Beynimizle İlgili Müthiş Keşif!

İnsan beyninin yapabileceklerinin sınırları bitmiyor. İşte beynimizle ilgili son müthiş keşif...

Michigan Üniversitesi’nden bilim adamları beyinle ilgili yeni bir gelişmeyi daha su yüzüne çıkarttılar. Üniversiteden Geoffrey Murphy’nin açıklamalarına ve üniversitenin basın açıklamasına göre; farelerin beyinleri bazı bozulmalara karşın önemli özelliklerin yerini değiştirebiliyor.

Beyinde oluşan herhangi bir bozulmaya karşın, mikro boyutta beynin kendini yeniden organize etmesi ve öğrenme ve hafıza gibi önemli özelliklere bağlı önemli işlevleri yeniden düzenlemesi bilim dünyasını oldukça şaşırttı. Murphy konu hakkında şunları söylüyor; "Bu durum altında beynin kendini yeniden organize etmesi çok şaşırtıcı. Şu anda beynin bunu moleküler boyutta tam olarak nasıl başardığını anlamaya çalışıyoruz ancak beynimizin bizim için tüm bunları yapması bile içimizi biraz rahatlatıyor."

Daha önce yapılan bir deneyde de farelerin beynindeki bazı nöronların çalışması radyasyonla engellenmiş ve daha sonra beynin kalan nöronlarının daha aktif hale getirdiği ortaya çıkmıştı. Kalan nöronları daha aktif hale getiren beyin ayrıca kendini yeni nöronlar oluşturarak yeniden organize ediyor.


0 yorum: