Evrenin yasalarını Anlamak ve Refah İçerisinde Yaşamak-3

  1. Bilinçaltımız inançları onaylamak için çalışır- Onaylama Yasası

Bilinçaltınız inançlarınızın desteklenmesi ve onaylanması için bütün gücüyle çalışacaktır. Eğer zengin olma şansım sadece piyangodan para kazanmak diye düşünüyorsanız, bilinçaltınız bunu onaylamak için, karşınıza bu inancınıza uygun deneyimler çıkartacaktır. Üstüne bir de bilinçaltınızda piyango zor kazanılır inancı varsa, zengin olma olasılığınızı artık rafa kaldırabilirsiniz demektir. Eğer erkeklere yada kadınlara güven olmaz inancına sahipseniz, bilinçaltınız, karşınıza güvenilmeyecek, erkekleri yada kadınları çıkartmak için ne gerekirse yapacaktır. Önemli olan sizin inancınızın onaylanmasıdır ve bunu yaparken bilinçaltı düzeyde sürekli yanlış adamları ve kadınları seçeceksiniz.

Bunun gibi bir çok örnek verilebilir. Ancak temelde süreç hep aynıdır, bilinçaltınız sizin inançlarınızın onaylanması için ne gerekirse yapacaktır.

  1. Bilinçaltı bastırılmış duygularınızı açığa çıkartmak için çalışır – Baskılama- Açığa Çıkma Yasası

Bilinçaltınız bastırdığınız duygularınızın açığa çıkması için çalışır. Rüyalarda, simgelerle bu duyguları açığa çıkartır ancak rüyaların dışında başka yöntemleri de vardır. Bastırılmış bir korkunuzla sizi yüzleştirmek ve bu şekilde bunun bilinçaltınızdan çıkmasını sağlamak veya bastırdığınız bir yönünüzü size fark ettirmek için bu yönle ilgili deneyimler yaşamanızı sağlamak da bilinçaltının teknikleridir. Bastırılmış duyguyu ortaya çıkartmak bilinçaltının rahatlama mekanizmasıdır ve bunun için ne gerekirse yapacaktır. Eğer birinden çok hoşlandıysanız ve eşinizi aldatmak istediyseniz, ancak sonra ahlaksal nedenlerle bundan vazgeçerek bu duyguyu bastırdıysanız, bilinçaltınız bu duygunuzu size göstermek ve açığa çıkartmak için sürekli karşınıza, eşinizi aldatmanız konusunda sizi tekrar tekrar motive edecek, insanları ve olayları çıkartabilir. Bu durumda yapılacak şey, duyguları bastırmadan anlamak ve kontrollü bir şekilde dönüştürmektir. Aynı şekilde bastırılmış duygularla da çalışmak gerekir.

Gelelim bilinçaltı ile ilgili önemli bir diğer kavrama;

Suç ve Ceza

İşte size temel bir ilke;

Hiçbir suç cezasız kalmaz, tabi siz suçlamayı kabul ederseniz….

Küçük bir çocukken hepimiz yanlış bir şeyler yapınca cezalandırıldık. Ailelerimiz bizleri korumak için bir şeylerle korkuttular. İşlediğimiz her suçun bir cezası olduğunu ve bunun bedelini ödeyeceğimizi uzun yıllar içinde öğrendik hatta daha da ötesi bu konuda sağlam inançlar geliştirdik. Şimdi ise bilinçaltımız şuna tamamen inanıyor,bir suç işlersen bedelini ödersin … Ancak hepimiz için suç kabul edilen şeylerin farklı olması bu durumu etkileyen bir önemli bir faktör.

Eğer bir adam için annesini huzurevine göndermek, çok doğal ve normal bir davranış ise ve inanç sistemi buna uygunsa, annesini huzur evine gönderince, bu onun hayatında herhangi bir olumsuzluğa yol açmayacaktır. Annesine kendi bakması gerektiğine ve huzurevine göndermesinin çok kötü bir davranış olduğuna inanan başka bir adanı ise, bu inancına rağmen annesini huzur evine gönderir ise, hastalanabilir işini kaybedebilir ya da başına başka bir kötü olay gelebilir. İki adam da aynı şeyi yaptı ama birisinin hayatında herhangi bir değişim olmazken, diğeri aynı eylemden sonra birçok sorun deneyimledi. Bunun nedeni ise, kişinin kendi içinde onu cezalandıran inanç sistemidir. Bilinçaltınızda bir konuda suçluluk duyguları varsa bilinçaltınız mutlaka sizi cezalandıracak şekilde çalışacak ve hiçbir suç cezasız kalmaz inancını koruyacaktır. (onaylanma yasası)

Burada önemli olan şey, sizin için neyin kötü, yanlış veya suç olduğudur. Eğer yaptığınız herhangi bir şey sizin için suçsa, bilinçaltı için artık burada ceza süreci başlayacaktır ve sizin için ceza olarak en kabul edilebilir olası bir sonucu karşınıza çıkartacaktır. Bilinçaltı ile çalışırken suçluluk duygularını fark etmek ve bunlardan arınmak için de çalışmak gereklidir. Eğer para ile ilgili kendinizi suçlu hissettiğiniz bir inanca sahipseniz, hiçbir suç cezasız kalmaz ilkesi gereği, paranız olsa bile, bunun bedelini ağır bir şekilde ödeyebilirsiniz. Özellikle para sadece hırsızlarda olur, haranı karışmadan çok para kazanılmaz gibi bir inanca sahipseniz, bir gün çok zengin olsanız bile, bilinçaltınız çok parada mutlaka haram olur inancına sahip olduğu için, haram paraya sahip olma suçunun bedelini size ödetecek sorunlar yaşarsınız. Unutmayın, hiçbir suç cezasız kalmaz ama suçun ne olduğuna karar veren, sizin bilinçaltınızdır

Kaynak : www.reikiturk.com

Bireysel Danışmanlık

Kontrol Sende Kitabım için lütfen aşağıdaki linki tıklayınız

Bilinçli Yaratma Sanatı Kitabım İçin lütfen aşağıdaki linke tıklayınız

Similar Posts

2 Comments

  1. Hocam merhaba bu konuda farklı kaynakları bizimle paylaştığınız için size teşekkür ediyorum kafama takılan bi konu var yardımcı olursanız çok sevinirim suç ve ceza örneğinde ki huzur evi olayında yaptığımız davranıştan dolayı vicdan duygusu hissetmezsek cezada çekmeyiz diyor burada bi tuhaflık yok mu yani bi insan birine kızıp kendince haklı sebeblerden dolayı kötü şeyler yapıp sonrada bundan dolayı hiç suçluluk duygusu hissetmeyecek kadar vicdanı susmuşsa bu hareketinden dolayı cezalanmayacaktır diyor bu yasa yani kendini suçlu görmüyosan ne yaparsan yap cezanda yok diyor birde aynı hocamızın evrenin diğer yasası neden-sonuç ilişkisinden bahsederken de ne olursa olsun yaptıklarının sonucuna katlanırsın diyor bu iki yasa birbiriyle çakışmıyor mu bizim inancımızda da kötülük yapanı Allaha havale edip yaptığı kötülüğün er yada geç karşısına çıkacağına inanırız umarım kafa karışıklık sebebimi anlatabilmişimdir şimdiden tşkler…

  2. Burada önemli olan yaptığın işi suç olarak tanımlayıp tanımlamamakta. Tamamıyla zihinsel bir olay bu. Doğrudur yada yanlıştır bu kişiye göre değişir. Ancak bazı evrensel durumlar hariç olabilir yaptığınız davranıştan dolayı birisi haksız yere zarar görmüşse inanç sistemine göre cezalandırılması gerekebilir. Kuran'da Allah'ın günah olarak tanımladığı bazı durumlar gibi "haksız yere bir cana kıymak. " gibi

Comments are closed.