Cesaret ve Zafer

 

Öz-değer, hem yaratıcılığı hem de cesareti geliştirir. Kendinize büyük bir saygınız varsa, bir işe sahip olma konusunda asla endişelenmenize gerek kalmaz çünkü insanlar kendiliğinden bu niteliğe çekilir ve bu niteliğe sahip olanları istihdam etmek veya onlar için çalışmak isterler. Öz değeriniz düşükse, bir iş bulmakta daha çok zorlanacaksınız ve başkalarını suçlarsanız veya hayatınızın gidişatı için bahaneler uydurursanız, zaten düşük olan öz değerinizi daha da düşürürsünüz. Ya sonuçlarınız ya da mazeretleriniz var ve bunlar birbirini dışlıyor. Hayatınız için sorumluluk alırsanız ve bunu nasıl yerine getireceğinize dair kaliteli sorular sorarsanız, fırsatların mıknatısı olursunuz. İnsanlar ve para karşı konulamaz bir şekilde enerjiye, coşkuya ve kesinliğe çekilir.



Kayropraktik muayenehanemi ilk açtığımda, bir alışveriş merkezinde 870 metrekarelik bir ofisim vardı. Dokuz ay sonra, benim için çalışan üç doktorla 2.100 metrekareye genişledim. Tanıtım derslerini bir otel yerine küçük resepsiyon odamda verdim çünkü oradaki insanların klinikte onları hemen bakıma almalarını istiyordum. Ardından, bir gecede yan taraftaki ayakkabı dükkânı iflas etti ve yaklaşık 3.000 metrekarelik alan açıldı. Alan mükemmel bir amfi olacaktı ve ben hemen taşınmak istedim.


Kiralama şirketiyle iletişime geçmeye çalıştım ama yanıt alamayınca yeri açması için bir çilingir tuttum. Halıları yeniden döşedim ve yeniden boyadım, bir podyum ve kürsü yaptım, özel ışıklandırma ve 60 sandalye koydum ve yola çıktım. Neredeyse zorla girdiğim binaya 30.000 dolar harcamıştım ama işimi büyütüyordum.

Aynı alışveriş merkezinde on sinemalık bir sinema kompleksi vardı. Maksimum yaya akışının 19:00 ile 19:30 arasında olduğunu fark ettim, bu yüzden o sırada haftalık "Sağlık Eğitimi ve Farkındalık Derslerimi " (HEAL) vermeye başladım ve etkilemeyi en üst düzeye çıkarmak için otoparka büyük hoparlörler yerleştirdim. Ayrıca tüm konuşmalarımı kaydetmesi için bir video şirketi tuttum çünkü kameraların ve ışıkların daha çok insanı çektiğini biliyordum. Onlar kendilerine "Orada neler oluyor?" diye soruyorlardı ve insanlar konuşmalarıma çekilirdi, her dersin sonunda onlara ofisi gezdirirdim ve onlar hasta olurlardı. Kısa süre sonra şehirdeki en büyük kliniklerden birine sahip oldum, ancak tam kira kontratının yalnızca bir kısmına sahiptim.

Bir gün tadilat yaparken ve daha fazla tedavi odası eklerken, sonunda bir leasing görevlisi ziyaretime geldi, inanamayarak etrafına bakındı ve " Bütün bunlar da ne? Burada neler oluyor?" dedi. "Affedersiniz, alçıpancı adam geçmek zorunda kaldı" dedim. Kiralama acentesi görevlisi dışarı fırladı ve bir süre bu konuda başka bir şey duymadım.


İşi bitirmiştik ve yaklaşık üç haftadır hızla büyüyor ve çalışıyordum, bir gün bir tedavi odasından çıktım ve durakladım. Orada, koridorda o kadar ezici bir kesinlik ve hâkimiyete sahip bir adam duruyordu ki, buranın onun yeri olduğunu hissedebiliyordum ve onun kim olduğunu hemen anladım. Şehrin dört bir yanındaki alışveriş merkezlerine ve gayrimenkul geliştirmelerine sahip olan mülk yönetim şirketinin kurucusuydu ve sadece kendine değer veriyordu. Orada kollarını kavuşturmuş ve yüzünde hiçbir ifade yokken, sadece yavaşça bir yandan diğer yana bakarken, bir korku saplaması hissettim. Bana baktı ve "Demek siz Dr. Demartini'siniz" dedi.

"Evet, efendim," diye yanıtladım.

"Philip Freeman, Freeman Yönetim Şirketi."

"Tanıştığıma memnun oldum, Bay Freeman."

"Etkileyici bir yerin var," dedi ve ben sadece başımı salladım. "Bana beni hatırlatıyorsun. Bak ne diyeceğim. Altı aylık bedava kiran var."

Şimdi, eylemlerimde tamamen umursamaz olmadığımı anlamalısınız. Boş yerlerin genelde AVM'lere zarar verdiğini, çalıştırırsam yönetimin memnun kalacağını biliyordum. Ayrıca şirketin işleri halletmesinin aylar sürdüğünü de biliyordum ve bir konferans salonu açmak için başvursaydım beni tamamen geri çevireceklerdi, bu yüzden risk aldım ve hızlı bir şekilde gerçekleşmesini sağladım.

Bir kira kontratı imzalayıp kirayı geri ödemekten memnuniyet duyardım ama Philip Freeman bunu talep bile etmedi. Konuşmaya devam ettik ve bana geçmişimi, vizyonumu, hedeflerimi sordu ve ardından " Tüm alışveriş merkezlerimde bayilikler açmak ister misiniz?"

"Hayır, teşekkür ederim " dedim. "Tek klinik bende kalacak. Daha sonra topluluk önünde konuşmaya ve öğretmenliğe geçiyorum."

"Tamam," dedi, "Ama gelip benim için çalışmak istersen, sana 250.000 dolar maaş teklif ediyorum. Senin gibi insanlar arıyorum."

Bu, o sırada yaptığımdan daha fazlasıydı ve kesinlikle bir saniyeliğine gözümü kırpmama neden oldu. Sonra vizyonumun bundan çok daha büyük olduğunu hatırladım ve başka biri için çalışmak ve orada hapsedilmek veya mecbur kalmak istemiyordum; Bilincimin rüyalarıma doğru genişlemesi için açık alan istedim. Yine de ona bu fırsat için teşekkür ettim çünkü bu bana piyasadaki değerim hakkında daha fazla kesinlik verdi.

Yüksek öz-değer cömertçe ödüllendirilir ve kesinliğimin almama izin verdiği risklerin ödülleri bana nasip oldu. Bazı insanlar hayatın kolay olmasını istediklerini düşünürler ama bu küçük bir hayatın tanımıdır. Kendine meydan okumakta büyük bir güç var. Sizi kim olduğunuzu düşündüğünüzün ötesine götürür ve kim olabileceğinizi ortaya çıkarır. Diğer insanların yapmadığı şeyleri yapmaya istekli olduğunuzda ve kendinize bu kadar güvenip saygı duyduğunuzda, dünya sizi hemen onurlandırır.


 How to Make One Hell of a Profit and Still Get to Heaven

John DEMARTİNİ


  *****************************


Daha fazla yaratım aracı için kitaplarımı satın alabilirsiniz 







Kontrol Sende - Çekim Yasası ve Bilinçaltı Dönüşüm Rehberi Kitabı - 2019 - 2 nci Baskı


 KONTROL SENDE
İzin Ver GELSİN, İzin Ver OLSUN
Çekim yasası ve Bilinçaltı Kayıt Dönüşüm Rehberi

Düzenlemiş İkinci Baskı
Sayfa : 312

************************************************


Bilinçli Yaratma Sanatı Kitabı


Daha İyi Bir yaşam için

BİLİNÇLİ YARATMA SANATI


Sayfa : 256


******************************

Kitapları Temin İçin : cekimyasasi@hotmail.com

Tel/Whatsapp : 0 553 06 00 464


0 yorum: