Kavgacı Adamlar

 

Atomik olandan astronomik olana kadar her şey gibi, içsel ilahi ruhunuzun da bu dünyada var olmak için anlamlı bir amacı vardır. Her şeyde düzeni ve amacı ne kadar çok bulursanız, onların altında yatan ilahiliği o kadar çok keşfedersiniz ve takdiriniz o kadar artar. Başınıza gelen her şey amacınızla bağlantılıdır. Hata yok. Bunu varlığınızın derinliklerinden bilmek, hayatınızı takdir etmek ve bir zamanlar en hor görülen ve cehennem gibi görünen şeyin, sonunda kendisini ilahi düzenin başka bir parçası olarak gösterdiğini fark etmektir. Ne zaman derin bir takdir hissetsen, kapılar açılıyor ve odaklandığın her alanda zenginliğin büyük bir sıçrama yapıyor. Sözde düşmanlarınız da dâhil hiçbir şey sevgiye ve takdire layık değildir.

Yıllar önce, ben hala pratisyen bir kiropraktörken, büyük bir menkul kıymetler firmasından iki adam, bir meslektaşımın tavsiyesi üzerine beni görmeye geldi. Mali komisyoncular ve varlık koruma uzmanlarıydılar ve şirketlerinden biriyle büyük bir sorunları vardı. Kapımdaki tabelayı görünce "Finansal sorunlarımızı çözmek için masöre mi gidiyoruz?" dediler. Biraz şüpheci olduklarını söyleyebilirsiniz.


Bu güçlü finansörler ofisimde biraz eğlenerek etrafa bakınırken, onlara sordum, " Peki, sizi ne ilgilendiriyor? Size nasıl yardımcı olabilirim?"

"Tam olarak emin değiliz," dedi içlerinden biri. " Geçmişin nedir?"

"Beyler, ücretim saat başına 500 dolar. Geçmişimi mi duymak istiyorsunuz yoksa sorunlarınızı mı çözmek istiyorsunuz?" dedim.

"Eh, tamam " dediler." Burada bizim için çok para değerinde bir finansal fırsatımız var ve bu gergin fasulye tezgâhı anlaşmayı engelliyor. Organizasyonda daha üstlerde ve yatırım ve varlık koruma tekliflerimizi kabul etmiyor ."

“Tamam. Başka sorun var mı? Ve sanki o masada oturarak bu kadar büyük bir şeyi çözeceğini mi sanıyor?” dedim.

“Peki, o zaman ne yapacağız?" diye sordular.

"Onu seveceğiz" dediğimde neredeyse kahkahalarla koltuklarından düşüyorlardı!

"Ve bunu yapman için sana para mı ödeyeceğiz?" sordular.

" Evet, öyle," diye yanıtladım ve o noktada onları kendi geliştirdiğim Kuantum Çöküş Süreci adlı bir metodolojiden geçirdim. Temel süreç Dönüştüren Deneyim‘de ortaya konmuştur, ancak temel olarak bu, insanların sınırlarını aşmalarına ve hayatlarındaki her şey için sevgi ve takdir bulmalarına yardımcı olan bilimsel bir yöntemdir.




Bir beyaz tahtaya gittim, onlara bu fasulye tezgâhının ne yaptığını sordum ve hepsini yazmaya başladım. Uzun bir şikâyet listesi vardı: "O bir aptal. Teklifimize müdahale etti. Sığ düşünüyor. Pisliğin teki. Önemsiz, aptal, bencil, güç taciri, risk almayan biri." onun olumsuz nitelikleri. Bana çok kızgın olduklarını ve anlaşmanın o kadar büyük olduğunu söylediler ki, şaka yollu bir şekilde adamı "becermek" için bir kiralık katil getirmeyi düşündüler.

"Pekâlâ, sizi kim aptal olarak görüyor?" dedim ve her ikisinde de her özelliği bulana kadar başkalarının gözünde nerede aptal olarak algılandıklarını, parayı nerelerde harcadıklarını ve anlaşmalara müdahale ettiklerini görmelerine yardımcı olmak için tüm listeyi incelemek için birkaç saat harcadım. Adama yansıttıkları tüm özelliklerin yüzde 100'üne sahip olana kadar onların peşinden gittim. Kendini beğenmişlikleri derin bir alçakgönüllülüğe dönüştü, ben de "Şimdi, bu adamın faydaları ne?" diye sordum. Biraz dürtükle, yaklaşık 40 takdire şayan nitelik buldular.

"Hımm. Onun hakkında tam olarak bunu hiç düşünmedik. Sanırım bu adamın diğer tarafını görmeyi özledik."

