Sıkışmış Olanı Değiştirme


 

Nilofer : Tanıdığım birçok insan teknolojiden nefret ediyor ve hatta teknolojiyle titreşimsel olarak uyumlu olduğundan bahseden başkaları da var. Teknolojiyi seven insanlardan birisin değil mi Michelle?

Michelle : Teknik konularda her zaman bir yeteneğim olmuştur. 13 yaşımdayken teknoloji konusunda biraz farklı olduğumu fark ettim (Windows bile var olmadan önce - benden biraz daha genç olanlar Windows'un var olmadığı bir zaman olduğunu bilmiyor olabilir ama bu doğru - gülüyor) ve o günlerde, dizini değiştirmek için CD'ye ve dizin oluşturmak için MD'ye yazdığınız MS-DOS denen bir şey kullanıyorduk, hiç resim yoktu, sürükleyip bırakma yoktu ve ben kendi bilgilerimi öğretmeye çalıştım. 




Annem onu nasıl kullanacağını ve bir türlü elde edemiyordu, bu onun realitesinden o kadar uzaktı ki, ne kadar çabalarsam çabalasın onu elde edemiyordu. Ben de “farklı olan ben miyim yoksa o mu diye sordum?” ve onun ben olduğumun farkına vardım. Lise eğitimimin sonunda aslında bilgisayar çalışmaları dersini veriyordum öğretmenimiz dönemimizin dekanıydı ve çoğu zaman bu tür şeylerle uğraşmıyordu ve sınıfta ders vermem için beni bırakıyordu çünkü teknoloji konusunda o yeteneğe ve kabiliyete sahiptim.

Ben de üniversiteye gittim ve bilgisayar okudum çünkü sizin yaptığınız bu! Ondan nefret ettim! Ödevlerimi yapmaları ve diğer işlerimi yapmaları için başkalarına rüşvet verdim ve öğrenci aktivistlerin lideri olarak ve barda bilardo oynayarak bunu eğlenceli hale getirdim. Mezun olduktan sonra bilgisayar kullanımını bir nevi uzaklaştırdım ve Access yapmaya başladığımda ilk kolaylaştırıcım Moana bana ebeveyn olmadan önce ne yaptığımı sordu ve ben de yaptığım işleri listeledim. Benim evrenimde harekete geçecek, beni harekete geçirecek, eğlenceli bir şey bekliyordu.



Bu noktaya geldiğimde “Üniversitede Bilgisayar Bilimi okudum” ve o da "Ohh Bilgisayarları bilirsin" diye bağırdı. Bana bir web sitesi yapabilirsin ve ben de "Ne? 15 yıl önce bilgisayar bilimi yapmanın şimdi bir web sitesi oluşturmanızla ne alakası var?” diye cevap verdim, o şöyle yanıt verdi: “Artık araçlara sahipsin, artık soruların da var, git bunu çöz. Oooh fare torbası!” Ben de yaptım. Şunun gibi soruları kullanmaya başladım:

1.      Bu nedir? (bir web sitesi oluşturamayacağım bakış açısı)

2.      Bununla ne yapacağım? (olasılıklar yarattığım için kendimi durduruyorum)

3.      Değiştirebilir miyim? (EVET)

4.      Bunu nasıl değiştiririm? Kiminle konuşmam gerekiyor? Bunu oluşturmak için kimden bilgi almam gerekiyor?

Kelimenin tam anlamıyla, onu alanıma koyduktan sonraki 24 saat içinde ilk web sitemi oluşturmaya başladım. Bu ilerledi ve o zamandan beri birçok web sitesi kurdum. Büyümeye ve değişmeye devam ediyor ve hatta mobil uygulamalar geliştirmeye bile çalıştım.

Gerçekten kendim için, hiçbir istihdam beklentisi olmayan evde bir anne olarak sıkışıp kalmaktan, gerçekten keyif aldığım bir şeyi yaparak kendime bir iş kurmaya geçtiğim o büyük değişimi yarattım! İnsanlarla neye ihtiyaçları olduğu, web sitelerinin nasıl olmasını istedikleri hakkında konuşmayı seviyorum ve böylece sorular sorarak bu olasılığın önünü açtım ve bu da artık İşin Neşesi aracılığıyla Access Consciousness ve Simone Milasas ile çalışmaya, iş yapmaya yol açtı. Benim için eğlenceli olan teknolojik şeyler. Bunu yapmayı seviyorum. Bunu yaparak para kazanıyorum ve bunu evden de yapabilirim, böylece hâlâ evde bir anne olabilirim. Hayatıma bir şeylerin eklenmesini istediğim tüm boşlukları bir nevi doldurdu..

Nilofer : Bu bizi bir sonraki sorumuza getiriyor. Access araçlarını kullanmaya başladığımdan beri kendim için seçim yapıyorum ve her şey benim ve bedenim için daha eğlenceli hale geliyor. Artık sınırlı bir realitede yaşamadığım için başkalarıyla başım belaya giriyor. Ancak her şey ailemin talepleriyle delicesine meşgul (kendimi POC ve POD'lamam gerekiyor, benim hakkımda anlamadığım doğru olan ne var?) Onların bakış açılarına, yargılarına ve düşündükleri her şeye kapılmış gibiyim.

Michelle : Bu kişiye soracağım ilk şey şu: “Sonsuz bir varlık gerçekten ele geçirilebilir mi?” Kısa bir süre önce kendim için yarattığım işlerin yoğunluğuna gömüldüğümü hissediyordum. “Daha fazla çalışmanın ortaya çıkması için ne gerekir?” diye sormaya devam ettim e sonra her şey ortaya çıktı ve üstüne bir de bir şeylere ihtiyaç duyan çocuklar vardı ve her yerde ihtiyaçlarım vardı. Neredeyim diye sormaya başladım. Bu yüzden bu soruyu bu işin içinden çıkmak için kullandım. Sonsuz bir varlık hiç bunalıma girer mi? Sonsuz bir varlık ele geçirilebilir mi? Değilse neden onu seçiyorsun?

Bu farkındalığa sahip olduğunuzda aslında "Şimdi neyi seçeceğim?" diye sormaya başlayabilirsiniz. Çünkü seçim her şeyin önüne geçiyor. POC ve POD'lamayı gölgede bırakır, her şeyi gölgede bırakır, çünkü kelimenin tam anlamıyla kurtarıcıdır.

O halde sormaya başlamanızı tavsiye edeceğim soru şu: “Burada daha fazla kolaylık yaratacak hangi seçimi yapabilirim?” Dr Dain Heer'in bana sorduğu başka bir soru da şuydu:

Ben ve bedenim, bununla sonsuza kadar tam bir rahatlık ve berraklığa sahip olmak için hangi enerji, alan ve bilinç olabiliriz? Ve buna izin vermeyen her şeyi yok edip yaratımını iptal eder misin lütfen? Right and Wrong, Good and Bad, POD and POC, All Nine, Shorts, Boys and Beyonds.

Bu özel olanı, bir şeyleri nasıl değiştirebileceğime dair olasılıkların ortaya çıktığını görmeye başlamadan ve farklı bir şey görene kadar 40 kez çalıştırdım. Ve bu farklı. Farklı değil; bu aynı elbisenin farklı renkte olması anlamına geliyor. Farklı bir şey seçmek gerçekten farklıdır, sadece küçük bir değişiklik yapmak değil, “Başka ne mümkün olabilir? Burada başka ne seçebilirim?” İşte başlayacağım sorular bunlar olacak.

Nilofer : Aynı zamanda var olmakla da ilgili. Bunu yaratan neyi seçiyorum ve başka neyi seçebilirim?

Michelle : Ayrıca, ele geçirilen olmayı seçerek neyden kaçınıyorsunuz? Yapmam gereken işlerin yoğunluğuna gömülmeyi seçerken, yaratmayı seçmekten kaçındığımı fark ettim. Kendimi şimdiye gömüyordum ve şimdiki zamanda olduğu gibi gelecekte de var olmaya istekli değildim. Bugünün yanı sıra gelecekle de mevcut olun!

 

The Magic Of  Being 

Nilofer SOFDAR


(The Magic Of Being  Kitabını pdf olarak edinmek isterseniz 0 553 06 00 454 numaralı telefona WhatsApp üzerinden mesaj atabilirsiniz)


*****

 

Halis ŞAHİNER

 

Daha fazla bilgi ve yaratım araçları için online atölye

çalışmalarıma katılabilir veya kitaplarımı satın alabilirsiniz.

 

İletişim: 0 553 06 00 464




Kontrol Sende - Çekim Yasası ve Bilinçaltı Dönüşüm Rehberi Kitabı - 2019 - 2 nci Baskı


 KONTROL SENDE
İzin Ver GELSİN, İzin Ver OLSUN
Çekim yasası ve Bilinçaltı Kayıt Dönüşüm Rehberi

Düzenlemiş İkinci Baskı
Sayfa : 312

************************************************


Bilinçli Yaratma Sanatı Kitabı


Daha İyi Bir yaşam için

BİLİNÇLİ YARATMA SANATI


Sayfa : 256


******************************

Kitapları Temin İçin : cekimyasasi@hotmail.com

Tel/Whatsapp : 0 553 06 00 464



 

0 yorum: