Bugün Kendiniz için Küçük Bir Şey Yapın, Kendinizle Barışmayı Seçin..

       Bugün kendiniz için bir şey yapın. Kendinizle barışmayı seçin.
     Enerjinizi kendiniz için bir şeyler yapmaya kullanın.
      Bir çok insan için kendini affetmek çok zordur. Ama işin ilginç tarafı onlar geçmişi, geçmişteki kendilerini şimdiki zaman ve mekanda yargıladıklarının farkında değillerdir.
      Anlamadıkları konu da budur. Arada zaman, mekan ve bilinç farkı vardır. Evet yapılan şey bugünkü bilinç yapısıyla, bugünkü tecrübe ve deneyim birikimiyle geçmişteki kişi yargılanmaktadır. 5, 10, 15 yaş halimizle 20, 30, 40 yaşındaki halimiz hiç bir zaman bir değildir. Hatta hatta 10 yaşla 11 yaşındaki kişiliğimizde bir değildir. Oradaki kişi senin bilgi ve tecrübene deneyimine sahip değildi ki şu anda senin düşündüğün beklediğin gibi davranabilsin. Şu anda yapılan şey onu sahip olmadığı birşey üzerinden yapıp yapmadıkları için suçlamaktan başka bir şey değildir.
     Evet, geçmişimizdeki biz idealleri olan hayalleri olan bir kişiydi, ve bunun için mücadele etti. O anki bilgi ve tecrübesi ile kendisi için iyi olanı istemeye ve iyi olanı yapmaya çalıştı. 
       

     Etrafına kendisi için iyi olduğunu düşündüğü kişileri çekmeye çalıştı. O kişinin niyeti iyiyidi. O kişinin niyeti kendisi için iyisini çekmekti. Evet elindeki bilgi ve deneyim sermayesine göre kendisi ölçtü biçti ve kendisi için en iyisine ulaşmaya çalıştı. 
       Zaman zaman hata yaptı. Zaman zaman yanlış yaptı, ama yılmadı ve kendisi için iyi şeyleri istemeye, yapmaya, çalışmaya devam etti. Belki istediği şeylerin hepsini elde etmeye bilgisi, sermayesi gücü yetmedi ancak bunun için mücadele etti. 
          Belki zaman zaman yoruldu. Pes etti. ama siz şu anda bulunduğunuz yere o geçmişteki sizin sayesinde geldiniz. Onun yaptıkları yada yapmadıkları sayesinde geldiniz. Bundan sonra bayrak sizde, bayrağı daha ileriye götürmek sizin elinizde. Daha ileriye götürebilmek için yapmanız gereken şey geçmişteki kendinize, yapıp yapmadıklarınız için kızıp öfkelenmek yerine kendiniz için bir şeyler yapmaktır. Evet ileriye bakmaktır. Geçmişe takılmak yerine geçmişteki mücadele azmini alıp o mücadele etmiş sizi ödüllendirmek ona çabalarının boşa gitmediğini göstermek için bir şeyler yapmaktır. 
         Siz şu anda geçmişteki kendinizden çok daha bilgi ve deneyime sahipsiniz. En önemlisi tecrübeniz var. Enerjinizi neye yönlendireceğinizi neleri yapıp neleri yapmamaız gerektiğini biliyorsunuz. Ve onun için ondan çok daha fazla şeyi başarabilirsiniz. 
      Evet bugün kendiniz için bir şey yapın. Kendinizi ileriye taşıyacak bir adım atın. 
        Konfiçyusun bir lafı vardır." Karanlığa küfretmektense kalk bir mum yak."
   Geçmişinizdeki kendinize öfkelenmek, kızmak, küfretmek yerine onu affet ve geleceğin için bir adım at. Geleceğin için bir şey yap. 
     Kendini sev. Kendini ödüllendir. Kendini takdir et. Ve yıllarca ertelediğin bir şey için adım at. Hedeflerin için hayallerin için adım at. Harekete geç.
      Yıllarca mücadele etmiş senin şu anda bulunduğun kişi olmanı sağlayan o geçmişteki kişinin emeğinin boşa gitmediğini ona göster ve kendini daha ileriye taşıyacak adımı at. 
    Bugünü kendinle barışma günü ilan et. Gemişteki kırgınlıklarınla,  öfkenle  kızgınlıklarınla vedalaş kendini affet ve sev.
      Bunu yapabilirsiniz değil mi?
     Sakin bir yere oturun nefesinize odaklanın gevşeyin ve geçmişe gidin. Çocukluğunuza, bebekliğinize, gençliğinize hangisine gitmek isterseniz gidin ve kendinizi sevin. Oradaki kendinize teşekkür edin. Oradaki kendinize onu her ne şey yapmış olursa olsun onu affettiğiniz söyleyin. Ona sarılın ona doyasıya sarılın, onun sıcaklığını hissedin. kendi sıcaklığınızı onun hissetmesini sağlayın. 
       Sonra onun elinden tutun ve onu bugüne getirin. Ona şu anda sahip olduklarınızı gösterin. Onun yıllarca yapmış olduğu çalışmanın çabanın boşa gitmediğini ona gösterin. 
      Onunla beraber vakit geçirin ve onun gözlerindeki sevinci pırıltıyı enerjiyi görün. Sonra onu tekrar geçmişe götürün. Ona sarılıp sevgiyle veda edin. Ve bunu fırsat buldukça sık sık yapın. Ve bunu yaptığınız her gün kendinizi daha zinde, daha enerjik ve huzurlu hissederken aynı zamanda daha fazla şey yapmak için istekli olacaksınız.

Sevgiyle

Halis Şahin
        
       
        

4 yorum :

  1. Gercekten cok begendim. Sanirim gecmisimle barismaya ihtiyacim var. CokTesekkurederim

    YanıtlaSil
  2. Gercekten cok begendim. Sanirim gecmisimle barismaya ihtiyacim var. CokTesekkurederim

    YanıtlaSil
  3. tesekkurler halis bey

    YanıtlaSil