Toplam Özgürlüğün On Anahtarı

  

Gary: Eğer bir yapı varsa ve onunla iletişim kurabiliyorsanız, o zaman onun hiçbir önemi yoktur. Başkası için olmasa da sizin için biçimi şekillendirilebilir veya değişebilir.

Karşılaştığımız şeylerden biri zorunluluk fikridir. Bir şeyin zorunluluk olduğuna karar verdiğinizde başka seçeneğiniz yoktur. Ve hiçbir seçenek yaratmadığınızda genellikle sinirlenirsiniz. Herkes bu öfkeyi alıyor ve onunla farklı bir şey yapıyor. Bazı insanlar bedenlerinde daha fazla yağ hücresi oluşturur. Bazı insanlar kendilerini kafalarında yavaşlatırlar. Bazı insanlar kendilerini sert ve katı yaparlar. Zorunluluk bedenimizde dev bir kilitlenme haline gelir. Bazı insanlar kendilerini duygusal sepet vakaları haline getirirler.



Her şey başka seçeneği olmadığını düşündükleri yerlerle ilgili, bu da bunun bir seçim değil bir zorunluluk olduğu fikrinden geliyor. Seçimden hareket etmeyi ve sahip olduğunuz seçeneğin farkına varmayı öğrenmelisiniz.

Biçim, yapı ve anlam yaparken, seçimin olmadığı bir evrende oturuyorsunuz. "Bu zorunlu. Olması gereken bu. Yapmam gereken bu." diyorsunuz.


Seçme şansınız olduğunda, "Başka ne mümkün? Hangi seçimlerim var? Başka hangi katkılar var? Tüm bunları değiştirecek hangi soru olabilirim veya alabilirim?" diye sorarsınız.

Bizi bu realitenin biçimi, yapısı ve önemi içinde tutan şeylerden biri de başka seçeneğin olmadığı düşüncesidir; yalnızca zorunluluk vardır ve yapmanız gerekeni yapmalısınız - çünkü onu yapmanız gerekiyor.

Öncelikleriniz ve yapmanız gereken şeyler var. Mesela ailenizin bir üyesi olduğunuz için yaptığınız şeyler var. Bunları yapmak zorundasın. Bu aslında bir zorunluluk değil; bu sadece uzun zaman önce o ailenin yanına gitmeye karar verdiğinde yaptığın bir seçim. Bazı seçimler yarattınız. Başka seçeneğiniz olmadığı anlamına gelmiyor; işleri sizin için kolaylaştıracak olanı yapmayı seçmeniz gerekiyor. Çoğu insan, diğer insanların değişmesini istedikleri için kendileri için kolay olacak şeylerden kaçınmaya çalışırlar.

Dain: Kendinizi bir şeye içerlerken bulduğunuzda, "Bunu yaratan kaç tane zorunluluk var?" diye sorabilirsiniz ve POD ve POC'yi kullanabilirsiniz. Veya yavaşladığınızı veya işleri berbat ettiğinizi fark ettiğinizde, şunu sorun: "Bunu yaparken kaç tane zorunluluğum var?" ve onları yok edin ve yaratımlarını iptal edin. Ona bakın ve bilişsel olarak şunu kabul edin: "Bir dakika. Aslında bunu yapmak için bir seçim yapıyorum. Bu bir zorunluluk değil. Bunu yapmak için bir seçim yapıyorum."

Son zamanlarda yazmak istediğim bazı yazılar vardı. Gary ve ben şehirden ayrılıyorduk ve ertesi gün tamamen doluydu ve hala yapacak milyonlarca işim vardı. Gary, "Kitap üzerinde çalışmak için editörle buluşacağım. Sen de gelmek ister misin?" dedi.

Evet” dedim. Bu zorunluluk meselesi ortaya çıkmadan önce onunla gitmeye kızacaktım çünkü yapmam gereken çok şey vardı ama dedim ki: "Bu benim yaptığım bir seçim. Bunu yapmak herkes için daha büyük bir geleceğe katkıda bulunacaktır."

Hiçbir zorunluluğun olmadığını anlamak, şimdiye kadar herhangi bir şeye kızdığın yerleri değiştirir.

 

Toplam Özgürlüğün 10 Anahtarı

Gary Douglas – Dain HEER


*****

 

Halis ŞAHİNER

 

Daha fazla bilgi ve yaratım araçları için online atölye

çalışmalarıma katılabilir veya kitaplarımı satın alabilirsiniz.

 

İletişim: 0 553 06 00 464




Kontrol Sende - Çekim Yasası ve Bilinçaltı Dönüşüm Rehberi Kitabı - 2019 - 2 nci Baskı


 KONTROL SENDE
İzin Ver GELSİN, İzin Ver OLSUN
Çekim yasası ve Bilinçaltı Kayıt Dönüşüm Rehberi

Düzenlemiş İkinci Baskı
Sayfa : 312

************************************************


Bilinçli Yaratma Sanatı Kitabı


Daha İyi Bir yaşam için

BİLİNÇLİ YARATMA SANATI


Sayfa : 256


******************************

Kitapları Temin İçin : cekimyasasi@hotmail.com

Tel/Whatsapp : 0 553 06 00 464


0 yorum: