Pratik Bilinç Altı Kodlama

     Bilinçaltı mesajları yaşamlarımızda ciddi ve kalıcı değişiklikler yaratmak amacıyla kullanılabiliyor. Beynin bu kısmı, bellekten vücut ısısına ve bilincinizin ana özelliklerini belirlemeye kadar her şeyi kontrol eder.

      Bilinçaltı mesaj oluşumuyla ilgili en ünlü deney, Dr. James Vicary tarafından yapılmıştır. Vicary, “Patlamış mısır istiyorum” ve “Daha çok kola iç” sözcüklerini, bir grup sinema izleyicisinin önünde yalnızca 100 milisaniye süreyle yakıp söndürmüştür. Bilinç eşiğinin altında olduğundan, aslında kimse mesajları “görmemiştir”; ama patlamış mısır satışları % 57,8, kola satışları ise % 18,1 artmıştır
       ABD Hükümeti, çok geçmeden, reklamlarda bu güçlü öneri tekniğinin kullanımını yasaklamıştır. Ama, bir süre sonra, bu tekniğin harika bir kendi kendine yardım aracı olabileceği fark edilmiştir ve kitleler, birdenbire, kişisel gelişim komutlarını doğrudan bilinçaltına gönderme gücüne sahip olmuşlardır.
Bütçeniz azsa, bilinçaltı mesaj oluşumunun gücünden faydalanmanızı sağlamaya başlamanın çok daha hesaplı bir yolu var.
      Şöyle. Yaşamınızda hemen şimdi yoğunlaşmak istediğiniz birkaç ana hedefi belirlemekle başlayın. Örneğin, daha hızlı öğrenmeyi ya da sigarayı bırakmayı isteyebilirsiniz. Bu hedefi, “Ben hızla öğrenirim” ya da “Sigarayı bırakmaya hazırım” gibi, basit, kısa ve olumlu bir onaylama cümlesi şeklinde yazın.
        Şimdi, onaylama cümlenizi, beyaz bir kartonun üzerine açıkça ve kalın siyah keçe kalemle yazın. Üç ya da daha fazla kart hazırlayın. Her birinde ana temanıza odaklanan onaylama cümleleri olsun. Bunları bir elektrik feneriyle birlikte yatağınızın kenarında saklayın.
     Sırada asosyal kısım var.
     Zihninizin kabul etme kapasitesinin yüksek olduğu anı yakalayacağız; bilinçaltınıza girişi sağlayan kapının sonuna dek açık olduğu gece yarısında zihninizi uyandıracağız.
     Çalar saatinizi sabah 3’e kurun. Sonra her zamanki gibi uyuyun. Zili duyar duymaz, alarmı kapatın ve neredeyse içgüdüsel bir şekilde, onaylama cümlelerinin bulunduğu kartonları ve elektrik fenerinizi alın. Oda zifiri karanlık olmalı.
      Daha sonra, feneri her bir kartona doğru defalarca yakıp söndürün. Bunu yaparken, kartonlara bakın. Sözcükleri bilinçli olarak seçmeye çalışmayın. Bu bilinçaltı mesajlar, bilinçaltınız içindir.
      İşiniz bitince, basitçe feneri söndürün; kartonları yere bırakın ve uyumaya devam edin. Uykuya dalmak, yalnızca iki dakikanızı alacaktır. Emin olun, derin ve huzurlu bir uyku uyuyacaksınız. Bu kadar.
       Biraz önce bilinçaltınıza bir dizi bilinçaltı mesaj gönderdiniz. Sırada heyecanlı bir şey var.Pek çok kişi, bu tekniği birkaç gece kullandıktan sonra, hedeflerine ulaşmada yardımcı olan ya da kararlarını etkileyen, sorun çözücü rüyalar gördüklerini belirtmişlerdir. Yalnızca bir hafta sonra ve neredeyse tüm katılımcılar, ana hedeflerine doğru önemli bir adım attıklarını fark ederler. Öğrenim hızları ciddi oranda artar. Nikotin bağımlılıkları yarı yarıya azalır. Değişim, içten olmaktadır Bu, çok basit bir sistemdir; ama gayet güçlüdür ve ne yazık ki çok az kullanılır Garip bir şekilde, bu makaleyi okuyan çoğu insan, bu basit deneyi yapmayacaktır. Buna inanmazlar. İşe yaramayacağını düşünürler.

SEVGİYLE...


************************************************

KONTROL SENDE kitabımı satın alarak hayatınıza  katkıda bulunmak ister misiniz?

KENDİ KENDİNİZİN YAŞAM KOÇU OLUN


***********************************************

9 yorum :

  1. beyaz kartonların ebatı ne kadar olmalı?

    YanıtlaSil
  2. Yazıları dikkatinizi çekecek ebatta olması yeterli. Kısa basit cümle yazarsanız A4 ebadı dahi yeterli olabilir.

    YanıtlaSil
  3. *Aşk acısı çeken biri nasıl cümleler yazmalı halis bey

    YanıtlaSil
  4. Aşk dediğin şey kavuşamama fantazisidir.
    Tarihe bakarsan neden böyle dediğimi anlarsın.
    Tarihte anlatılan aşk efsanelerine baktığında kavuşama yoktur. Kavuşamama olmadığı için adı aşktır. Kavuşulduğu anda büyü bozulur. Zihin bu büyünün bozulmasını istemez.
    Kavuşamama fantazisini kavuşmaya çevirdiğin anda olay çözümlenir.
    Senaryonu yaşamak istediğin hayata odaklı kur.
    Kavuşamayacağın kişileri seçmek yerine kavuşacağın kişilerin hayatına gelmesine izin ver.

    YanıtlaSil
  5. merhaba halis bey
    hazırlanacak olan 3-4 karton hepsi aynı hedef için farklı cümleler mi içermeli yoksa her biri farklı bir amaç için mi olmalı ?
    biri para için biri aşk için gibi mi ?

    YanıtlaSil
  6. Olabilir ama gücünüzü bölmek yerine enerjiniz belli şeye odaklamak daha fazla sinerji sağlar.

    YanıtlaSil
  7. çok teşekkürler ben de öyle düşünmüştüm bunu yapacağım inşallah

    YanıtlaSil
  8. merhaba ben bunu karton ve fener kullanamayacağım ortamda denemek için şöyle bir yöntem geliştirdim
    istediğim üç kısa cümleyi yazıp telefonuma ekran koruyucu yaptım uyandığımda telefonun ekranını açıp kararttım bu yöntem aynı işi görür mü sizce

    YanıtlaSil