Başarıya giden adımlar

 

Geliştirdiğim ilk tekniklerden biri Görsel Ezme tekniğiydi. Bu teknik mevcut durumla arzu edilen durum arasındaki boşluğu doldurmak ve arzu edilen tarafa doğru hareket sağlamak için enerji ve heves oluşturmak için tasarlanmıştı.

Bu tekniği hedef belirleme, planlama ve motivasyona yönelik diğer tüm yöntemlerden ayıran şey onun sizde yapay bir iyilik hali değil, siz belli ve yapılabilir adımları takip ederken güçlü, pozitif duygular uyandırmasıdır.






Etkin bir planlama ile birlikte Görsel Ezme tekniği yönünüzü belirleme ve alınacak kilit aksiyonları tespit etme konusunda yararlı bir araçtır.

 

UYGULAMA: Görsel Ezme

1.   Şu anda olduğunuz hali (mevcut durumunuzu) tüm güçlüklerle yansıtan canlı ve ayrıntılı bir temsilinizi oluşturun.


2.   Şimdi kendinizi tüm sorunların üstesinden gelmiş olsaydınız nasıl olurdunuz, o şekilde görün. Ne şekilde davranacağınız, ne diyeceğiniz ve hissedeceğiniz konusunda çok açık olun. Görüntüyü mümkün olan en net ve en ayrıntılı şekilde yaratın. Tüm duyularınızı kullanın.

3.   Görüntülerin her birini önünüzde ileri doğru uzattığınız ve aralarında bir mesafe olan ellerinize yerleştirin. Aradaki mesafe iki durum arasında yatan keşfedilmemiş bölgeyi ve henüz belirlenmemiş olan adımları temsil eder.

4.   Bir durumdan diğerine giden mantıksal adımlara ilişkin görüntüleri ya da filmi yapmaya başlayın. Her bir görüntüyü tek tek ele alarak ayarlayın, her biri değişim sürecinin ilerleyen aşamalarını tamamen temsil edecek bir hale gelene kadar değişmesi gereken her şeyi değiştirin.

5.   Önünüzde 10-12 civarında aşama olduğunda ellerinizi yavaş yavaş kapatmaya başlayın, aksiyon ve başarıyı temsil eden yeni bir duygu yaratın.

6.   Bu duyguyu giderek daha hızlı bir şekilde döndürün, onu yoğunlaştırın ve bedeniniz boyunca yayılmasına izin verin, böylece tüm kaslarınıza, organlarınıza, sinir hücrelerinize ve her hücrenize nüfuz etsin. Ve siz bunu yaparken gitmek istediğiniz yere bakın ve ilk önce ne yapmanız gerektiğine açıkça karar verin. Sonra kendinizi ikinci, sonrasında üçüncü adımı atarken görün ve kendinizi yerinizden kalkıp onu yapmaya zorunlu hissedene kadar duyguyu döndürmeyi ve yoğunlaştırmayı sürdürün.

 

   Transformasyon

Richard Bandler

 

*****

 

Halis ŞAHİNER

 

Daha fazla bilgi ve yaratım araçları için online atölye

çalışmalarıma katılabilir veya kitaplarımı satın alabilirsiniz.

 

İletişim: 0 553 06 00 464




Kontrol Sende - Çekim Yasası ve Bilinçaltı Dönüşüm Rehberi Kitabı - 2019 - 2 nci Baskı


 KONTROL SENDE
İzin Ver GELSİN, İzin Ver OLSUN
Çekim yasası ve Bilinçaltı Kayıt Dönüşüm Rehberi

Düzenlemiş İkinci Baskı
Sayfa : 312

************************************************


Bilinçli Yaratma Sanatı Kitabı


Daha İyi Bir yaşam için

BİLİNÇLİ YARATMA SANATI


Sayfa : 256


******************************

Kitapları Temin İçin : cekimyasasi@hotmail.com

Tel/Whatsapp : 0 553 06 00 464


0 yorum: