu kez ağzınızdan mümkün olduğunca yavaş bir şekilde ve sonuna kadar verin. Bu işlemi 20 kez tekrarlayın ve gevşeyin.
Kademeli olarak kasları gevşetmek için yapılacak şey önce kasların zorlanmadan gerilmesi ve yavaş yavaş serbest bırakılmasıdır.
Ayak kaslarınızı yavaşça sıkın ve birkaç saniye böyle tutun, yavaşça gevşeyin.
Bu sıkma ve gevşetme uygulamasını vücudunuzun yukarısına doğru kademeli olarak yapmaya devam edin.
Baldırlarınız, kalçalarınız, karın, göğüs, sırt, eller, kollar, omuzlar, boyun ve yüz. Sıkma ve gevşetme uygulaması sırasında bir yandan da rahatladığınızı hayal edin ve hissedin.
Son olarak tıpkı sabah uykudan yeni kalkmış gibi tüm vücudunuzla gerinin.
Ön hazırlık bittikten sonra uygulamaya geçebiliriz. Rahat bir şekilde oturun veya uzanın.
Gözlerinizi yavaşça kapatın.



Zihninizde bir yolculuğa çıkacağız.
Zihninizin içinde büyük ve boş bir arazi bulunduğunu hayal edin,
bu arazinin ortasında büyük bir göl var, rüzgâr esiyor ve göl dalgalarla çalkalanıyor. Bu dalgalar sizin düşünceleriniz, rüzgârın yavaş yavaş azaldığını ve azgın dalgaların durulduğunu hayal edin, daha derinden rahatlayın.
Kısa bir süre sonra rüzgâr hafif bir melteme dönüşüyor ve sonunda tamamen duruyor. Göldeki dalgalar da rüzgârla birlikte sakinleşiyor, göl çarşaf gibi pürüzsüz ve süt liman haline geliyor. Sular gümüş rengi ve pırıl pırıl. Tıpkı sizin zihniniz gibi. Siz de tıpkı göl gibi sessiz, huzurlu ve dinginsiniz.
Gölün pırıl pırıl sularından parlak bir ışık huzmesi yükseliyor, rahatlatıcı bir ışık yayan gümüşi bir küre bu. Küre uçarak yavaş yavaş size yaklaşıyor. Küre size yaklaştıkça rahatlıyor ve gevşiyorsunuz. Işık o denli güzel ve dinginleştirici ki...
Küre alnınızın hizasına geliyor ve usulca alnınızdan içeri giriyor. Işığı zihninizi dolduruyor ve sizi iyice rahatlatıyor. Beyin hücrelerinize nüfuz ediyor, inanılmaz bir rahatlık ve gevşeme hissediyorsunuz. Küre ardında bir ışık demeti bırakarak başınızdan aşağı kayıyor, yavaş yavaş boynunuzdan sırtınıza iniyor, omuzlarınıza, kollarınıza, göğsünüze akıyor, geçtiği tüm organlarınızı, o rahatlatıcı, arındırıcı, dinginleştirici ışıkla dolduruyor. Göğsünüzden karnınıza iniyor, tüm iç organlarınızı bu ışıkla doluyor ve rahatlıyorlar, küre aynı yavaşlıkla bacaklarınıza iniyor, uyluklarınızı, dizlerinizi, baldırlarınızı, ayaklarınızı ve ayak bileklerinizi geziyor, ayak parmak uçlarınıza vardığında artık tamamen o rahatlatıcı ve dinginleştirici ışıkla dolmuş durumdasınız. Kuvvetli bir şekilde ışıldıyor ve çevrenizi aydınlatıyorsunuz. Bu anın tadını çıkarın, artık siz ışıktan bir parçasınız. Siz ışıksınız.
Kendi kendinize coşkulu bir şekilde şunu tekrarlıyorsunuz:
Her gün, her yönden çok daha iyiye gidiyorum!
İnanarak ve istekle bu sözcükleri 5 kez tekrarlıyorsunuz. Tüm kalbinizle ve tüm benliğinizle.
Ve o gümüş küre bu kez tam tersi yönde ayaklarınızdan başlayarak yavaş yavaş geldiği yollardan bu kez geri dönmeye başlıyor, geri dönerken geçtiği her yerdeki sıkıntı ver gerginlikleri bir mıknatıs gibi içine çekiyor ve yerine derin bir rahatlama duygusu bırakıyor. Küre yukarı çıkıyor yavaş yavaş, bacaklarınızdan karnınıza, göğsünüze, kollarınızdan omuzlarınıza, boynunuza, oradan başınıza ve tıpkı geldiği gibi alnınızdan tekrar çıkıyor. Karşınızda asılı kalıyor. Küreye teşekkür ediyorsunuz. Küre uçarak yeniden göle dönüyor ve gölün sularına dalıp kayboluyor.
Kendinizi dinlenmiş ve yenilenmiş hissediyorsunuz. Artık yapmanız gerekenleri yapabilmek için daha çok enerjiniz ve kararlılığınız var. Gözlerinizi açın ve hayata gülümseyin

Alıntıdır.

0 yorum: