Ho'oponopono Yöntemi Nedir

Ho'oponopono Yöntemini son zamanlarda sıkça duymaya başladık, birçoklarımıza göre telaffuzu zor gelen bir cümle ama kazandırdıkları ve kattığı değerler bir mucize.
Joe Vitale’nin  Dr.Ihaleakala Hew Len’den öğrenerek Zero Limit kitabında anlattığı şekliyle aktarıyorum.
Bu yöntem; karşımızdaki insanın yaşadığı duyduğumuz öğrendiğimiz anda bizim sorunumuz olarak algılayıp kendi içimizde bundan arınarak karşımızdakini de arındırma yolunu öğretiyor. Sadece insanlar değil her şeyi arındırıp temizlemenin yoludur bu. Tüm bilinen ya da bilinmeyen negatif enerjileri, pozitif olanla değiştirerek arındırır. Bunun içinde sevgi yi kullanır. 4 temel kalıp vardır.
 seni seviyorum
özür dilerim
lütfen beni affet
teşekkür ederim
 cümlelerinden oluşur. Uygulamada çok kolay ve kısa sürede de sonuç veriyor.

 Hayatındaki herhangi bir şeyi değiştirmek istediğinde bakacağın tek bir yer var: kendi için. 2 yıl önce, Hawaii'de, bir koğuş dolusu akıl hastası suçluyu onları hiç görmeden tedavi eden bir terapist olduğunu duymuştum. Terapist, hastaların dosyalarını incelemiş ve sonrasında kendisinin bu kişilerin hastalıklarını nasıl yarattığını görmek için kendi içine bakmış. Kendisi geliştikçe, hastalar da gelişme göstermiş. Bu hikâyeyi ilk duyduğumda bunun bir şehir efsanesi olduğunu düşünmüştüm.



Biri, kendini iyileştirerek başkalarını nasıl iyileştirebilirdi ki? Bu kişi bilge bir kişi olsa bile akıl hastası suçluları nasıl iyileştirebilirdi? Anlamamıştım. Mantıksızdı. Ve hikâyeyi unutup gittim.
Ta ki hikayeyi bir yol sonra yeniden duyana kadar. Terapistin ho'oponopono adında bir Hawaii iyileştirme yöntemi kullandığını duydum. Daha önce bu yöntemi duymamıştım. Hikayeyi yeniden unutup gitmek istemiyordum. Anlatılanlar tümüyle doğruysa, hakkında daha fazla şey öğrenmeliydim. Şu ana kadar "sorumluluk" kelimesinin anlamını, yaptıklarımdan ve düşündüklerimden sorumlu olduğum şeklinde anlardım. Daha ötesinden değil. Ve çoğu insanın da böyle düşündüğünü sanıyorum. Biz yaptıklarımızdan sorumluyuz, başkalarının yaptıklarından değil. Birçok akıl hastasını iyileştiren Hawaiili terapist bana sorumluluğun ne demek olduğu konusunda yeni bir bakış açısı kazandırdı. Adı Dr. Ihaleakala Hew Len. İlk telefon görüşmemiz yaklaşık bir saat sürdü. Ona hikayenin tamamını bana anlatıp anlatamayacağını sordum. Bunun üzerine Len Hawaii Eyalet Hastanesi'nde dört sene boyunca çalıştığını söyledi. Ve hikayesini anlattı.
Akıl hastası suçluların bulunduğu koğuş oldukça tehlikeliymiş. Terapistler bir ay içinde istifa ediyorlarmış. Hastane personeli sıkça hastalık izni alıyormuş ya da istifa ediyormuş. Hastalar tarafından saldırıya uğrama korkusundan dolayı, koğuşta sırtlarını duvara çevirerek yürüyorlarmış. Kısacası burası yaşamak, çalışmak ya da ziyaret etmek için hoş bir yer değilmiş. Dr. Len bana hastaları hiç görmediğini anlattı. Ofisinde oturup hastaların dosyalarını incelemiş.
Hastaların dosyalarına bakarken kendi üzerinde çalışmış. Ve kendi üzerinde çalıştıkça hastalar iyileşmeye başlamış.
"Birkaç ay sonra, daha önceden ellerli kelepçeli dolaşan hastalara serbestçe dolaşmaları için izin verilmeye başlandı," dedi bana. "Ağır ilaç tedavilerine maruz kalan hastalar ilaç tedavilerini bıraktılar. Serbest bırakılmaları konusunda hiç ihtimal olmayanlar serbest kaldı." Şaşkınlık içindeydim…
"Sadece bu kadar değil," diye devam etti. "Ve personel işe gelmekten hoşlanmaya başladı. İşe gelmeme ve sıkça olan işten ayrılmalar bitti. Personel ihtiyaçtan daha fazla sayıda olmaya başladı, çünkü hastalar serbest bırakılıyordu. Personelin yapacak bir işi kalmamıştı. Bugün, bu koğuş kapalı."
 Ve işte en önemli soru: "Bu insanların değişimine sebep olacak ne yaptın?" dedim
"Onları yaratan kendi parçamı iyileştirdim sadece," dedi. Anlamadım…
Dr. Len hayatından sorumlu olmanın, hayatındaki her şeyden sorumlu olmak olduğunu söyledi -aslında basit, çünkü her şey senin hayatında oluyor. Tam manasıyla, tüm dünya senin yaratımın.
“Hmmm... Kolay sindirilebilir bir şey değil. “
Söylediklerinden ve yaptıklarından sorumlu olmakla, hayatındaki tüm insanların söylediklerinden ve yaptıklarından sorumlu olmak farklıdır. Gerçek şu ki eğer hayatının sorumluluğunu alıyorsan hayatında gördüğün, işittiğin, tattığın, dokunduğun ya da herhangi bir şekilde deneyimlediğin her şey senin sorumluluğun altındadır.
Çünkü hepsi senin hayatında olmaktadır. Terör eylemleri, ülke yöneticileri, ülkenin mali durumu ve hoşuna gitmeyen diğer şeyler, hepsi şifalanmak üzere sana geliyor. Onlar aslında yoklar… Onlar sadece iç dünyanın birer yansıması…
Sorun onlarda değil, sende. Onları değiştirmek istiyorsan, kendini değiştirmelisin.
Bunu kabul etmeyi ve hayata geçirmeyi bir kenara bırak, kavramak bile kolay değil; biliyorum.
Suçlamak sorumluluk almaktan kolaydır. Fakat Dr. Len'le konuştukça onun kendisini nasıl iyileştirdiğini ve ho'opnopono yönteminin kendini sevmek anlamına geldiğini kavramaya başladım.
Hayatının gelişmesini istiyorsan, onu iyileştirmelisin. Eğer birini iyileştirmek istiyorsan -akıl hastası bir suçlu bile olabilir bu- bunu ancak kendini iyileştirerek yapabilirsin.
Dr. Len'e kendisini nasıl iyileştirdiğini sordum. Hastaların dosyalarına bakarken ne yapmıştı?
"Sadece, tekrar ve tekrar 'özür dilerim' ve 'seni seviyorum' dedim," dedi.
Bu kadar mı?
Bu kadar.
Sonuç olarak, kendini sevmek kendini geliştirmenin en önemli yoludur ve kendini geliştirdikçe dünyan gelişir.
Bu konu hakkında bir örnek vermeme izin verin:
Bir gün biri bana beni üzen bir e-posta gönderdi. Eskiden olsa, bu konu üzerindeki çalışmamı, zayıf duygusal noktalarımı araştırarak ya da hoş olmayan bu e-postayı gönderen kişinin bunu neden yapmış olabileceğini bulmaya çalışarak yapardım. Bu sefer, Dr. Len'in yöntemini kullanmaya karar verdim. İçimden "Özür dilerim" ve "Seni seviyorum," dedim. Bu dediklerimi özellikle bir kişiye yönelik söylemedim. Sadece, dış koşulları yaratan içimdeki parçamı iyileştirmesi için, sevginin ruhunu yardıma çağırdım. Bir saat sonra aynı kişiden bir e-posta daha aldım. Önceki e-posta için özür diliyordu. Bu özür için herhangi özel bir eylemde bulunmamıştım. Ona herhangi bir şey yazmamıştım. "Seni seviyorum" diyerek içimdeki, o kişiyi yaratan parçamı iyileştirmiştim.
Daha sonra Dr. Len tarafından düzenlenen bir ho'oponopono workshopuna katıldım. 70 yaşında, saygıdeğer yaşlıca bir şaman. Ve bir münzevi gibi. Çekim Yasası Sırrı adlı kitabımla ilgili güzel şeyler söyledi. Kendimi geliştirirsem, kitaplarımın titreşiminin artacağını ve okuyucuların bunu hissedeceklerini söyledi. Kısacası, kendimi geliştirirsem okuyucularım da gelişecekti.

"Şu anda piyasada, dış dünyada olan kitaplar hakkında ne dersin?" diye sordum.
"Onlar orada değiller,"dedi. Bilgeliği aklımı karıştırmıştı. "Onlar hala içinde."
Dış dünya diye bir şey yok.
Bu gelişkin tekniği hak ettiği derinlikte anlatabilmek için bir kitap yazmak gerekir ama kısaca şunu söyleyebiliriz.
Hayatındaki herhangi bir şeyi değiştirmek istediğinde bakacağın tek bir yer var: kendi için.
"İçine baktığında, bunu sevgiyle yap."

1.Ne olduğuna dair hiçbir fikriniz yok.
İçinizde ve etrafınızda olan her şeyin, bilinçli ya da bilinçsiz, farkında olmanıza imkan yoktur. Bedeniniz ve aklınız şu anda çalışmaktadır ve bunun farkında değildir. Ve havada, radyo dalgalarından düşünce formlarına kadar görünmeyen sayısız sinyal bulunmaktadır ve sizler bunların hiç birini bilinçli olarak algılamazsınız. Gerçeği söylemek gerekirse, tam şu anda kendi gerçeğinizi yaratmaktasınız ama bu olay bilinçli bilginiz ya da kontrolünüzün dışında, bilinçsizce olmaktadır. Bu nedenle istediğiniz kadar olumlu düşünün gene de yaralanırsınız. Yaratıcı olan bilinçli zihniniz değildir.
2. Her şeyi kontrolünüz altında tutamazsınız
Elbette ki olan her şeyden haberiniz olmadığı için, onları kontrol edemezsiniz. Dünyaya emredebileceğinizi düşünmek egosal bir hatadır. Şu anda dünyada neler olduğunun çoğunu egonuz göremediğine göre, sizin için en iyisine egonuzun karar vermesine izin vermek hiç de bilgece olmaz. Seçim sizin elinizde, ama kontrol değil. Ne deneyimle meyi tercih edeceğinize karar vermek için bilinçli zihninizi kullanabilirsiniz, ama onu ifade edip edemeyeceğinizi ya da bunu nasıl ve ne zaman yapacağınızı kendi haline bırakmalısınız. Teslimiyet anahtardır.
3. Yolunuza her ne çıkarsa onu iyileştirebilirsiniz.
Yaşamınızda önünüze çıkan her şey, oraya nasıl geldiğine bakmaksızın, iyileştirmek içindir, çünkü şu anda sizin radarınızdadır. Buradaki varsayım, eğer onu hissedebiliyorsanız, onu iyileştirebilirsiniz de. Eğer onu bir başkasında görebiliyorsanız ve bu sizi rahatsız ediyorsa, o zaman iyileştirmek için oradadır demektir. Ya da Oprah'ın bir keresinde söylemiş olduğu gibi, "Eğer onu fark edebiliyorsanız, ona sahipsinizdir." Onun neden hayatınızda olduğuna ya da oraya nasıl geldiğine dair hiçbir fikriniz olmayabilir, ama artık farkında olduğunuza göre, onu serbest bırakabilirsiniz. Karşılaştığınız şeyleri ne kadar iyileştirirseniz, tercih ettiklerinizi ifade etmede o kadar net olursunuz, zira başka şeyleri kullanmak için gereken enerjiyi serbest bırakmış olursunuz.
4. Tüm deneyimlerinizden %100 sorumlusunuz.
Hayatınızda başınıza gelenler sizin suçunuz değildir, ama sizin sorumluluğunuzdadır. Kişisel sorumluluk kavramı söylediğiniz, yaptığınız ya da düşündüğünüzün ötesindedir. Hayatınızda yer alan diğer herkesin dediklerini, yaptıklarını ve düşündüklerini de içerir. Yaşamınıza meydana gelen her şeyin sorumluluğunu tamamen alırsanız, o zaman herhangi bir kişi bir sorunu su yüzüne çıkardığında, o sizin de sorununuz olur. Bu üçüncü ilkeye bağlanır, yani yolunuza çıkan her şeyi iyileştirebilirsiniz. Kısacası, şu anki gerçeğiniz için hiç kimseyi ya da hiçbir şeyi suçlayamazsınız. Tüm yapabileceğiniz onun sorumluluğunu almak, yani onu kabul etmek, ona sahip çıkmak ve onu sevmektir. Karşılaştığınız şeyleri ne kadar çok iyileştirirseniz kaynak ile o kadar uyumlu olursunuz.
5. Sıfır limite iletiniz "seni seviyorum" cümlesini söylemektir.
Sizi her şeyin ötesindeki huzura, iyileştirmeden ifade etmeye götürecek bilet sadece "seni seviyorum" cümlesidir. Bu cümleyi Tanrı'ya söylemek içinizdeki her şeyi temizler ve böylece şu anın mucizesini yaşayabilirsiniz: sıfır limiti. Amaç her şeyi sevmek. Fazla kiloyu, bağımlılığı, sorunlu çocuğu ya da konuyu, eşi sevin; hepsini sevin. Sevgi sıkışıp kalmış enerjiyi değiştirir ve serbest bırakır. "Seni seviyorum" demek Tanrıya deneyimleme dileğinizin gerçekleşmesidir.
6. İlham niyetten daha önemlidir.
Niyet zihnin oyuncağıdır; esinlenme Tanrı'dan bir bildirimdir. Bir an gelir, yalvarmak ve beklemek yerine teslim eder ve dinlemeye başlarsınız. Niyet egonun sınırlı görüşünü temel alarak hayatı kontrol etmeye çalışmaktır; esinlenme ise Tanrı'dan gelen mesajı almak ve buna göre hareket etmektir. Niyetler işe yarar ve sonuç verir; esinlenme ise işe yarar ve mucizeler getirir. Hangisini tercih edersiniz?

Alıntıdır : Zero Limit - Joe Vitale, Dr.Ihaleakala Hew Len



************************************************


 Daha fazla yaratım aracı ve bilgi için kitaplarımı satın alarak hayatınıza  katkıda bulunmak ister misiniz?



Kontrol Sende - Çekim Yasası ve Bilinçaltı Dönüşüm Rehberi Kitabı - 2019 - 2 nci Baskı


 KONTROL SENDE
İzin Ver GELSİN, İzin Ver OLSUN
Çekim yasası ve Bilinçaltı Kayıt Dönüşüm Rehberi

Düzenlemiş İkinci Baskı


************************************************


Bilinçli Yaratma Sanatı Kitabı


Daha İyi Bir yaşam için

BİLİNÇLİ YARATMA SANATI


******************************

Kitapları Temin İçin : cekimyasasi@hotmail.com

Tel/Whatsapp : 0 553 06 00 464

www.halissahiner.com




*********************************************

27 yorum :

  1. bu dört cümleyi söylemeden önce bir niyette bununuyormusunuz onu anlayamadın ben eşimle barışmak istiyorum aynı evi paylaşıyoruz boşanma felan yok nedensiz bir küslük var düzelmesinizi istiyorumda başında bir niyet söylemem gerekirmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eşimle küsmeme neden olan parçamı iyileştirmeye niyet ediyorum diyerek 4 cümle sürekli tekrar edilmeli. Işık <3

      Sil
  2. son bir soru niyet ettim ve sonra devamlı 4 cümleyi söylüyoruz örneğin 1 saat söyleyip ara verdim tekrar başlamak için tekrar niyeti söylicemmi gerek varmı şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Niyet istediğin şeyi deklere etmektir. Net bir şekilde ifade etmektir. Her fırsatta dile geitrimenizi tavsiye ederim.
    Aşağıdaki yazı ve devamında olan yazıları okumanızız tavsiye ederim.

    Çekim Yasası Nasıl Çalışır? -1

    YanıtlaSil
  4. Youtube'ta bunla ilgili videplar var takın kulaklığı dinleyin daha pratik bi yöntem.Ayrıca negatif enerjileri çok hızlı bir şekilde temizliyor.Benim obsesyonel bir durumum var bir başkasının kozmik bedenini de taşıyorum kendi auramda.Daha doğrusu yıldız tohumu olduğum için böyle doğdum.Hep bir ağarlık bar üstümde.Onun ciğer hastalığı bana geçti resmen.Şimdi bu h yöntemle bşraz olsunkalp çakramı düzenliyorum.Ama kökten çözüm olacağını sanmıyorum 😭

    YanıtlaSil
  5. Eşim içki içiyor ve bırakması istiyorum nasıl yapmam gerekiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onda birşey yok. Sorun sensin. Sen arininca durum değişecek. Arının...

      Sil
  6. Eşinin kendi seçimi o istemedikçe sen bir şey yapamazsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olayı yanlış anlamış ve insanları yanlış bilgilendiriyorsunuz. Dışarıda birşey yok herşey içimizde. Biz arindikca dünya değişir. Lütfen yanlış bilgilendirme yapmayın. Temizlenmek için fırsat verdiğiniz için teşekkür ederim.

      Sil
  7. Ustteki yorumda esinin icki icmesini engellemeye calisan kisiye sen hic birsey yapamazsin demissiniz. Butun kanunu yiktin ki sen.

    YanıtlaSil
  8. Her insanın özgür iradesi vardır. kendisi istemedikçe başka bir kişi bir şey yapamaz. Değişimi kişinin kendisi istemesi gerekiyor. Eğer o kişi gerçekte değişim istemiyorsa senin yapacağın çalışmalarla geçici bir iyileşme sağlanırken bir süre sonra eski haline döner.Yukarıdaki yorumda kast ettiğim şey budur.

    Yapılacak en güzel şey ben bu durumu hayatımda niye yaratıyorum diye sormaktır.
    Bu yaşadığım durumu hayatıma ne için davet ediyorum? diye sormaktır.

    Yapılacak en güzel çalışma kendi üzerimizde olan çalışmadır. Kendimizle ilgili olan çalışmalardır. Kendi enerjimizi düzelttiğimizde etrafımızdaki kişiler ya etrafımızdan ayrılacak yada bizim enerjimizle uyum sağlayacaktır.

    YanıtlaSil
  9. merhaba,
    zero limit kitabını aldım ve okuyorum ancak günlerdir internetten araştırdığım bir sorunun cevabını bulamıyorum, dr hew len'in iyileştirdiği akıl hastaları ile ilgili hiçbir bilgi yok yada hastane ismi hastane çalışanı yani eğer bu gerçekse tek bir haber olmaz mı, bir kişi bile çıkıp evet ben iyileştim demezmi? bunun gerçek olduğuna dair bir kanıt ben bulamadım belkide yanlış şekilde arıyorum ama bulamadığım için uydurulmuş bir şey olduğunu bile düşünüyorum.sizden ricam varsa bir kaynak elinizde paylaşabilirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  10. Mevcut kitaplarında ilave başka bilgiye rastlamadım.

    YanıtlaSil
  11. Halis bey blogda yazdıklarınız ile yorumlarınız arasındaki fark akıl karıştırıcı
    Dr. Len bir çok akıl hastasını iyileştirirken hiç odasından çıkmadığını söylüyor. Ve bunun yanı sıra o akıl hastalarının değişimden veya çalışmalardan haberi yok ki bir çok personelin işi bırakması veya hizmetlinin istifa etmesinden yola çıkarak akıl hastalarının her türlü yardımı reddettiğini açıkça anlayabiliriz. Gel gelelim yukarıda ki hanım efendi kocam için ne yapabilirim dediğinde siz "hiç bir şey yapamazsınız herkesin hür iradesi var" dediniz. Yani birden budistlikten zihinsel EGO'nun ele geçirdiği tarafa çekildiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim ilginç bakış açım

      Dr. Len in hikayesinde eksik bir çok konu var.
      Onun orada yaptığı şey kendi üzerinde arınma çalışması yaparak enerjisini değiştirmek.
      Onun enerjisi değiştikçe etrafında ki farklı enerjinin değişmesi ve o farklı enerjiye sahip kişilerin ona onun enerjisi ile karşılık vermesi veya oradan ayrılması.
      Orada doktor ve hasta ilişkisi var.
      Oradaki kişilerin hepsi tedavi amaçlı orada bulunan kişiler.

      Oradaki durum ve enerji farklı.
      Bir şekilde o kişiler tedavi olma düşüncesine sahipler.

      Oradaki durumla aynı evde yaşayan karı koca arasındaki iletişim ve enerji bağı farklıdır.

      Ben yine aynı şeyi söylüyorum.
      Arınma kişinin kendisi ve enerjisi ile alakalıdır.

      Arınıp enerjimiz değiştiğinde hayatımız bu yeni enerjimize göre yeniden dizayn edilmeye başlar.

      Etrafımızda ki insanlar ya bu enerjimize uyum sağlar veya ayrılırlar.





      Sil
  12. Dr len falan bilmiyorum ama son 1 haftadır bu tekniği uyguluyorum mesela kardeşimle ilgili kotu bir durum vardı ve bu teknikle ben bunu hangi kayitla yaratmis olabilirim diye dusununce kucukken yasadigimiz bir olay geldi önüme ve sahiden ben bu kaydı döndürüp durdukça kardeşim hep aynı kotu durumlara düştüğüne tanık oluyorum şimdi geçmişteki o hatırayı temizlemeye çalışıyorum umarım faydalı olur

    YanıtlaSil
  13. merhaba, benim de anladığım hayatıma giren her kişinin, olayın sorumlusu benim. ben bunu kendimde iyileştirdiğimde ya o kişi de iyileşiyor ya da hayatımdan çıkıyor. bu o kişinin seçimine bağlı. her şeyin kontrolü ben de değil.

    YanıtlaSil
  14. Zihninize ne verdikçe hayatınızda onu yaratırsınız.
    Burada yapılan şey zihne verdiğiniz olumsuz şeyleri durdurmak.

    Sizin enerjiniz değiştiğinde hayatınıza sizin enerjinize uygun insanlar gelecektir.
    Eski enerjiye sahip insanlar ya hayatınızdan çıkacak yada sizin enerjinize uyumlanmayı seçebilecektir. Tabiki bu karşıdaki kişinin kendi istek ve arzusu.

    YanıtlaSil
  15. Halis Sahin kisaca arkadasin dedigi dogru, donem donem girip birseyler yazmissiniz ama anlasiliyor ki siz kendiniz yeterince ikna olmamissiniz, bu uygulama maalesef sizi iyilestiremez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilinçaltı dönüşüm çalışmalarında bir çok teknik vardır.

      Tekniklerin işlevselliği kişiye göre değişir.
      Kişinin düşünce yapısına ve inanç kalıplarına göre değişir.

      Benim bir şey için doğru yada yanlış demem o tekniği geçerli yada geçersiz kılmaz.

      Sil
  16. kitabı arkadaşım önerdi ve okuyorum.4 kelimeyi sürekli tekrarlıyorum.negatif enerjiyi pozitif enerjiyle arindiriyorum.umarım başarılı olurum

    YanıtlaSil
  17. korku için yapıyorum epey yoğun bir şekilde ama bıngıldak kısmımda uyuşma oluyor.acaba iyi bir şey mi bir haftadır her gün en az 1 saat yapıyorum.acaba bilinç altımdaki olumsuz kayıtlar mı siliniyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Enerjilerin kişilerin bedeninde ortaya çıkması farklıdır.
      bedeninizdeki geri dönüşüm etkili olduğunu gösteriyor.

      Sil
  18. Teşekkür ederim hocam.anksiyetem var korkularım ve suçluluk duygusu için yapıyorum.yeterli gelir mi ilaç tedavisinin ve psiko terapinin yanında hoponopono.baska yontemlerde deneyim mi

    YanıtlaSil