"Biliyorum, çünkü siz bakmadınız. Her şeyin iki yönü vardır, ama gerçekten ve tam olarak bakmadığınız sürece onları göremezsin. Haklı olmak istediğiniz için hiç bakmadınız mı? Haklı olmakla sevgi arasında seçim yapmak, sevgiyi seçin." dedim.

Konuşmamızın başında bilmediğim şey, bu adamın iki yıl önce onların gözünde başka bir anlaşmayı "sabotaj" ettiğiydi. Bana o olaydan bahsettiklerinde, "Seni 'sabotaj etmeseydi', sakıncası ne olurdu? " diye sordum.

"Herhangi bir sakınca olmazdı. Anlaşmamızı sağlardık!"

"Hayır, sakıncayı bul " diye ısrar ettim. "Zevksiz bir acı, acısız bir zevk asla olmaz."

İşte o zaman tamamen alçakgönüllü oldular. İçlerinden biri aniden sessizleşti ve ortağına baktı ve "Bugün hapiste olurduk" dedi. Arkadaşı duraksadı ve sonra, "Aman Tanrım, haklısın! Gelir İdaresi'nin üzerine atlayacağı offshore tröstler ve varlık koruma sistemleriyle ilgili bazı ayrıntıları unuttuk ve onları asıl yakalayan da bu adamdı" dedi. Vergi kaçakçılığı yapmakla suçlanan müvekkiller tarafından açılan büyük bir davayla kendilerini hapishanede ya da mahkemede bulurlardı. O anda ona farklı baktılar.

Sonra dedim ki, "O anlaşmayı sabote ettiği için, çizim tahtasına geri dönüp bu yeni fikri mi doğurdunuz?" Birbirlerine baktılar ve başlarını salladılar. "Ve tüm olası tuzaklar ve karışıklıklar şimdi çözüldü mü? Her şeyin açık ve yasal olduğundan emin olmak için avukatları ve IRS'yi dâhil ettiniz mi?" Yine başlarını salladılar. "Şimdi bunun sizin için değeri ne?"

"Muhtemelen milyonlarca dolar."

"Milyonlarca dolar değerinde bir strateji oluşturmana yardım ettiği için ona hiç teşekkür ettin mi?" Başlarını salladılar. "Şimdi bu 'pislik' hakkında ne düşünüyorsun? Onu olduğu gibi sevmenin önünde bir engel var mı?" Adamın onlara ne kadar çok hizmet ettiğini görünce zar zor konuşabildiler ve ikisinin de gözleri yaşlarla doldu.

Sonunda biri kendini toparladı ve "Ona anlaşmadan bir pay vermeliyiz. O bunun bir parçası olma hakkını kazandı " dedi. Diğeri ise "Haklısın. Bunu hak ediyor" dedi.

Sadece birkaç saat içinde, şaka yollu bir şekilde adamı öldürmek istemekten, potansiyel servetlerinin bir kısmını ona teklif etmeye gittiler. Kalpleri açıktı ve zihinleri açıktı. Daha büyük bir resim gördüler, ilahi düzeni ve onun kendilerini nasıl büyüttüğünü gördüler ve hor gördükleri adamı derinden takdir ettiler. Kırgınlıkları takdire dönüştüğünde, onlar ona bir şey söylemeden anlaşmayı hemen yerine getirdi. Cuma günü buluştuk, anlaşma Pazartesi günü yapıldı ve adam kesinti bile istemedi.

Gerçekten takdir ettiğiniz herhangi bir şeyle her zaman aynı şeyi yapmak gibi sihirli bir yeteneğiniz var ve takdir ve sevgi ne kadar büyük olursa, etki o kadar derin olur.


 How to Make One Hell of a Profit and Still Get to Heaven

John DEMARTİNİ


  *****************************


Daha fazla yaratım aracı için kitaplarımı satın alabilirsiniz 







Kontrol Sende - Çekim Yasası ve Bilinçaltı Dönüşüm Rehberi Kitabı - 2019 - 2 nci Baskı


 KONTROL SENDE
İzin Ver GELSİN, İzin Ver OLSUN
Çekim yasası ve Bilinçaltı Kayıt Dönüşüm Rehberi

Düzenlemiş İkinci Baskı
Sayfa : 312

************************************************


Bilinçli Yaratma Sanatı Kitabı


Daha İyi Bir yaşam için

BİLİNÇLİ YARATMA SANATI


Sayfa : 256


******************************

Kitapları Temin İçin : cekimyasasi@hotmail.com

Tel/Whatsapp : 0 553 06 00 464


0 yorum: