Geçmişten uzaklaşmak

 

İnsanlar geçmişle ilgili çok fazla endişe duydukları için ben onu dikkate almayı neredeyse tamamen bıraktım. İnsanlara zorluklarla başa çıkmaları konusunda yardımcı olurken onları genellikle sadece boşaltıyorum ve o görüntülerin yerine insanların güçlü bir çekim hissettikleri şeyleri koyuyorum.

İnsanların ya olumsuz deneyimlerden kaçmaya ya da olumlu şeylere yaklaşmaya doğru motive edilebildikleri genellikle söylenen bir şeydir. Ben insanların arzularını, umutlarını ve hayallerini daha belirgin bir hale getirerek ve böylece onları gerçekten karşı konulamaz bir hale getirerek bunu yapıyorum.

Eğer zorlantılar söz konusuysa onları sanki yolda bir tomar para gördüklerinde nasıl o parayı alacaklarsa gitmek istedikleri yönde de aynı şekilde ilerlemeye kendilerini mecbur hissetmelerini istiyorum. Parayı gördüklerinde beyin, ‘O paraların nerelerde dolandığını bilmiyorsun. Üzeri mikrop dolu olabilir' diye düşünmez. Gidip onu almaya yönelir.



İnsanların yapmaya değer buldukları şeyler konusunda kafalarında oluşan fikirlere karşı da aynı hızda yanıt verebilmeleri gerekiyor. Bu şeyler ilişkilere değer vermek, çocuklara onları sevdiğini söylemek, gidip çalışmak istedikleri işleri bulmak olabilir. İnsanların önemli ve ödüllendirici şeyleri fark etmeleri ve onlara odaklanmaları gerekiyor, hayatta korkunç ve kötü olan şeylere değil.


Onların akıllarının başına gelmesini ve önemsedikleri kişileri nasıl hoşnut edeceklerini, önemli birini etkilemeleri gereken durumlarda nasıl davranacaklarını, aptalca şeyler yapmayacaklarına nasıl emin olacaklarını anlamaya başlamalarını istiyorum. Bunu yapmak yerine endişe sahibi oluyor, endişeli oldukları için endişe hissediyor ve böylece daha da endişeli bir hale geliyorlar.

Artık düşünebileceğin aptalca her şeyi düşünerek, hissettiğiniz her olumsuz duyguyu inceleyerek ve problemlerin ortaya çıkmamasını sağlamaya çalışarak onlardan kaçınmanız ve düşlerinize ulaşmanız mümkün değildir. Bu sadece sizin bir yerlerde sıkışıp kalmanıza neden olur.

Seçim basit bir şeydir. Ya plan yapar ve sizi gitmek istediğiniz yöne doğru yöneltecek aksiyonları alırsınız ya da üzerinizde yıkıcı etkileri olabilecek düşünceler, duygular ve deneyimlerle başa çıkmaya çabalarsınız. İlk sürecin adı 'düşünmek' ikinci sürecin adı ise 'tepki vermek' şeklindedir. Ya tepki verirsiniz ya da düşünüp plan yaparsınız.

Nasıl düşünüp plan yapılacağı ile ilgili dersler veriyorum ve bunu çok hızlı bir şekilde yapmayı öğrendim. İnsanlar içeri girip bana neyin kötü gittiğini anlatmaya başladıklarında ben tipik bir şekilde onların hepsini daha önce görmüş ve duymuş oluyorum. Benim işimdeki birçok kişinin de böyle olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden onların hangi yöne doğru gitmeleri gerektiğini iyi kötü biliyorum ama onlar yine de bana düşünmekten vazgeçmeleri ve hissetmemeleri gereken şeylerin bir listesini vermeye devam ediyorlar.

Henüz farkına varmadıkları şeyler mutlu ve başarılı bir şekilde yaşamak için gerekli olan her şey.

Yıllar boyunca insanlara sadece danışanlarının ne söylediklerini dinlemekle kalmayıp üzerinde konuşmadıkları şeyleri de fark etmelerini söylüyorum çünkü orada olmayan şey ihtiyaç duydukları şeydir.



Örneğin biri kelimeleri heceleyemiyorsa bunun nedeni o kişide bir şeylerin hatalı olması değil iyi bir heceleme stratejisine sahip olmamasıdır. Eğer biri utangaçsa bunun nedeni insanların ondan hoşlanacağını düşünmüyor olmasıdır. Bu insanların ondan hoşlanmayacağını düşünmekle aynı şey değildir. O kişi sadece insanların onu olduğu şekli ile seveceğini planlamıyordur, bu yüzden yeni insanlarla tanıştığında kendisini huzursuz ve rahatsız hisseder, kendisi gibi olmaz, bu yüzden de insanlar ondan hoşlanmaz. Böylece bu kendi kendini yerine getiren bir kehanete dönüşür.

Ben insanları gitmek istedikleri yere rahat bir şekilde ve olabilecek en fazla keyfi alarak ulaştırmak için her zaman en kısa yolu aradığım için kullandığım teknikler benle birlikte değişir. Yıllar boyunca kendi zamanlarında devrimsel olarak nitelendirilen birçok süreci uygulamayı bıraktım; işe yaramıyor oldukları için değil, aynı sonuçları daha hızlı ve daha kolay elde etmemi sağlayan başka bir şey bulduğum için.

Fakat bunu yapabilmemin nedeni bir deneyim temeli inşa etmiş olmamdır. Bu araç ve tekniklerin nasıl işe yaradığını biliyorum ve bu nedenle onları geliştirebileceğim bir pozisyondayım. Ama üzerine inşa edilecek bu temelleri yıllar boyunca biriktirmem gerekti ve sizin de aynı şeyi yapmanızı tavsiye ediyorum.

     Transformasyon

Richard Bandler

 

*****

 

Halis ŞAHİNER

 

Daha fazla bilgi ve yaratım araçları için online atölye

çalışmalarıma katılabilir veya kitaplarımı satın alabilirsiniz.

 

İletişim: 0 553 06 00 464




Kontrol Sende - Çekim Yasası ve Bilinçaltı Dönüşüm Rehberi Kitabı - 2019 - 2 nci Baskı


 KONTROL SENDE
İzin Ver GELSİN, İzin Ver OLSUN
Çekim yasası ve Bilinçaltı Kayıt Dönüşüm Rehberi

Düzenlemiş İkinci Baskı
Sayfa : 312

************************************************


Bilinçli Yaratma Sanatı Kitabı


Daha İyi Bir yaşam için

BİLİNÇLİ YARATMA SANATI


Sayfa : 256


******************************

Kitapları Temin İçin : cekimyasasi@hotmail.com

Tel/Whatsapp : 0 553 06 00 464


0 yorum: